divendres, 30 de gener del 2015

30/01/15. Mas s'ha reunit amb una setantena de diplomàtics acreditats a Barcelona i els agraeix que “escoltin les raons d'una Catalunya que vol governar-se ella mateixa des de fa segles”...

Benvolguts,
Els nostres impresentables enemics (que no adversaris) del PP, volen explicar la reunió del president Mas amb el cos consular, i en Xevi Xirgo els respon molt adequadament i els demostra que són uns mentiders compulsius...

1. Mas agraeix al cos consular que “escolti les raons d'una Catalunya que vol governar-se ella mateixa des de fa segles”
El president justifica el 27-S perquè considera que “cal saber quanta gent vol que aquest país esdevingui un Estat”
S'ha reunit amb una setantena de diplomàtics acreditats a Barcelona
27/01/15 21:37 - Barcelona -
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït aquest dimarts a una setantena de cònsols destinats a Barcelona que “escoltin i intentin entendre les raons de Catalunya que, com demostren les parets d'aquest Palau, porta molts segles intentant exercir el seu autogovern”. Mas ho ha dit en el marc d'una reunió amb el cos consular, encapçalat pel degà dels diplomàtics, el cònsol britànic Andrew Gwatkin. Mas ha justificat les eleccions del 27 de setembre perquè considera que “cal saber quanta gent vol que aquest país esdevingui un Estat”. I ha afegit: “Hauríem preferit fer-ho d'una altra manera, com al Regne Unit o Canadà, però les eleccions al Parlament son l'únic instrument que tenim”.
El president ha subratllat també que “el país està començant a donar la volta a la situació econòmica”, i que “l'any passat, per primer cop des de l'inici de la crisi es van crear més llocs de treball i menys atur”. El cap de l'Executiu ha destacat les excel·lents xifres d'atracció de turisme, captació d'inversions i increment de les exportacions, i ha subratllat que més d'un milió de persones han arribat a Catalunya en la darrera dècada des de països estrangers, persones que “conviuen i són un més de nosaltres”.
En nom del cos consular acreditat a Barcelona, el seu degà, el cònsol general de la Gran Bretanya, Andrew Gwatkin, ha posat de relleu la relació “fluïda i permanent” amb el Govern de Catalunya.
A Catalunya hi ha vora un centenar de consolats estrangers acreditats. La capital catalana, Barcelona, és la tercera ciutat del món que no és capital d'un Estat amb major nombre de consolats estrangers, només darrera de Hong Kong i Nova York. Algunes representacions, com el consolat d'Holanda, es remunten al segle XVII.

2. Deixi'ls fer, Millo, deixi'ls fer
30/01/15 02:00 - Xevi Xirgo
“El portaveu del PP conclou que Mas enganya el cos consular i els explica sopars de duro”
El president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir dimarts passat amb la setantena de diplomàtics que hi ha acreditats a Barcelona. Mas volia fer una cosa tan simple com explicar el que està passant a Catalunya, de primera mà i sense intermediaris, als cònsols de diferents països que hi ha instal·lats a Barcelona. Hi van anar pràcticament tots, va ser una reunió distesa i el president es va poder explicar. I els va poder explicar una cosa tan senzilla com que les eleccions del 27-S tenen un objectiu ben simple: poder comptar quants catalans són partidaris de la independència de Catalunya i quants no. I que si s'ha hagut de fer així, a través d'unes eleccions al Parlament i no pas a través d'un referèndum com el d'Escòcia o els del Quebec, no és pas perquè nosaltres no ho vulguem, sinó perquè no ho vol l'Estat. El president Mas, que és qui convocarà les eleccions i que és qui vol transformar-les en unes plebiscitàries, no els va pas dir en cap moment quin serà el resultat. Perquè no el sap. I per això vol que votem. Però es veu que el portaveu del PP, Josep Enric Millo, sí que els sap.
·        Ja sap que els partidaris de la independència som una minoria.
Millo no va trigar ni vint-i-quatre hores a fer el seu balanç de la trobada amb els cònsols:
·        “El conflicte autèntic és el que hi ha entre una minoria nacionalista, excloent i independentista, i la llibertat que garanteix la Constitució.”
·        Millo ja sap que som una minoria.
·        Sosté que Mas va reunir el cos consular “per mantenir l'engany independentista” i que això va avergonyir “la majoria dels catalans”.
·        Sap més que ningú. A ell no li cal comptar. I per ell no cal, és clar, que Mas es reuneixi amb els cònsols.
·        Ja els explicarà ell la veritat.
No es preocupi, senyor Millo. Deixi'ls fer; deixi fer als cònsols, que ja les trauran ells, les conclusions. Són adults, intel·ligents, tenen experiència, fa temps que s'hi dediquen i treure'n conclusions és la seva feina. Deixi'ls fer.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada