dilluns, 3 de gener del 2011

03/01/11. Ser una colònia d'Espanya ens costa 60 milions d'euros cada dia

Benvolguts,

Avui toca parlar d’economia i d’independència!
Ja sabem que Catalunya avui té dos grans problemes: la dependència d’Espanya i la crisi econòmica. El problema de la dependència es resol declarant unilateralment la independència. El problema econòmic és més complex, encara que els dos problemes estan molt relacionats.

En l’article de l’Avui titulat “La marató diària de Catalunya” els autors Guinjoan i Llaurador expliquen que la Marató de TV3 va recollir 7,2 milions d’euros, o sigui de mitja un euro per habitant. I continua:
“No li treu mèrit el fet que la marató només se celebri un cop l'any. De fet, una crida a la solidaritat massa freqüent podria cansar i no tindria el mateix resultat.”

Però llavors ho matisa:
“Catalunya coneix com ningú el que és una altra solidaritat, no pas anual, sinó diària, perquè es produeix en cada acte econòmic que comporta pagar impostos. És la solidaritat amb els altres pobles d'Espanya. Si La marató de TV3 va aixecar 7,2 milions d'euros (en un dia), la marató de l'Estat a Catalunya recapta diàriament, segons les darreres estimacions, 60 milions d'euros diaris (8 euros per persona i dia) 365 dies l'any. “

I ho concreta:
“La comparativa de les dues maratons contrasta molt. La de TV3 mobilitza milers de persones actives i mitjans de comunicació que ho fan possible; la de l'Estat mobilitza 7,5 milions de persones passives, que paguen. La de TV3 prové de la solidaritat humana i voluntària; la de l'Estat, de la política i de la necessària submissió. L'esforç resultant de la nostra marató col·lectiva és ingent i l'empobriment resultant, evident. És lògic que figuri en l'agenda política a fi de resoldre-la definitivament, malgrat els qui s'entesten a defensar-la com una condemna a perpetuïtat. Diu molt d'ells; i, mentre no se solucioni el problema, també diu molt de la resta. Molt més del que sembla.

Crec que l’article és molt il·lustratiu. Només cal fer veure que s’és cec per no voler-ho entendre!

En aquest Bloc ja hem parlat molt de l’espoliació que pateix Catalunya com a colònia d’Espanya. Si cerqueu en el Bloc el mot “CCN” o els mots “espoli” o “espoliació” o “dèficit fiscal” hi trobareu les moltes Reflexions que en parlen. Com una de les pancartes de la manifestació del 10J.


Com hem vist els dos problemes esmentats al començament estan imbricats l’un amb l’altre, totalment!

I ara apareix un altre dilema i hem de triar: la independència abans de la resolució del problema fiscal o la resolució del problema fiscal abans de la independència?


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada