dissabte, 8 de setembre del 2018

06/09/2018. Alba Domingo. Cunillera: "A Catalunya hi ha intolerància i la convivència està en risc". La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dijous al matí que a Catalunya "està en risc la convivència" perquè hi ha "intolerància a l'hora de pretendre imposar les idees". "És evident que hi ha risc que la gent porti a l'extrem la seva idea i que a Catalunya hi ha intolerància. Volem una convivència plena i rica", ha assenyalat. Aquí hi ha unes quantes coses a dir: Els catalans estem fins els pebrots dels “reforços policials” No sigueu falsos parlant, no sigueu bandarres! No estem en una situació ordinària ni normalitzada ni habitual. Si hi ha els mossos, que són les forces de la policia autonòmica, no ens calen ni policies armades (instruïdes pel Himmler) ni Guàrdia Civil. Després d’un traïdor 155, d’uns traïdors atacs l’1-O a milers de ciutadans catalans partidaris del dret a decidir, atacs a càrrec de grisos i G. Civils que varen venir sota els crits i les consignes de l’”A por ellos”, pur franquisme, no ens calen les forces d’ocupació espanyoles (militars, funcionaris, capellans)! Ja fa 80 anys que les estem patint.

Benvolguts,

Quins pebrots! A Catalunya no hi ha intolerància pel cantó català o sigui pel cantó independentista. Més aviat hi ha intolerància fatxa, dels forasters, dels invasors, de les forces d’ocupació, del 155, dels arrenca-llacets, i de la mare que els va parir!

Vegeu una frase:
Respecte a l'enviament de reforç policial a Catalunya per la diada i l'aniversari de l'1-O, la delegada ha explicat que es tracta d'una resposta habitual quan hi ha mobilitzacions. "No té res a veure amb altres situacions extraordinàries", ha defensat. A més, ha assegurat que la col·laboració entre cossos és "excel·lent".

Aquí hi ha unes quantes coses a dir: Els catalans estem fins els pebrots dels “reforços policials” No sigueu falsos parlant, no sigueu bandarres! No estem en una situació ordinària ni normalitzada ni habitual. Si hi ha els mossos, que són les forces de la policia autonòmica, no ens calen ni policies armades (instruïdes pel Himmler) ni Guàrdia Civil. Després d’un traïdor 155, d’uns traïdors atacs l’1-O a milers de ciutadans catalans partidaris del dret a decidir, atacs a càrrec de grisos i G. Civils que varen venir sota els crits i les consignes de l’”A por ellos”, pur franquisme, no ens calen les forces d’ocupació espanyoles (militars, funcionaris, capellans)! Ja fa 80 anys que les estem patint.

Fora les forces d’ocupació!

Pel que fa a el diàleg entre els dos executius, Cunillera s'ha mostrat optimista i ha afirmat que considera que la proposta d'un nou Estatut "té possibilitats". "Quan tu poses sobre la taula la teva proposta, el normal és que un altre en posi una altra sobre la taula i llavors el que hem de fer és asseure'ns a parlar. És evident que estem molt allunyats i absolutament separats, però, si no ens asseiem, mai no ho podrem fer", ha sentenciat.

Aquí se li pot respondre a aquesta senyora que no ens ofengui parlant d’un nou Estatut que s’han inventat a Madrid i que "té possibilitats". A Catalunya ja varem aprovar un nou estatut fa 12 anys, que fou rebentat i trinxat pel Congreso i pel TC, i ara fa 12 anys que no tenim estatut com tenen totes les altres autonomies. I ja és massa tard perquè avui dia ja hem prescindit del sistema autonòmic i ara el nostre projecte és la República.

Visca la República catalana!

Vegem ara l’article de l’Alba Domingo:


DIÀLEG BILATERAL

Cunillera: "A Catalunya hi ha intolerància i la convivència està en risc"

Alba Domingo 

Foto: ACN 

Barcelona. Dijous, 6 de setembre de 2018
 
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dijous al matí que a Catalunya "està en risc la convivència" perquè hi ha "intolerància a l'hora de pretendre imposar les idees". Per això, la delegada ha defensat que aquest tema, finalment, s'inclogui en la reunió de la Junta de Seguretat que se celebra avui entre els dos executius al Palau de la Generalitat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio hores abans de la trobada entre els dos governs, Cunillera ha afirmat que l'obligació de Pedro Sánchez és "alertar que la convivència està en joc" i ha justificat que aquest tema es posi sobre la taula a la reunió d'avui
.

"És evident que hi ha risc que la gent porti a l'extrem la seva idea i que a Catalunya hi ha intolerància. Volem una convivència plena i rica", ha assenyalat.

Respecte a l'enviament de reforç policial a Catalunya per la diada i l'aniversari de l'1-O, la delegada ha explicat que es tracta d'una resposta habitual quan hi ha mobilitzacions. "No té res a veure amb altres situacions extraordinàries", ha defensat. A més, ha assegurat que la col·laboració entre cossos és "excel·lent".

Pel que fa a el diàleg entre els dos executius, Cunillera s'ha mostrat optimista i ha afirmat que considera que la proposta d'un nou Estatut "té possibilitats". "Quan tu poses sobre la taula la teva proposta, el normal és que un altre en posi una altra sobre la taula i llavors el que hem de fer és asseure'ns a parlar. És evident que estem molt allunyats i absolutament separats, però, si no ens asseiem, mai no ho podrem fer", ha sentenciat.

Alba Domingo  

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada