dijous, 31 d’agost del 2017

30/08/2017. Vicent Partal. I com caram es pensen que podran retirar les urnes? Perquè com pensen fer-ho? A qui enviaran a retirar-les? Si comptaven amb els Mossos ja haurien de saber que ells mateixos s’han carregat qualsevol opció omplint-los de merda, Trapero dixit, mentre el país els omplia de flors. I doncs? Com pensen retirar vuit mil urnes repartides per 948 municipis. Amb quina força pública? Què faran quan se n’emporten una i n’aparega una altra, davant de tota la premsa mundial? I no se n’adonen de que si ho fan hauran de retirar-les totes vuit mil i les que puguen haver de més? Si se’n deixen una sense retirar el resultat d’aquella urna sola serà el resultat del referèndum.

 Benvolguts,

Vejam l’Editorial de Vicent Partal:

I com caram es pensen que podran retirar les urnes?

El PSOE es va mostrar ahir partidari de retirar les urnes del referèndum del primer d’octubre usant la teoria que si saps que una cosa va a servir per fer un delicte l’has de remoure abans que el delicte es cometa. Jo tenia un cert respecte per Margarita Robles, malgrat tot, però ahir el vaig perdre per complet. No només per veure-la alineada amb la dreta més extrema sinó sobretot per escoltar-la negant els principis que ella mateixa sempre ha defensat. Per exemple que el que has de jutjar són els fets i no les intencions. Ja fa anys que vaig pronosticar que el PSOE acabaria en aquest pou tan profund on s’ha instal·lat. Em sap greu haver-ho encertat tant.

La polèmica en qualsevol cas és força interessant. El PP està completament desconcertat. No saben què fer. El govern espanyol està profundament dividit sobre el que ha de fer i l’estat, l’alt funcionariat, les plomes desbocades i les classes extractives, viuen en estat de xoc des de dissabte, quan sembla que per fi van entendre que el país de fantasia que els venien Jorge Moragas i Alicia Sánchez Camacho és simplement un bluf.

L’espectacle de Xavier Albiol invocant el 155 quan el seu partit ja ha dit que no el pot aplicar ho explica tot. Quin descontrol i quin poc rigor.


Si se’n deixen una sense retirar el resultat d’aquella urna sola serà el resultat del referèndum.

Però, sobretot, i després què? Què pensen que passarà amb les relacions entre Catalunya i Espanya una hora després, un dia després, un mes després, un any després, una dècada després?

Vicent Partal

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada