diumenge, 23 de desembre del 2018

21/12/2018. Núria Orriols. Torra trasllada a Sánchez la necessitat d'un "pacte d'estat" per la "desfranquització" i per fer un referèndum. Sánchez evita referir-se a la trobada i recepta "diàleg" i unió davant la "confrontació". "Els dos governs hem compartit la idea de trobar una solució democràtica. Li agraeixo que hàgim pogut parlar de tot i dels grans consensos de la societat catalana", ha dit Torra. El cap de l’executiu els ha repassat: ha insistit que "molta gent" a Catalunya està unida en el rebuig a la repressió i a la monarquia, i també per fer un referèndum d’autodeterminació. Així, Torra ha explicat que ha demanat a Sánchez un pacte d’estat per a la “desfranquització”, la regeneració democràtica i l’exercici de l’autodeterminació. El president també s'ha referit a l'evolució de l'economia catalana i ha tret pit dels indicadors malgrat les "pors" que es van escenificar l'any passat amb la fuga d'empreses. Així, ha aprofitat l'ocasió per demanar que es derogui el decret del govern espanyol que va permetre el trasllat exprés d'empreses fora de Catalunya al voltant de la declaració d'independència, i també perquè es compleixin els compromisos en infraestructures –començant pel Corredor Mediterrani.


Benvolguts,

En Torra a l'Hotel Sofia va proposant escenaris explosius: El cap de l’executiu els ha repassat: ha insistit que "molta gent" a Catalunya està unida en el rebuig a la repressió i a la monarquia, i també per fer un referèndum d’autodeterminació. Així, Torra ha explicat que ha demanat a Sánchez un pacte d’estat per a la “desfranquització”, la regeneració democràtica i l’exercici de l’autodeterminació.

El MHP Torra ha fet un "Tarradellas". El MHP Tarradellas que tenia més taules que el seu contrincant Suárez, tot sortint de la primera reunió l'any 1977 a Madrid va explicar en roda de premsa que la reunió havia anat de conya i en Suárez, agafat amb el peu canviat se'n devia sortir com va poder. Així Torra va explicar de manera resumida al sopar de Foment la trobada a Pedralbes amb Sánchez abans que en Sánchez pogués donar la seva versió...

Vegem l’article de la Núria Orriols a l’ARA:


Torra trasllada a Sánchez la necessitat d'un "pacte d'estat" per la "desfranquització" i per fer un referèndum

Sánchez evita referir-se a la trobada i recepta "diàleg" i unió davant la "confrontació"

BARCELONA 20/12/2018 

Núria Orriols

Els presidents espanyol i català, Pedro Sánchez i Quim Torra, reunits aquest dijous al Palau de Pedralbes

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, han coincidit dues vegades aquesta tarda a Barcelona. Després de participar en la reunió al Palau de Pedralbes, els dos caps de l'executiu han anat al sopar de Foment del Treball a l'Hotel Sofia amb una àmplia representació de l'empresariat català i de l'Íbex-35.

Davant mig miler d'empresaris, el president Torra ha iniciat la seva intervenció referint-se a la reunió anterior i agraint el to de Pedro Sánchez durant la cimera. "Els dos governs hem compartit la idea de trobar una solució democràtica. Li agraeixo que hàgim pogut parlar de tot i dels grans consensos de la societat catalana", ha dit Torra. El cap de l’executiu els ha repassat: 

Ha insistit que "molta gent" a Catalunya està unida en el rebuig a la repressió i a la monarquia, i també per fer un referèndum d’autodeterminació. 

Així, Torra ha explicat que ha demanat a Sánchez un pacte d’estat per a la “desfranquització”, la regeneració democràtica i l’exercici de l’autodeterminació.

El president també s'ha referit a l'evolució de l'economia catalana i ha tret pit dels indicadors malgrat les "pors" que es van escenificar l'any passat amb la fuga d'empreses. Així, ha aprofitat l'ocasió per demanar que es derogui el decret del govern espanyol que va permetre el trasllat exprés d'empreses fora de Catalunya al voltant de la declaració d'independència.

I també perquè es compleixin els compromisos en infraestructures –començant pel Corredor Mediterrani.

Al final del discurs, Torra s'ha excusat per no quedar-se al sopar. El president, aquesta nit, tenia un altre compromís al Petit Palau, on es fa un acte organitzat pel col·lectiu Drets i l'Associació de Juristes pels Drets Humans amb el títol 'El Nadal que no vam tornar a casa'. Es tracta d'una escenificació, en què el president fa de rapsode, sobre històries de l'exili des del 1939 fins al Nadal del 2017 i el 2018.


Els dos presidents han arribat a l'edifici poc abans de les nou: Sánchez i Torra s'han saludat de manera cordial a l'entrada sense fer declaracions, malgrat les preguntes insistents dels periodistes respecte a la trobada de Pedralbes. També han assistit a la reunió el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers de Treball, Territori i Empresa de la Generalitat.

Núria Orriols

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada