dissabte, 5 de maig del 2018

04/05/2018. Gonzalo Boye: "Puigdemont no serà extradit". L'advocat Gonzalo Boye ha manifestat al programa Tot es mou de TV3, que Alemanya "no extradirà" el president Carles Puigdemont a Espanya. "El Tribunal Suprem està improvisant i nosaltres no, i el dret en democràcia és totalment previsible", ha indicat. Al seu entendre, no hi haurà ni acusació de rebel·lió ni de malversació per part del Tribunal d'Schleswig-Holstein. Segons Boye, un dels objectius de portar a Europa el cas dels polítics catalans és obligar la Justícia espanyola a adequar-se als criteris democràtics d'aquests països. Que la gent es manifesti, que vulgui opinar, més enllà de la frontera no és delicte. Boye ha insistit que l'Estat espanyol va instaurar el relat que els polítics catalans havien fugit, però que en realitat "el que han fet es traslladar l'escenari de lluita on les armes siguin més iguals". "On es puguin contrastar les acusacions amb fonaments jurídics. I aquests mesos ens han anat donant la raó".

Benvolguts,

De vegades hi ha articles que et deixen convençut de que tenim raó i de que al final, tal com deia Companys, guanyarem!

Tant de bo sigui així!

Vegem l'article:

CAS 1-O
Gonzalo Boye: "Puigdemont no serà extradit"

El Nacional

Barcelona. Divendres, 4 de maig de 2018

L'advocat Gonzalo Boye ha manifestat al programa Tot es mou de TV3, que Alemanya "no extradirà" el president Carles Puigdemont a Espanya. "El Tribunal Suprem està improvisant i nosaltres no, i el dret en democràcia és totalment previsible", ha indicat. Al seu entendre, no hi haurà ni acusació de rebel·lió ni de malversació per part del Tribunal d'Schleswig-Holstein.

Segons Boye, un dels objectius de portar a Europa el cas dels polítics catalans és obligar la Justícia espanyola a adequar-se als criteris democràtics d'aquests països. "Si manifestar-se és delicte a Espanya i no a la UE això afecta a la lliure circulació de persones, i per a això hi ha mecanismes supranacionals per regular aquests comportaments desviats de la Justícia espanyola". Considera que això beneficiarà els presos polítics.

Boye s'ha mostrat convençut que el jutge Llarena "s'endurà una sorpresa" perquè les conclusions dels diversos països europeus seran coincidents. "Que la gent es manifesti, que vulgui opinar, més enllà de la frontera no és delicte", ha indicat. Ha recordat que la vista amb la Justícia belga serà el dimecres 16 de maig.

L'advocat ha explicat que ara treballen per preparar la resposta per quan el fiscal alemany presenti el seu escrit, sobre la base que la Justícia espanyola fa un plantejament polític. "Quan ells presentin un vídeo -que ho faran- nosaltres en presentarem un altre, amb guàrdies civils clavant puntades de peu a gent al cap, gent ensangonada, i no són vídeos nostres sinó de la BBC". "Espanya a més es contradiu perquè demana que no es valorin els fets, però presenta proves demanant que aquestes s'analitzin", ha afegit.

Boye ha insistit que l'Estat espanyol va instaurar el relat que els polítics catalans havien fugit, però que en realitat "el que han fet es traslladar l'escenari de lluita on les armes siguin més iguals". "On es puguin contrastar les acusacions amb fonaments jurídics. I aquests mesos ens han anat donant la raó", ha apuntat. 

El Nacional




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada