dissabte, 20 d’agost del 2016

18/08/2016. UCE 2016. Adrià Esteban. Sànchez creu que només queda el RUI perquè “ja està tot fet” en el procés. Resulta que des de fa molts anys, segurament de quan en Sánchez encara anava amb calça curta va aparèixer la següent notícia recollida en aquest cas per un Bloc de nom openroom. Todo lo que podía inventarse ya se ha inventado. 1900. Charles H. Duell, Comisario de la Oficina de Patentes y Marcas de Estados Unidos.

Benvolguts,

Perdoneu el tip de riure que m’he fet i que segurament us fareu vosaltres quan us transcrigui un part de l’apunt de més avall.
Crec que en Sánchez s’ha passat amb aquesta afirmació. I tant de bo fos veritat...
Resulta que des de fa molts anys, segurament de quan en Sánchez encara anava amb calça curta va aparèixer la següent notícia recollida en aquest cas per un Bloc de nom openroom!
Todo lo que podía inventarse ya se ha inventado
31/10/2010
Esta fue la frase, puesta en duda en varias publicaciones, con la que Charles H. Duell, Comisario de la Oficina de Patentes y Marcas de Estados Unidos anunció nada menos que en 1.899, el fin de los inventos de la humanidad. Era tal su convencimiento que el propio Charles pidió al Congreso americano que cerrara la Oficina de Patentes ya que no tenía sentido mantenerla abierta por más tiempo al no quedar más cosas por inventar.

El Bloc del mig. La independència no els genera anticossos
 Pel que fa a les possibilitats dels independentistes en front dels unionistes em va agradar molt la resposta d’en Jofre Llombart en l’entrevista que li varen fer a primers de mes, una resposta intel·ligent i enormement optimista. Són les tres frases que segueixen: 
 “No sé si el moviment independentista arrossega ara el 50% de la població, però sé del cert que els que li oposen resistència no tenen aquest 50%, són molts menys.”
 Entremig dels dos blocs hi ha un gran grup de gent que ja li estarà bé el que acabi passant, vagi en un sentit o en un altre. La independència no li genera anticossos.”
 “ Si sumes les persones que estan activament a favor de la independència i les persones a les quals no els importaria que ho fóssim, tenim més d'un 50% de manera claríssima. Només per això ja crec que ens en sortirem.”
DUI, RUI i l'opinió de l’Hèctor López Bofill
També m’ha agradat sempre l’argumentació de l’Hèctor López Bofill recomanant la DUI i rebutjant el RUI. L’argument és simple: Mentre no hàgim fet una DUI serem vistos des de tot el mon de la mateixa manera que ara: com una part d’Espanya. Un cop feta la DUI serem vistos com una entitat jurídica diferenciada...
Vegem ara l’argumentació d’en Sánchez:

UCE 2016
Sànchez creu que només queda el RUI perquè “ja està tot fet” en el procés
Adrià Esteban
Foto: Flickr / UCE Prada
Prada. Dijous, 18 d'agost de 2016
3 minuts
http://www.elnacional.cat/bundles/cs/Widgets/VaCentralContent/images/box.png

En el marc de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha promogut el referèndum unilateral d’independència (RUI) per assolir l'Estat propi perquè considera que “ja està tot fet” en el procés. “És l’instrument més intel·ligent que tenim per demostrar la manca de democràcia del nostre adversari” ha dit Sànchez en referència a l’Estat espanyol. A més, el president de l'ANC està convençut de vèncer en un RUI perquè assegura que "hi ha més vots per la independència que els vots que sumen entre Junts Pel Sí i la CUP".
Quant a la unilateralitat, Sànchez ha insistit en emplaçar a la ciutadania a decidir el seu futur perquè aquest concepte “mai pot ser una excusa per evitar participar en un referèndum”. “Si arribem a aquest escenari és perquè l’Estat espanyol no ens ha deixat” ha afegit el president de l’ANC. 
Sànchez ha recalcat la rellevància de les manifestacions, ja que opina que si l'independentisme ha arribat tant lluny és gràcies a la gent que ha sortit al carrer "amb un somriure". 
Castellà i l’oportunitat històrica
El líder de Demòcrates per Catalunya, Antoni Castellà, ha recordat que els catalans han estat durant 100 anys amb una majoria política que defensava el catalanisme dins l’Estat. Ara, en canvi, ha assenyalat que el procés corre el risc d’estancar-se en una cruïlla els propers 100 anys defensant l’independentisme. En aquesta línia, Castellà considera que s’ha d’aprofitar “la debilitat institucional i política espanyola”.
Sempre i quan s'hagi superat la qüestió de confiança a la qual es sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el proper mes de setembre, les intencions de Castellà passen per convocar el RUI abans de l'estiu vinent.
“Si no ens hem posat d’acord els 72 diputats en l'àmbit pressupostari, encara tenim menys possibilitat de fer-ho amb la nova Constitució catalana” ha comentat el diputat de Junts Pel Sí. Per això, mitjançant la llei de transitorietat jurídica, Castellà promou la convocatòria d’un referèndum com a millor mecanisme “per evitar la discrepància i salvar la unitat”.
El líder de Demòcrates també ha volgut fer èmfasi que això no es tracta d’una repetició del 9-N perquè aquesta vegada aspiren a fer un RUI que sigui vinculant fora del marc legislatiu espanyol. Amb la intenció d’esvair dubtes sobre un hipotètic boicot de l’unionisme, Castellà ha manifestat que el RUI serà vàlid sigui quina sigui la participació perquè “és tan democràtic anar a votar com no anar-hi”. 
La practicitat de Dedéu
Amb motiu de la practicitat per resoldre “el procés”, el jove filòsof Bernat Dedéu ha expressat la seva ferma aposta pel RUI. “La idea més clara i distinta és fer un referèndum perquè ho entén tothom” ha assegurat Dedéu, que ha defensat aquest mecanisme perquè permet aplicar la màxima d’un vot, una persona.
El filòsof ha apuntat que el procés mai serà “legal i acordat”. En aquest sentit, ha manifestat que mitjançant la unilateralitat s’haurà “d’imposar” la voluntat democràtica. Per altra banda, Dedéu ha rebutjat l’actitud victimista davant la “guerra bruta” i ha eximit de culpa l’Estat espanyol, ja que considera que “reprimir la rebel·lió és la seva feina”.
Sànchez respon a la notificació del TC a Forcadell
Respecte a la notificació del Tribunal Constitucional (TC) a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Sànchez ha reivindicat que davant les determinades amenaces i coaccions provinents de l'Estat espanyol no s'aturaran. Sobre la possible inhabilitació de la seva predecessora a l’ANC, ha assegurat que l'única manera que té l’Estat espanyol de vèncer és la utilització d’armes fora de l’abast democràtic, “pròpies del govern d’Erdogan” en paraules de Sànchez. 


 Adrià Esteban 

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada