dijous, 12 d’abril de 2018

12/04/2018. Editorial El Puntavui. Els llaços grocs no són ofensius. El ministre de Justícia Rafael Catalá va demostrar de nou ahir al Congrés el caràcter antidemocràtic del govern espanyol quan va reconèixer, amb la prepotència habitual dels polítics del PP, que considera “ofensiu” portar el llaç groc que reivindica la llibertat dels presos polítics catalans. Catalá s’havia quedat sense arguments després que el diputat del PDeCAT Carles Campuzano li fes avinent el ridícul de la justícia espanyola arran de la decisió alemanya de negar l’extradició de Carles Puigdemont pel delicte de rebel·lió i va etzibar-li “la sort que tenia” de poder lluir a la solapa el llaç groc “ofensiu”.

12 abril 2018 2.00 h

Editorial

Els llaços grocs no són ofensius

El ministre de Justícia Rafael Catalá va demostrar de nou ahir al Congrés el caràcter antidemocràtic del govern espanyol quan va reconèixer, amb la prepotència habitual dels polítics del PP, que considera “ofensiu” portar el llaç groc que reivindica la llibertat dels presos polítics catalans. Catalá s’havia quedat sense arguments després que el diputat del PDeCAT Carles Campuzano li fes avinent el ridícul de la justícia espanyola arran de la decisió alemanya de negar l’extradició de Carles Puigdemont pel delicte de rebel·lió i va etzibar-li “la sort que tenia” de poder lluir a la solapa el llaç groc “ofensiu”. El ministre espanyol va parlar amb condescendència, fins i tot amb menyspreu, del que s’ha convertit en tot un símbol de la lluita per la llibertat dels presos polítics. Tot el contrari del que s’espera d’un càrrec públic del seu nivell. Catalá feia avinent, així, de nou, la intolerància manifesta del PP en el cas català, demostrant un nerviosisme evident en vista del revés que va suposar la decisió alemanya i també per l’afer del màster de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, cada dia més a prop de la dimissió.
El ministre, a més, també va mentir quan va assegurar que qui pateixen agressions a Catalunya són els militants i els partits constitucionalistes, obviant els nombrosos casos, amb violència física inclosa, que han patit moltes persones que duien llaços o que els col·locaven a la via pública, i també el fet que la majoria de les seus dels partits independentistes han patit pintades i agressions. Faria bé Catalá de respectar la llibertat d’expressió d’aquells que volen manifestar, amb un llaç groc, la seva solidaritat amb els polítics catalans presos, que, per cert, sí que són presos polítics.
     
COMENTARIS  
+7#1 MIQUEL ALTIMIRES I ROS
La difamació i la mentida son els arguments del PP, ja que no en tenen d'altres per justificar les arbitrarietats dels jutges que tenen a les seves ordres.
Estem en una dictadura pura i dura on la guàrdia incivil fa informes tendenciosos i falsos contra persones honestes d'una honorabilitat in-taxable.
L'únic terrorisme que existeix, és el terrorisme policial i judicial a Espanya.
Llibertat ja, als presos polítics.
Dijous, 12 abril 2018 7.14
+5#2 FREDERIC SCHÖNHÖFER
Si portar un llaç groc és ofensiu, poden entendre els unionistes (no ja els feixistes) que tenir "presos polítics" no tingui paraules en cap diccionari per descriura-ho (la ofensa a la que estem abocats, vull dir!)
Dijous, 12 abril 2018 10.02

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada