dissabte, 21 de juliol del 2018

21/07/2018. Odei A.-Etxearte. Negociacions contra rellotge entre Pascal i els crítics. Marta Pascal i els sectors crítics del PDECat continuen negociant contra rellotge per evitar que hi hagi dues candidatures enfrontades per la direcció. La coordinadora general del partit havia anunciat una roda de premsa per a aquest migdia, però ha estat anul·lada. Pascal, que fins ara ha mantingut el torcebraç contra Carles Puigdemont i els sectors de Jordi Turull i Josep Rull, ha prioritzat continuar amb les converses, segons fonts pròximes a la coordinadora general. En joc hi ha que els sectors més independentistes i alineats amb Puigdemont es facin amb el control del partit o que Pascal, que representa les sensibilitats més moderades, es mantingui al capdavant. Si Pascal guanya, no són pocs els que preveuen una marxa d’associats per confluir per altres vies a la Crida Nacional per la República. Ningú, però, renuncia a un pacte


Benvolguts,

Continuem amb el serial del PDeCAT. És trist perquè estan perdent el temps en problemes que no ho són i en canvi no es dediquen a estudiar els problemes reals! Un dia d’aquests he esmentat George Orwell i el 1984 amb el següent paràgraf:

“El Partit busca el poder pel seu propi bé. No ens interessa el bé dels altres; només ens interessa el poder, únicament el poder.”
Frase aplicable a gairebé tots els partits: catalans? espanyols? europeus?

I tal com diu el Gonzalo Boye “Ahí lo dejo”!

Vegem l’article d’avui de l’Odei:

Negociacions contra rellotge entre Pascal i els crítics.
El plenari haurà de votar si manté l'esment a la via unilateral als estatuts


 21/07/2018  13:11

Marta Pascal i els sectors crítics del PDECat continuen negociant contra rellotge per evitar que hi hagi dues candidatures enfrontades per la direcció. La coordinadora general del partit havia anunciat una roda de premsa per a aquest migdia, però ha estat anul·lada.

El moviment és un símptoma de la voluntat de diàleg de Pascal amb les principals famílies del partit, que perseveren en l’intent perquè accepti ser un membre més d’una direcció en què no hi hagi un secretari general o perquè faci un pas al costat. Pascal, que fins ara ha mantingut el torcebraç contra Carles Puigdemont i els sectors de Jordi Turull i Josep Rull, ha prioritzat continuar amb les converses, segons fonts pròximes a la coordinadora general. En joc hi ha que els sectors més independentistes i alineats amb Puigdemont es facin amb el control del partit o que Pascal, que representa les sensibilitats més moderades, es mantingui al capdavant. Si Pascal guanya, no són pocs els que preveuen una marxa d’associats per confluir per altres vies a la Crida Nacional per la República. Ningú, però, renuncia a un pacte.

Fonts properes havien assegurat que Pascal ha formulat una contraproposta en què ella es mantindria en un lloc principal a l’executiva però encapçalaria la direcció un nom de consens. No obstant això, veus del sector crític negaven que els l’hagi formulada en aquests termes. Els sectors de Jordi Turull i Josep Rull, amb l’aval de Carles Puigdemont, mantenen l’oferta que Pascal formi part d’una direcció amb David Bonvehí a la presidència i Míriam Nogueras a la vicepresidència, on Pascal sigui una més de l’executiva. La idea és que la cúpula s’encarregui de la gestió ordinària del partit però cedeixi el poder decisori estratègic a una comissió liderada per Turull, Rull, Joaquim Forn i Lluís Puig, i en què també hi serien els màxims càrrecs de la direcció però no Puigdemont. Pretenen que la comissió dirigeixi el procés de confluència cap a la Crida Nacional per la República. L’anomenat pacte dels Lledoners traslladaria el nucli de la presa de decisions del partit a la presó. Aquest matí, precisament, la Crida ha anunciat que ja té 40.000 adherits.

Debat viu a les ponències: la via unilateral als estatuts
El debat de les ponències ideològica i política és ben viu. Ahir a la nit es va aprovar una esmena promoguda pels crítics que estableix que l’objectiu del partit ha de ser fer ‘efectiva’ la república de forma ‘immediata’ després que es va proclamar ‘l’estat independent en forma de república’ el 27-O, d’acord amb el resultat del referèndum de l’1-O. El comitè de la direcció, però, tenia prou suport per dur-la al plenari i tots els associats inscrits hauran d’acabar decidint si li donen el vist-i-plau.
Pel que fa a la ponència organitzativa, el plenari també haurà de votar si manté als estatuts la no renúncia a la via unilateral en el preàmbul. Tot i que el comitè redactor de les ponències n’havia tret l’esment, les bases han empès per introduir-la, tal com estava als estava als estatuts fundacionals, segons ha pogut saber VilaWeb. A més, en comissió s’ha aprovat que l’assemblea per a la renovació de càrrecs es reuneixi cada quatre anys, i que cada dos es replantegi el debat ideològic, segons ha explicat el coordinador del congrés, David Font. La direcció, però, haurà de fer un informe de gestió cada dos anys i, si no obté el 50% dels vots, haurà de convocar el congrés per sotmetre els càrrecs a votació.

Odei A.-Etxearte



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada