dissabte, 15 de desembre del 2018

14/12/2018. Daniel Postico. Puigdemont reclama un pla a Sánchez per a Catalunya. En una visita a Lon­dres, el pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat a l’exili, Car­les Puig­de­mont, va ins­tar ahir Pedro Sánchez a pro­po­sar un pla per resol­dre el pro­blema a Cata­lu­nya, un pla que tin­gui el suport del 75% dels cata­lans, com ell li demana. “Té alguna idea, el senyor Pedro Sánchez, de com es pot resol­dre això? . “En lloc d’enviar-nos la poli­cia, faria bé d’enviar-nos la política”. “Jo vaig ser a Eslovènia set­ma­nes després de la decla­ració d’inde­pendència [l’any 1991] i vaig veure un poble pacífic, com­promès amb la democràcia, que va ser injus­ta­ment agre­dit per l’exèrcit iugos­lau, agre­dit de manera tan injus­ti­fi­cada que després el món va donar la raó a Eslovènia i avui és un soci de la UE.” “El que s’ha de pre­gun­tar al govern espa­nyol –va afe­gir Puig­de­mont, acom­pa­nyat en tot moment per l’excon­se­llera Clara Pon­satí, que va viat­jar des d’Escòcia per reu­nir-se amb ell– és si quan con­demna el cas eslovè de manera injusta i indo­cu­men­tada, el que ens està dient és que la seva via és la iugos­lava.

Benvolguts,

En aquest Bloc Reflexions hem esmentat moltes vegades l’analogia de situacions i de manera de fer de Serbia i d’Espanya.

Faig notar només tres pensaments d’en Carles Puigdemont que són per treure’s el barret:

Ø  Puig­de­mont, va ins­tar ahir Pedro Sánchez a pro­po­sar un pla per resol­dre el pro­blema a Cata­lu­nya, un pla que tin­gui el suport del 75% dels cata­lans, com ell li demana. “Té alguna idea, el senyor Pedro Sánchez, de com es pot resol­dre això???

Ø  A Eslovènia l’any 1991 hi vaig veure un poble pacífic, compromès amb la democràcia, que va ser injustament agredit per l’exèrcit iugoslau, agredit de manera tan injustificada que després el món va donar la raó a Eslovènia i avui és un soci de la UE.”

Ø  “El que s’ha de pre­gun­tar al govern espa­nyol –va afe­gir Puig­de­mont, acom­pa­nyat en tot moment per l’excon­se­llera Clara Pon­satí, que va viat­jar des d’Escòcia per reu­nir-se amb ell– és si quan con­demna el cas eslovè de manera injusta i indo­cu­men­tada, el que ens està dient és que la seva via és la iugos­lava...


Vegem ara l’article:

14 desembre 2018 2.00 h

Puigdemont reclama un pla a Sánchez per a Catalunya

El president exiliat defensa la via eslovena, com Torra, per resoldre el conflicte català en una visita a Londres



Daniel Postico - Londres

En una visita a Lon­dres, el pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat a l’exili, Car­les Puig­de­mont, va ins­tar ahir Pedro Sánchez a pro­po­sar un pla per resol­dre el pro­blema a Cata­lu­nya, un pla que tin­gui el suport del 75% dels cata­lans, com ell li demana. “Té alguna idea, el senyor Pedro Sánchez, de com es pot resol­dre això? Després de mesos d’espe­rar com­pa­reix al Congrés dels Dipu­tats i con­juga més el mot poli­cia que el mot política. “En lloc d’enviar-nos la poli­cia, faria bé d’enviar-nos la política”, va qüesti­o­nar Puig­de­mont a les por­tes del Par­la­ment de West­mins­ter, on es va reu­nir amb diver­sos dipu­tats.

El pre­si­dent exi­liat també va defen­sar la via eslo­vena, com va fer fa uns dies Quim Torra:

“Jo vaig ser a Eslovènia set­ma­nes després de la decla­ració d’inde­pendència [l’any 1991] i vaig veure un poble pacífic, com­promès amb la democràcia, que va ser injus­ta­ment agre­dit per l’exèrcit iugos­lau, agre­dit de manera tan injus­ti­fi­cada que després el món va donar la raó a Eslovènia i avui és un soci de la UE.”

El que s’ha de pre­gun­tar al govern espa­nyol –va afe­gir Puig­de­mont, acom­pa­nyat en tot moment per l’excon­se­llera Clara Pon­satí, que va viat­jar des d’Escòcia per reu­nir-se amb ell– és si quan con­demna el cas eslovè de manera injusta i indo­cu­men­tada, el que ens està dient és que la seva via és la iugos­lava. Seria hora que sentíssim del govern espa­nyol que renun­cia a la via de la violència per com­ba­tre el desig dels cata­lans de ser un estat inde­pen­dent.”

Sobre la decisió del ple del Tri­bu­nal Cons­ti­tu­ci­o­nal de rebut­jar per una­ni­mi­tat els pri­mers recur­sos d’empara del referèndum de l’1-O, Puig­de­mont va mati­sar: “Els ha deses­ti­mat, no s’ha pro­nun­ciat sobre el fons de la qüestió; és impor­tant remar­car aquesta dada.” 

Nosal­tres con­ti­nuem pen­sant, i evi­dent­ment esgo­ta­rem totes les vies pos­si­bles de defensa, que és una sus­pensió abso­lu­ta­ment il·legal i il·legítima pre­va­ri­ca­dora per inten­tar alte­rar unes majo­ries d’unes elec­ci­ons, les del 21 de desem­bre, que van asse­nya­lar un Par­la­ment amb majo­ria abso­luta inde­pen­den­tista”, va denun­ciar el diri­gent de la Crida Naci­o­nal.

Daniel Postico

Joan A. Forès
Reflexions







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada