dilluns, 2 de juliol del 2018

02/07/2018. Vilaweb. Redacció. Aragonès diu que caldrà ‘un camí més llarg’ cap a la independència si no hi ha un referèndum pactat. El vice-president del Govern defensa el full de ruta aprovada aquest cap de setmana per ERC. Ho ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3.‘Volem guanyar. Volem la independència i treballem per a això, ERC naixem per fer possible la República. Com ho aconseguirem? Si estiguéssim al Regne Unit o el Canadà ja tindríem la majoria. Però tenim un Estat i una part de la societat del país que no accepta els plantejaments fets fins ara. Per tant, si volem tirar per la via de les decisions pròpies, hem de ser molts més. Com més àmplia sigui la majoria, menys hauríem d’esperar. Com més justeta sigui la majoria, més haurem d’esperar’, ha sentenciat.


Benvolguts,

L’Aragonès i en general Esquerra fan el seu discurs i generen i presenten el seu projecte com si estiguessin sols al mon. “Dejadme solo” deien els toreros valents abans de ser empitonats. En tot el seu discurs no es dignen parlar ni d’en Torra, ni d’en Puigdemont, ni de JxCat, ni del Pdecat. Avui, per casualitat han esmentat les CUP!

Vegem l'apunt: 


Aragonès diu que caldrà ‘un camí més llarg’ cap a la independència si no hi ha un referèndum pactat

El vice-president del Govern defensa el full de ruta aprovada aquest cap de setmana per ERC

Per: Redacció

 02/07/2018  

L’adjunt a la presidència d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, assegura que caldrà per fer ‘un camí més llarg’ cap a la independència de Catalunya si no hi ha un referèndum pactat amb l’estat espanyol, tal com defensa el full de ruta dels republicans aprovat en la Conferència Nacional celebrada el passat cap de setmana. Ho ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3.

‘Volem guanyar. Volem la independència i treballem per a això, ERC naixem per fer possible la República. Com ho aconseguirem? Si estiguéssim al Regne Unit o el Canadà ja tindríem la majoria. Però tenim un Estat i una part de la societat del país que no accepta els plantejaments fets fins ara. Per tant, si volem tirar per la via de les decisions pròpies, hem de ser molts més. Com més àmplia sigui la majoria, menys hauríem d’esperar. Com més justeta sigui la majoria, més haurem d’esperar’, ha sentenciat.

En aquesta mateixa línia, el dirigent d’Esquerra també ha defensat la creació de noves finestres d’oportunitat com l’1-O per poder fer créixer la base independentista i avançar en aquest camí que vol cap a la independència. ‘Però les finestres no apareixen perquè sí. L’1-O no va aparèixer perquè sí. Hi va haver un plantejament polític i una organització. Ara, és el mateix. Tenim un mur amb l’Estat en forma de repressió i de negativa, i hem de crear aquesta finestra; ERC pot ser aquest escap i martell que ha d’obrir la finestra. Quan canviï la correlació de forces, quants [?] siguem més, podrem plantejar nous escenaris’, ha dit en l’entrevista.

D’altra banda, sobre la reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez, i per la petició d’un referèndum a Catalunya, Aragonès ha avisat que la trobada serà poc fructífera si no es parteix d’aquesta base. ‘Si el diàleg amb l’Estat no inclou l’1-O, l’autodeterminació, la sobirania, que és el problema de fons, seria molt absurd pensar que podrem arribar a algun tipus d’entesa’, ha sentenciat.

El republicà creu que si el govern espanyol nega el diàleg, s’estarà equivocant: ‘Per no parlar-ne, no desapareix la discrepància’.

Pel que fa a la moció que la CUP portarà al ple del Parlament per ratificar la Declaració del 9-N, Aragonès ha avançat que Esquerra intentarà esmenar part del text per poder aprovar-lo.

 ‘L’independentisme coincidim en els objectius. El problema és en els mitjans i nosaltres plantegem àmplies majories, una societat més capaç de resistir millor els atacs de l’Estat i aquestes són les condicions. Per tant, en els objectius segur que coincidirem. I haurem d’incorporar tot això a la moció’, ha dit.


Joan A. Forès
Reflexions

2 comentaris dels subscriptors

Marta
02.07.2018  |  11:29
El que hem de fer és fer efectiva la Independència ja.

Josep Maria Martín
02.07.2018  |  11:18
Sabem de sobres que vol Aragonès.
Sabem de sobres que volen els que dirigeixen ERC. No volen problemes. Volen autonomisme DISSIMULADAMENT.
No veig gaire clar que vulguin la llibertat de Catalunya.
Penso que volen NOMÉS la llibertat de l’Oriol Junqueras.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada