dilluns, 10 de juny del 2013

10/06/13. Tots som Dyango! Tots som Dyango! Tots som Dyango!!!

Benvolguts,

Esperem que un darrere l’altre els cantants i grups que s’han compromès a cantar al camp Nou en el Concert per la Llibertat, facin com en Dyango, facin com en Peret i demostrin urbi et orbi, com la cosa més natural del mon, que ells són catalans, que el franquisme d’en Franco i el franquisme del Borbó els pot haver arribat a anular la seva identitat, el seu desig de ser catalans però que ara estan descobrint la veritat amagada. Des dels fets del 1714, com el Decret de Nova Planta, com l’Espanya assimilada, com el discurs del Juanca de que " Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntad libérrima el idioma de Cervantes ", la història amagada fins ara demostra que Catalunya fou lliure i sobirana fins el 1714 i els catalans volem tornar a ser-ne!

Com s’entén que en Dyango manifesti públicament a TV13 que a l’escola durant el règim franquista no es podia parlar en català i no el contradiguin els de la caverna dient que és mentida ja que tothom sap que això no va passar i que inclús el Juanca, que és el seu oracle va dir allò de a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano!!!

Ja en tenim dos que s’han manifestat! Cal que corri la veu de que:

Tots som Dyango! Tots som Dyango!
Tots som Dyango!

I estaria molt bé que tots els 60 artistes convidats, demanessin a TV13, a Intereconomia, a la COPE, al Mundo, a la Razón, a la Vanguardia i al Periódico que ells també volen ser entrevistats com en Dyango...

I que el dia del Concert tots els que actuïn hagin expressat el seu desig de viure des d’ara endavant en una Catalunya Lliure del llast espanyol.
 


PERET COM DYANGO: "CATALUNYA ÉS EL MEU PAÍS "

divendres, 7 de juny de 2013 

El patriarca de la rumba catalana, Pere Pubill i Calaf 'Peret', fa com Dyango. Ha defensat que "Catalunya és el meu país" quan se li ha preguntat sobre la seva participació al Concert per la Llibertat, que se celebrarà al Camp Nou el proper 29 de juny.

El músic ha estat molt crític amb els polítics perquè, malgrat els múltiples casos de corrupció, ha opinat que "poden robar, estafar, i no els passa res". "Els polítics són uns mentiders", ha insistit.

Peret, en una entrevista al programa Al Cap del Dia de La Xarxa TV, ha lamentat l'actual situació política a l'Estat perquè, segons ha valorat, la democràcia només és en mans dels polítics: "ells tenen els drets, i no els ciutadans", ha recalcat.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada