diumenge, 2 de febrer del 2014

02/02/14. Boicot a Coca-Cola a Madrid amb Catalunya al rerefons. Comentaris. Madrid kaput. Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia La Haya de 22 de juliol de 2010


Benvolguts,

Notícia del Directe.cat.

Aquesta notícia de boicot em suggereix diversos comentaris:

·       Qualsevol argument és bo per disparar cap a Catalunya (criden al boicot de la beguda i atribueixen el tancament de la planta de Madrid al “caprici del capital català”)

·       Són interessants els nous criteris (nous criteris comercials i de distribució, que considera que la distribució des de la perifèria cap al centre és molt més rendible i eficaç)

·       La competitivitat de la fàbrica madrilenya i els salaris elevats (la planta de Madrid és la menys competitiva de l’estat espanyol pels alts salaris i assegura que s’han utilitzat criteris estrictament de rendibilitat i eficiència).

·       Seus socials a Madrid malgrat que es fabrica des de la perifèria (Amb tot, la companyia tindrà la seu social a Madrid)

I també incideixo en els comentaris dels lectors:

#26 que valora les ensopegades recents de Madrid comunitat autònoma:

Synera fletxaBarcelona

1 de febrer de 2014, 02.43 h

·       No deien que marxaba de BCN per anar a Madriz. Doncs com tot, és al revés. Madriz no es rentable. Cau tot.
·       Inmobiliaries kaput
·       Banca kaput
·       Olimpiades kaput
·       Barajas de baixa
·       Megarock (?) kaput
Eurovegas kaput
·       Autopistes kaput
·       Aeroports internacionals kaput (Ciudaz Real)
·       Turisme fluix
·       Aquell orgull, aquell nouriquisme tirant a la cara tot el que es creien que eren, començant per la maruja d'Aguirre, aquells insults a tot el que suposava CAT, aquelles amenaces de que aquí no quedaria res...Doncs és ben bé al revés. Aquí del que no queda res és de la falta d'inversions en que ens han deixat descaradament. Imbècils!
 
#27 Que ens recorda la sentència del Tribunal Internacional de l’Haya.

Synera fletxaBarcelona

1 de febrer de 2014, 02.44 h

Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional
que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest poble
- Declarem que
en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és la voluntat dels ciutadans, la qual crea o modifica la legalitat vigent quan sigui necessari
Ull! Algú podria acabar a La Haya a l'ombra. Ull!
Això obliga a totes les nacions i lleis. Bon profit.
 
I ara la notícia:

31 de gener de 2014 09:55 h

Boicot a Coca-Cola a Madrid amb Catalunya al rerefons


Els afectats pel tancament de la fàbrica embotelladora de Madrid criden al boicot de la beguda i atribueixen el tancament de la planta de Madrid al “caprici del capital català”


"No produïm, no consumim", és l’eslògan de la campanya el sindicat CCOO que proposen un clar boicot a no consumir Coca-Cola si la planta de Madrid a Fuenlabrada, no la fabrica. Els treballadors han empaperat la ciutat amb cartells cridant al boicot i han convocat una marxa pel proper diumenge des de la fàbrica embotelladora al centre de Madrid en protesta pel tancament de la fàbrica. La companyia justifica el tancament de la planta pels nous criteris comercials i de distribució, que considera que la distribució des de la perifèria cap al centre és molt més rendible i eficaç, i el fet que la planta de Madrid sigui la menys competitiva de l’estat espanyol pels alts salaris i assegura que s’han utilitzat criteris estrictament de rendibilitat i eficiència. 
El fantasma del capital català i valencià

Per CCOO de Madrid, no té cap sentit des d'un punt de vista lògic el tancament d'una planta com Madrid, que abasteix una ciutat que és la de major consum de Coca-Cola a Europa, i asseguren que la política de la nova empresa, on els accionistes catalans i valencians han sortir reforçats, va en direcció oposada a la política establerta per l'antiga embotelladora Casbega, que servia des del centre del país i consideren també que la nova directiva pretén qüestionar les decisions estratègiques preses per l'anterior embotelladora. Amb tot, la companyia tindrà la seu social a Madrid.


 
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada