divendres, 21 de febrer del 2014

21/02/14. Emilio Cuatrecasas i senyora vs Iñaqui Urdangarin i senyora. Imputats a Espanya per diversos delictes i crims que inclouen apropiació de fons públics, falsedat documental, frau fiscal i evasió de capitals.


Benvolguts,



Us proposo llegir els quatre articles dels que us dono els enllaços i un tast de cada un. Només voldria que comparéssiu els casos i decidíssiu si hi ha cap semblança entre els imputats: matrimonis de defraudadors (o sigui crim organitzat), i com a protagonistes l’advocat més ric d’Espanya i filles i gendres del Juanca...

I si l’acudit sobre el crim organitzat també és aplicable en algun d’aquests dos casos (they never go to jail).

1.       Mas tiba l'empresariat

En el primer enllaç veureu com la conferència del president Mas del passat dia 18 no va tenir un “final feliç”.


2.       Frau fiscal i evasió de capitals

La justícia ha citat a declarar (gener del 2012) com a imputat el prestigiós advocat barceloní Emilio Cuatrecasas per un frau fiscal de 3,8 milions d'euros, que els hauria deixat de tributar en els impostos de societats, patrimoni, IRPF i IVA. La querella, presentada per la fiscalia de Barcelona, considera que l'advocat -expert en assessoria fiscal- va defraudar a Hisenda tots aquests milions mitjançant tot un entramat d'empreses sense activitat real.
La fiscalia també acusa l'exdona de Cuatrecasas, Mercedes B.R., a la que es considera "partícip a títol lucratiu" per beneficiar-se de 142.831 euros en el suposat frau. L'un i l'altre hauran d'anar a declarar el divendres 24 de febrer.

3.       Barcelona Global

Emilio Cuatrecasas, president de la plataforma Barcelona Global, que intenta promoure la competitivitat de la ciutat al món, considera que el català és un "problema" per atraure talent. "És una barrera interna difícil de gestionar", ha comentat aquest dijous en la presentació dels nous projectes que aquesta associació de rellevants empresaris catalans vol tirar endavant amb l'objectiu de potenciar l'activitat empresarial i el talent a la capital catalana.
http://www.ara.cat/economia/Emilio-Cuatrecasas-barrera-gestionar-atraure_0_739726151.html

4.       Iñaki Urdangarin Liebaert (Zumarraga

, Guipúscoa, 15 de gener de 1968) és un ex jugador d'handbol, patró de la Fundació del Futbol Club Barcelona, espòs de la Infanta d'Espanya i Duquessa de Palma de Mallorca Cristina de Borbó, i que actualment està imputat d'estafa i desviament de diners públics per a interessos particulars.

Va jugar professionalment en la secció d'handbol del Futbol Club Barcelona durant 14 temporades, entre 1986 i 2000. Va ser internacional per la Selecció d'handbol d'Espanya en tres jocs olímpics, contribuint a la consecució de dues medalles de bronze en els Jocs Olímpics d'Atlanta 1996 i Sydney 2000, a més d'una medalla de bronze en un Europeu.

Va presidir l'Institut Nóos fins al 2006, així com altres empreses pròpies. El juny de 2006 va deixar oficialment Nóos per a treballar a Telefónica, però en 2011 un jutge va demostrar que seguia captant diners a través d'aquesta organització, fins i tot quan ja vivia a Estats Units. Actualment segueix lliure a Estats Units, però està imputat a Espanya per diversos delictes i crims que inclouen apropiació de fons públics, falsedat documental, frau fiscal i evasió de capitals. La seva dona, copresidenta de l'entramat d'empreses d'ells dos i única vocal a la junta directiva de Nóos, també ha estat imputada pel jutge José Castro en data 3 d'abril de 2013, per la seva suposada implicació en la trama.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada