diumenge, 16 de febrer del 2014

16/02/14. *. Montse Oliva. Rajoy avisa el TC que la declaració sobiranista del Parlament s'ha d'anul•lar. El govern espanyol pressiona davant la divisió del tribunal, que dubta si li pertoca valorar un text polític. COMENTARIS molt bons. Piulada genial.


Benvolguts,

Segurament que heu sentit parlar de la divisió de poders del senyor Montequieu! Viquipèdia: “La idea que les diferents funcions dels estats han de ser atribuïdes a les diferents institucions es va utilitzar per primera vegada a l'antiga Roma, i en els segles XVII i XVIII, el concepte va ser refinat per James Harrington i John Locke. L'obra més influent, però, va ser la de Montesquieu. Montesquieu, en la seva obra L'Esprit des Lois (L'Esperit de les Lleis), publicat el 1748, va crear el concepte de la divisió de poders en tres branques, tria política. Aquestes branques són:

  • La branca legislativa, responsable de crear les lleis i les alteracions o revocacions de les lleis existents.
  • La branca executiva, responsable d'assegurar-se que les lleis es portin a terme; inclou la creació de polítiques i l'elecció de la manera en la qual les polítiques es realitzen.
  • La branca judicial, responsable d'interpretar la llei i aplicar la llei en situacions específiques
Montesquieu pensava que per prevenir l'abús del poder i per preservar la llibertat política, era necessari que el govern estigués regulat per diferents poders que s'observassin l'un a l'altre”.

I segurament us heu pogut creure en algun moment que els tractats internacionals que ha signat l’Estat espanyol, així com l’honradesa dels seus gestors i l’assumpció de la legislació europea per part de l’esmentat Estat espanyol, garanteixen aquesta separació de poders...

Doncs no és ben bé així!

Llegiu l’article, esgarrifeu-vos i no us oblideu dels COMENTARIS! Són cosa fina!

Primer una piulada a l’ARA: Jordi Balló ( @jordiballo), professor de comunicació audiovisual a la UPF:

"Tribunal Constitucional: 5 que volen atacar la declaració de sobirania, 5 en contra de fer-ho i un militant del PP que decideix"

I ara l’article:

Rajoy avisa el TC que la declaració sobiranista del Parlament s'ha d'anul·lar

El govern espanyol pressiona davant la divisió del tribunal, que dubta si li pertoca valorar un text polític

CiU recorda que és una declaració de principis

15/02/14 02:00 - Madrid - Montse Oliva email protegit
Facebook Twitter Google + LinkedIn
Podria semblar una reflexió, però és clarament un avís del que s'espera del Tribunal Constitucional: el document del Parlament que declara la sobirania de Catalunya és il·legal i s'ha d'anul·lar. L'executiu de Mariano Rajoy responia així als dubtes que s'han instal·lat dins l'òrgan judicial arran d'un text que una part dels magistrats situen en l'àmbit polític i, per tant, consideren
que no correspon al TC pronunciar-se. Una hipotètica inhibició de l'alt tribunal provocaria un daltabaix en les tesis del PP que alerten que el document és l'embrió d'una futura consulta i que, davant d'això, cal tallar de soca-rel tots els moviments que se'n puguin derivar.

El govern espanyol va impugnar el text del 23 de gener del 2013 amb l'única intenció que el tribunal en declarés la nul·litat. I, tal com recordava ahir la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, disposaven de prou munició jurídica per garantir-se una resolució favorable del TC. Subratllava que tenien l'aval del cos jurídic de l'Estat i del Consell d'Estat per impulsar la impugnació.

Gairebé un any més tard de la presentació d'aquell recurs, el que semblava que havia de ser un simple tràmit davant la aclaparadora majoria conservadora que dirigeix el TC, l'assumpte s'ha encallat perquè, dels onze magistrats que actualment formen el ple, cinc recorden el precedent del pla Ibarretxe i consideren que no tenen arguments per actuar contra un document polític. I en aquest sentit es pronuncia l'esborrany de resolució elaborat per la vicepresidenta, Adela Asúa, que no agrada gens al sector més proper als populars, i és per això que el president de l'òrgan, Francisco Pérez de los Cobos, no gosa forçar una votació i intenta reconduir el debat per trobar una posició al més majoritària possible.

Enmig d'aquesta discussió interna, Saénz de Santamaría suggeria que al govern espanyol no li passa pel cap que el TC s'inhibeixi per una qüestió competencial i que finalment no hi hagi un pronunciament de fons sobre la constitucionalitat del text. “Estem complint la nostra obligació i el nostre deure, i el tribunal complirà el seu”, que és dir si el document s'ajusta o no la Constitució. “Aquesta és la tasca que cadascú té encomanada”, reblava davant la pregunta de si es penedien d'haver situat el TC davant la disjuntiva actual, atès que en un primer moment també l'exe-cutiu del PP havia tingut dubtes de si podia impugnar-lo o no.

Des de Barcelona, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran, va demanar al TC que no es pronunciï sobre la declaració de sobirania, perquè és una “simple declaració de principis, que no té valor jurídic”.

El “rigor” estatal enfront de la “desinformació” catalana

La Moncloa ha desqualificat el memoràndum amb què la Generalitat va intentar rebatre el dossier que el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, va enviar a les ambaixades pel fet que el considera un exercici de “desinformació”. Sáenz de Santamaría contraposava els dos textos insistint que el de l'Estat està fet des del rigor polític i econòmic “i per demostrar que l'autodeterminació no existeix”, mentre que aprecia que el que ha elaborat la Generalitat no diu la veritat als catalans sobre les nefastes conseqüències d'una eventual independència, i, al damunt, és un document de determinats partits polítics, en al·lusió a CiU i a ERC, i que en cap cas pot identificar la institució de la Generalitat, “que ha de representar tots els catalans”. El text del govern recordava als organismes internacionals que la legitimitat de la Generalitat no neix amb la Constitució espanyola, sinó que és anterior.
Montse Oliva

Comentaris

Dret a què? Qui és Rajoi per avisar al TC? Serà veritat que alguns membres del TC començant pel seu president obeeixen les seves ordres i per tant deuen estar assalariats de Rajoy o retornen el favor de la seva elecció, en especies?

 Esta clar que s'han d'acatar les lleis que son ben legitimes, i administrades per jutges del tot imparcials encara que subordinats als presidents. 

No sé quina denominació té en Dret la coacció a un tribunal, però imaginem-nos que jo denuncio algú i abans de que el jutge es pronunciï, el començo a bombardejar amb com ha d'actuar i a qui ha de declarar culpable. Suposo que com a mínim em faria callar o bé em sancionaria. Tal com s’ha dit més amunt, qui cony s'han cregut que son aquesta gentussa, els amos d'Espanya ?!. Doncs sí, això és el que es venen pensant des de fa ja segles i no solament el PP, sinó tota la classe política que ha accedit al poder, reis inclosos, que s'han aprofitat d'aquest país promovent la ignorància dels "seus súbdits" en benefici propi i encenent l'odi cap a Catalunya, la colònia més productiva que mai han tingut. Imbècils !!!.

Els feixistes totalitaris de PP, estan acostumats a doblegar la voluntat de tothom, i al que no es doblega l'aixafen i l'escarneixen fins que ho fa. Tant és si es tracta del poder judicial, o de qui sigui. Ara amb majoria absoluta es creuen que tenen dret a tot. A humiliar als catalans i atacar la seva llengua, ja és una cosa habitual d'aquestes clavegueres, però de fet tant és de qui es tracti. Al principal partit de l'oposició ja el tenen atemorit i sotmès. Es creuen amb dret a tot.

Sr. Rajoy, donya Soraya: Benvinguts al costat de Putin, Erdogan, ayatollah Chamenei, els Kirchner d'Argentina i Lukaschenko.

Esta clar que el TC no té sobirania propia i que esta conduit per el partit politic que governa (PP). Jo crec que això ho hauria de dirimir un tribunal internacional. Es com les pilotes de goma de Ceuta, perquè a nosaltres no ens bombardegen amb bombes però sí en insults.

Quan un Tribunal Constitucional, esta sotmès a pressions politiques, l’únic que es fa, es prostituir encara mes la poca democràcia que queda a Espanya si es que mai a existit des del 1936.

¡¡¡¡¡isca de democracia i la Prostitucion!!!!!; els politics diuen als jutges el que han de fer; quin fastic de gobierno, ja s'el poden fotre per alla on els càpiga.

El manifest dels jutges declara que el referèndum sobre la independència és perfectament legal. De moment ja hi ha un magistrat del Tribunal Suprem, que és en Jordi Agustí; del TSJC son quatre; n'hi ha força de l'Audiència de Barcelona; i també hi ha magistrats de fora de Barcelona: de Tortosa, de Sabadell, de Girona, Lleida, etc. També hi ha en Josep Maria Pijoan, que s'acaba de jubilar, però que ha volgut signar el manifest. Aquesta declaració deixa clar que la constitució no tan sols no impedeix el referèndum, sinó que estableix que el govern espanyol hauria de promoure-la, també diu (entre altres) que l'article 10 dels drets i les llibertats dels ciutadans s'han d'interpretar d'acord amb la Declaració Universal dels Drets Humans i amb les altres normes internacionals signades per l'estat espanyol. En resum diuen que, això que fan és reflexionar des de la legalitat sobre una qüestió central en la societat i, evidenciar la raó jurídica.

Dons que el TC esta nomentat per ells mateixos per tant estan subordinats.

I si el TC no et fa cas Mariano, què? Quin pla B tens amagat a la mànega?

Sou uns feixistes de merda, molt pitjor encara que els franquistes, doncs entenc que el dictador estava al servei dels feixistes oligàrquics que us precedin en aquells temps... Pero a la vegada en aquells temps encara hi van haver homes savis que aconsellaven al dictador, però actualment sou uns inútils incompetents, incults, mala gent del tot... Voleu seguir oprimint Catalunya, desgraciats, pero no podreu, som molt millors persones els Catalans que tots vosaltres i tenim valor, seny i inteligencia que amb trescents anys no us l'haviem enssenyat, pero ara SI, i no s'en enfotreu, seguirem endavant per molta guerra bruta que ens feu, aixó si no podeu amb les armes, covards, pero ara us farem front i us guanyarem. No s'en enfotreu, feixistes espanyols de merda. Fastigosos. La Independencia de Catalunya, la vostra mamella, la vol tot el Poble Catalá en pes, i tenim la sort de que s'está portant un Procés Soberanista endavant, democráticament i exemplar a tot el mòn.  Ja heu perdut i per aixó aneu desesperats i acollonits. Ridícols.
 
Rajoy presionant la justícia ?... coi qui ho diria no? Roucco Varela presionant al gallardo Gallardón... ufffff és un no parar !

Com que ara no tenen la brigada "politico-social" s'inventen el tribunal "politico-consti tucional".

Algú és capaç d'imaginar-se el govern d'un país remotament normal pressionant descaradament i públicament el Tribunal Constitucional respectiu?; eh que no?, doncs això!

Després de las declaracions de la Sra Soraya i moltes altres recents, començo a arribar a la conclusió que el que va dir l´Aznar de que abans es trencaria Catalunya que Espanya, serà precisament al reves; que es trencarà l´Espanya tal com la coneixem, abans que es refaci la nostra Catalunya Independent. Fem atenciò que els "seus problemes" no ens desviin del nostre camì. Ens ho hem de mirar de lluny i i amb un somriure sota el nas de simpatia pero NO involucrar-nos!!. Ja s´ho faran. Les Colonies a descolonitzar-se i a lo seu!

L’argumentari legal de la Constitució és contundent jurídicament, però no resolt el problema polític com és el que hi ha ara mateix. La Constitució espanyola de 1978 la convertida en una amenaça que ho justifica tot.

Utilitzar la Constitució com ho fan, com un mur, han portat les terceres vies a via morta, perquè totes les suposades terceres vies des d’Espanya són inconcretes, quan no,simples retocs de l’estat actual, perquè no reconeixen Catalunya com a nació. I actuacions com la del rei han deixat sense un àrbitre amb pes moral. http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/02/la-corona-espan yola-les-tercer es-via-en.html

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2014/01/el-dialeg-es-un -mitja-o-un-fi- en-la.html
 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada