dijous, 30 d’octubre de 2014

27/10/14. Viquipèdia. Consell d'Estat d'Espanya. Membres: els ex-Presidents del Govern d'Espanya; el Fiscal General de l'Estat; el Cap de l'Estat Major de la Defensa; el Governador del Banc d'Espanya...

Benvolguts,

Avui el Consell d’Estat de Castella llançarà la seva vomitada, que, obeint fidelment als seus amos, ens repeteix el que Espanya no para de vomitar-nos:
Que no existim, collons!

Per saber qui forma part d’aquest Sanedrí he tret de la viquipèdia l’article sobre:

Consell d'Estat d'Espanya

 
El Consell d'Estat és una institució espanyola regulada per la Llei Orgànica 3/1980

El Consell d'Estat d'Espanya és l'òrgan suprem consultiu del Govern espanyol que té els seus orígens en l'Edat Moderna i que està regulat per l'article 107 de la Constitució Espanyola.

Història

El Consell d'Estat és un instrument del rei d'Espanya la finalitat del qual era debatre sobre la política exterior del Regne. Present ja en el regnat dels Reis Catòlics, formava part del Consell de Castella.

El rei Carles I d'Espanya decidí crear un consell propi per als assumptes externs del Regne a causa de la gran actuació exterior que va marcar el seu regnat, iniciant les seves activitats el 1526, moment en el qual Soliman el magnífic amenaça Àustria.

Els seus consellers no eren especialistes en lleis sinó experts en relacions internacionals, formant part entre altres Fadrique Álvarez de Toledo, II Duc d'Alba o Nicolau Perrenot. Els consellers eren, per tant, membres de l'alta noblesa i de l'alt clergat. Posteriorment, en temps de Felip II de Castella, de vegades el monarca no presidia els consells i, en el seu lloc envià al seu Secretari Antonio Pérez.

La seva missió del Consell era assessorar al Rei sobre la política exterior i tenia el control de les ambaixades de Viena (dinastia familiar dels Àustries), Roma, Venècia, Gènova, i de les principals potències d'Europa: França, Anglaterra i Portugal.

A diferència del Consell de Castella, en el qual el Rei escoltava als consellers i executava les conclusions que li presentaven, en el Consell d'Estat era el propi Rei el qual exposava els punts a debatre, escoltava als seus consellers i, posteriorment, el mateix monarca prenia les decisions que havien de prendre's.

Amb la Constitució de 1812 es va crear el Consell com a òrgan de control del poder del monarca, que precisava l'aprovació del mateix per a alguns actes. Després de 1904 es va convertir en òrgan consultiu del poder executiu.

Composició i funcions

Actualment està regulat per la Llei Orgànica 3/1980, signada el 22 d'abril, i modificada per la Llei Orgànica 3/2004, de 28 de desembre.

L'actual Consell està format per:

 
La funció del Consell d'Estat és exclusivament consultiva i es limita a donar la seva opinió fundada sobre l'objecte de la consulta realitzada pel Govern d'Espanya o a proposar una altra solució més adequada. En l'exercici d'aquesta funció ha de vetllar per l'observança i compliment de la Constitució i de la resta de l'ordenament jurídic (Llei Orgànica 3/1980, de 22 d'abril). Així mateix ha de procurar l'harmonia del sistema, el rigor de la tècnica normativa i el bon fer de l'Administració, per a reduir al mínim la conflictivitat amb els ciutadans.

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada