dimecres, 8 d’octubre del 2014

08/10/14. Como eliminaron el burka en Turquia. Kemal Ataturk, pare de la Turquia moderna va establir que «Con efecto inmediato, todas las mujeres turcas tienen el derecho de vestirse como quieran, sin embargo todas las prostitutas deben usar el burka».

Benvolguts,

Reincidint en el vel islàmic i el burca he rebut aquest correu clarificador i genial.

Ja sabeu que Turquia sota el comandament de l’Erdogan està reculant i tornant als costums islàmics que havien estat abandonats quan l’exèrcit vetllava per evitar aquests costums.

Jo he estat més d’un cop a Istambul i he vist com augmentava progressivament l’us del vel o sigui les tradicions ancestrals de l’islamisme, contràries als costums moderns establerts per Kemal Ataturk.

Si entrem a la Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Turquia hi trobarem el següent paràgraf:

Turquia és un Estat secular sense cap religió oficial.[50] Té una llarga i forta tradició secular, des de les esmenes de 1928 a la constitució, seguint essencialment el model francès de laïcitat, en què l'Estat supervisa activament les pràctiques religioses. La constitució atorga la llibertat religiosa per a tots els individus; les comunitats religioses es troben sota la protecció de l'Estat i no poden involucrar-se en el procés polític (com ara formar un partit religiós), ni poden establir escoles religioses. La llei turca prohibeix l'ús del hijab (el vel islàmic) als edificis de govern, a les escoles i a les universitats.[51] La llei va rebre el suport de la Cort Europa dels Drets Humans, com a "legítima", en un cas presentat per Leyla Şahin en contra del govern, el 10 de novembre, 2005.[52] L'exèrcit ha assumit el paper de vigilant de la laïcitat de la política turca, la qual consideren un dels principis de fundació de l'Estat, i ha intervengut en nombroses ocasions en la política per assegurar-la.[43]

També hi trobem aquest altre paràgraf:

L'ocupació d'Istambul i d'İzmir per les forces aliades després de la Primera Guerra Mundial provocà l'establiment del moviment nacional turc.[79] Sota el lideratge del paixà Mustafa Kemal prominent comandant militar durant la Batalla de Gal·lípoli (1915), es lliurà la Guerra d'Independència Turca, amb la intenció de revocar els termes del Tractat de Sèvres.[80] El 18 de setembre, 1922, els exèrcits ocupants foren expulsats i nasqué el nou Estat turc. L'1 de novembre, la Gran Assemblea Nacional de Turquia abolí formalment el soldanat, acabant així els 623 anys del govern otomà. El Tractat de Lausana de 1923 reconegué internacionalment la sobirania de la nova República de Turquia com a estat successor de l'Imperi Otomà; la república fou proclamada oficialment el 29 d'octubre, 1923, i Ankara es designà com a capital.[79] Mustafa Kemal es convertí en el primer president de Turquia, i introduí les diverses reformes radicals amb la intenció de fundar una nova república secular dels romanents del passat otomà.[79] Segons la Llei dels Noms Familiars, el parlament turc atorgà a Mustafa Kemal el nom honorífic d'Atatürk, "Pare dels turcs", el 1934

L’exèrcit, com a Egipte o Algèria, ha sigut el valedor de la laicitat, en fidelitat a Ataturk.

Respecte a la historia recent:

Actualment i des de fa 11 anys el President de Turkia és Recep Tayyip Erdoğan. Des de l'11 de març de 2003 és Primer Ministre de Turquia. De 1994 a 1998 fou alcalde d'Istanbul. Erdoğan va néixer l’any 1954 i s’involucrà en política de jove. Està casat amb Emine Erdoğan des del 4 de juliol de 1978; la parella té dos fills, Ahmet Burak i Necmeddin Bilal, i dues filles, Esra i Sümeyye. Tant l'esposa com també les dues filles porten mocador al cap. Com que el mocador està prohibit a Turquia com a símbol religiós en els edificis públics, Erdoğan, quan li és possible, només accepta les invitacions a les recepcions d'Estat per a una sola persona. Les filles estudien als Estats Units per evitar la prohibició.[2]

El 1984 ascendí a la junta directiva del partit successor que s'havia fundat mentrestant, el Partit del Benestar (RP) i era el president suplent. Després d'això va pertànyer al proper partit successor, el Partit de la Virtut, fins a la seva sortida el 1998. El 2001 fundà l'AKP amb altres antics membres del Partit del Benestar.

Com a detall curiós, cal dir que la seva dona Emine Erdoğan que és de religió islámica i posat que el mocador estava prohibit a la universitat, ella hi anava amb perruca (feta la llei feta la trampa).

Com es pot copsar, la religió islamista que havia sigut apartada del poder des de Kemal Ataturk, ara va guanyant terreny amb Erdogan.

Bé, aquesta introducció era per comentar l’article d’avui. M’ha arribat de part d’un amic, sense referencia  clara de la procedencia. Per internet surt en el web http://www.forumlibertas.com/frontend/forumlibertas/noticia.php?id_noticia=30006, del qual no en puc asegurar l’autenticitat del relat. Però tal com es diu en italià se non è vero, è ben trovato:

Como eliminaron el Burka en Turquía.

El burka, traje islámico que cubre el rostro y el cuerpo de la mujer, tiene  su origen en el culto a la divinidad Astarté, diosa del  amor, de la fertilidad y  de la sexualidad en la antigua Mesopotamia.
              
En homenaje a la diosa del amor físico, todas las mujeres, sin excepción, tenían que prostituirse una vez al año, en los bosques sagrados alrededor del templo de la diosa.
               
Para cumplir con el precepto divino sin ser reconocidas, las mujeres de la alta sociedad acostumbraban a usar un largo velo en protección de su identidad.
               
Con base en ese origen histórico, Mustapha Kemal Atatürk, fundador de la moderna Turquía (1923 – 1938), en el proceso de las profundas y revolucionarias reformas políticas, económicas y culturales, que ha  introducido en el país, deseando acabar de una vez por todas con el burka,  se ha servido de una brillante astucia para callar la boca de los fundamentalistas de la época.
              
Ha puesto definitivamente (?) el fin del burka en Turquía con una simple ley que determina lo siguiente:
               
«Con efecto inmediato, todas las mujeres turcas tienen el derecho de vestirse como quieran, sin embargo todas las prostitutas deben usar el burka».
              
Al día siguiente, nadie más vio el burka en Turquía.
               
¡ESTA LEY TODAVÍA SE MANTIENE EN VIGOR! 


 Per tot el que us he explicat, no és tan cert que la llei es mantingui en vigor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada