diumenge, 16 de gener del 2011

16/01/11. Mas, Aznar i Zapatero

Benvolguts,
Després de les animalades que l’Ansar va dir ahir en competència mútua amb el Zapatero sobre la uniformització o homogeneïtzació o harmonització o “café para todos”, comentades en dues Reflexions d’aquesta setmana, vegem quina ha sigut la resposta d’Artur Mas.
Primer un acudit d’en FER d’avui. De fet l’acudit ja és una resposta i no d’en Mas:


“Si volen harmonitzar, que s'ho facin entre ells, però que Catalunya en quedi al marge”.
Aquesta frase de l’Artur Mas demostra una candidesa difícilment superable i molt impròpia d’un polític  No ha sentit parlar del TC? No ha sentit parlar de la jerarquia de les decisions del quart poder d’Espanya? Crec que no és manera de començar o que no és tota la manera de començar. Dir aquest reguitzell de parides o de mitges amenaces en públic sense afegir-hi els llistons que no permetrà que se superin és tocar campanes. Una resposta contundent seria: “Si toquen una coma més de l’Estatut tal com ha quedat, declarem la independència!”.

De fet, tal com  he dit en aquest Bloc més d’una vegada, el poder abans de començar et fot dues hòsties i mentre estàs llepant-te la ferida te’n fot dues més i continua fins que tinguis tot el teu temps, el dels teus assessors i el del Parlament de Catalunya, ocupats a resoldre les dues primeres i per tant deixes de treballar amb el que és realment important, i estàs distret i et poden anar atacant amb traïdoria tantes vegades com vulguin.

No hi ha res a fer Sr. Mas. No perdi més el temps. Posi els peus a terra. Demostri als seus votants, als seus socis de govern i als seus lobbies que és impossible fer res més amb Espanya.

Un cop demostrats aquests petits detalls declari la independència, que amb 62 diputats que té i amb l’afegitó dels 10 d’ERC i dels 4 de Solidaritat ja suma 76 diputats, 8 més dels que li calen! No crec que torni a tenir una oportunitat més clara mai més! I tal com vostè va dir ahir, si fa això el poble català el seguirà.

Crec que no cal ni llegir els articles. Tanmateix, vegem a tall d’exemple uns tasts de dos dels molts articles que comenten les declaracions de Mas d’ahir:

De l’Avui, article d’Etxearte i Bataller:

Mas es rebel·la contra la uniformització autonòmica

“No vacil·larà. El president de la Generalitat, Artur Mas, va avisar ahir que es rebel·larà contra qualsevol intent del PSOE i del PP d'uniformitzar les autonomies. El missatge anava dirigit a Madrid: Catalunya no està disposada a perdre ni un bri d'autogovern, i el defensarà amb dents i ungles des del govern i amb el suport del carrer. “Que tinguin clar que, si van a recuperar poder i competències a Madrid, no només s'enfrontaran a un govern que serà capaç de plantar cara, toparan també amb la voluntat i el sentiment d'un poble”, va sentenciar Mas.
El president de la Generalitat va retreure als dos màxims partits espanyols que aprofitin la crisi com a excusa per “culpabilitzar” els territoris i tornar a situar els catalans en el punt de mira. “Sempre es mira cap a nosaltres”, va constatar. Per Mas, el PSOE i el PP no dubten a posar-se d'acord quan es tracta de potenciar el centralisme de l'Estat.
El president de la Generalitat està convençut que el discurs centralitzador “pot anar a més” d'ara endavant. I per això va entonar una crida als catalans perquè facin pinya amb el govern si és necessària una ofensiva per contrarestar un altre atac a l'autogovern. “Amb els vents que bufen de ponent, necessitem unes institucions que tinguin una gran solidesa”, va defensar Mas.
“No sé si és viable o no l'Estat de les autonomies, amb 17 comunitats i dues ciutats autònomes; el que sí que és viable és Catalunya i la nació catalana”, va proclamar Mas en la seva intervenció en el consell nacional de CDC. I va reblar: “Si volen harmonitzar, que s'ho facin entre ells, però que Catalunya en quedi al marge”.”

Article de José Rico al Periódico:

Mas adverteix el PSOE i el PP que han d'excloure Catalunya dels seus plans d'"homogeneïtzació" de l'Estat autonòmic

"Catalunya no es toca perquè és viable", ha proclamat el president
“El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit al PSOE i al PP que hauran d'excloure Catalunya dels seus plans d'"harmonització i homogeneïtzació" de l'Estat autonòmic, si no volen tenir davant la Generalitat i a la majoria de catalans. "Catalunya no es toca perquè és viable", ha proclamat.
En la reunió del consell nacional de CDC, Mas ha alertat que bufen "vents uniformitzadors" a Espanya i al mateix temps ha acusat els dos grans partits de voler usar la crisi econòmica com a "potent excusa" per retallar competències autonòmiques. "El dit acusador sempre apunta cap a Catalunya", ha lamentat.
Per això, ha emplaçat a mantenir la "solidesa i fortalesa" social i institucional. "Sigui o no sigui viable el model del cafè per a tothom, el que sí que és viable és la nació catalana, la nostra raó de ser", ha postil·lat.”

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada