diumenge, 11 de novembre del 2018

10/11/2018. Toni Brosa. Un linxament. L’estat de dret espa­nyol no pot garan­tir un judici just i impar­cial als inde­pen­den­tis­tes cata­lans. Arguments: Vicepresidenta parla públicament de delictes abans del judici. Ins¬trucció TS poli¬tit¬zada i de part. El relat poli¬cial, fis¬cal i judi¬cial sobre la rebel·lió no res¬pon als fets que ha vist tot¬hom. TEDH sen¬ten¬cia que la justícia espa¬nyola no va ser impar¬cial amb Otegi. Sentència canviant TS per hipoteques Banca. És molt evi¬dent que ni la democràcia ni l’estat de dret espa¬nyols no poden garan¬tir un judici just i impar¬cial a cap dels encau¬sats pel procés inde¬pen¬den¬tista a Cata¬lu¬nya, perquè en aquest cas l’Estat és par¬cial, els jut¬ges són par¬ci¬als, els fis¬cals són par¬ci¬als, els advo¬cats de l’Estat són par¬ci¬als, el govern espa¬nyol de la vice¬pre¬si¬denta Calvo és par¬cial i la poli¬cia és par-cial. Ergo, si s’arriba a fer el judici, serà un linxament.



10 novembre 2018 2.00 h


Benvolguts,

Tal com diu en Toni Brosa, aquest judici fa cara de ser un linxament. En Brosa exposa els arguments:
·         Vicepresidenta parlant de delictes
·         Ins¬trucció TS poli¬tit¬zada i de part que han fet del cas els jut¬ges Lla-rena, Lamela i Ramírez Sunyer.
·         El relat poli¬cial, fis¬cal i judi¬cial sobre la rebel·lió no res¬pon als fets que ha vist tot¬hom, ha estat des¬men¬tit per pro¬ves excul-patòries, ha estat negat per tri¬bu¬nals euro¬peus i ha estat reba¬tut per múlti¬ples i pres¬ti¬gi¬o¬sos juris¬tes
·         Afir¬ma¬ci¬ons de Vicepresidenta el mateix dia que el TEDH sen¬ten¬cia que la justícia espa¬nyola no va ser impar¬cial i va vio¬lar el dret a un judici just a Arnaldo Otegi
·         No pot fer aques¬tes afir¬ma¬ci¬ons el mateix dia que el Tri¬bu¬nal Suprem demos¬tra la seva falta de cri¬teri i d’inde¬pendència, can-vi¬ant de manera insòlita i ver¬go¬nyant una sen¬ten¬cia ferma dic-tada dues set¬ma¬nes abans, res¬po¬nent als interes¬sos econòmics de la banca i per¬ju¬di¬cant mili¬ons de ciu¬ta¬dans.

Ergo, si s’arriba a fer el judici, serà un linxament


Vegem l’article:
Un linxament


Toni Brosa

L’estat de dret espa­nyol no pot garan­tir un judici just i impar­cial als inde­pen­den­tis­tes cata­lans


És evi­dent que una vice­pre­si­denta del govern espa­nyol no pot dir que Espa­nya és una de les 20 democràcies més guais del pla­neta i tot seguit afir­mar que si els líders inde­pen­den­tis­tes cata­lans són a la presó és “perquè han comès delic­tes”. No pot, d’entrada, perquè si Espa­nya fos un estat de dret pre­sen­ta­ble, com cor­res­pon a les democràcies que ella cita, la vice­pre­si­denta del govern no podria des­truir la pre­sumpció d’innocència com va fer ella fent aquesta afir­mació en seu par­la­mentària.

Però és que tam­poc pot anar pre­su­mint de democràcia i estat de dret exem­plars, després de cons­ta­tar la ins­trucció poli­tit­zada i de part que han fet del cas els jut­ges Lla­rena, Lamela i Ramírez Sunyer.


Tam­poc pot anar pre­su­mint de democràcia i estat de dret exem­plars, després de veure com el relat poli­cial, fis­cal i judi­cial sobre la rebel·lió no res­pon als fets que ha vist tot­hom, ha estat des­men­tit per pro­ves excul­patòries, ha estat negat per tri­bu­nals euro­peus i ha estat reba­tut per múlti­ples i pres­ti­gi­o­sos juris­tes, entre ells un expre­si­dent del Tri­bu­nal Suprem i del Cons­ti­tu­ci­o­nal com Pas­cual Sala, després de com­pro­var el clam del món democràtic con­tra l’empre­so­na­ment dels líders polítics cata­lans.

És evi­dent que no pot fer aques­tes afir­ma­ci­ons el mateix dia que el TEDH sen­ten­cia que la justícia espa­nyola no va ser impar­cial i va vio­lar el dret a un judici just a Arnaldo Otegi, quan el va con­dem­nar el 2011 per haver inten­tat reor­ga­nit­zar l’esquerra abert­zale en un par­tit polític.

Ni pot fer aques­tes afir­ma­ci­ons el mateix dia que el Tri­bu­nal Suprem demos­tra la seva falta de cri­teri i d’inde­pendència, can­vi­ant de manera insòlita i ver­go­nyant una sen­ten­cia ferma dic­tada dues set­ma­nes abans, res­po­nent als interes­sos econòmics de la banca i per­ju­di­cant mili­ons de ciu­ta­dans.

És molt evi­dent que ni la democràcia ni l’estat de dret espa­nyols no poden garan­tir un judici just i impar­cial a cap dels encau­sats pel procés inde­pen­den­tista a Cata­lu­nya, perquè en aquest cas l’Estat és par­cial, els jut­ges són par­ci­als, els fis­cals són par­ci­als, els advo­cats de l’Estat són par­ci­als, el govern espa­nyol de la vice­pre­si­denta Calvo és par­cial i la poli­cia és par­cial.

L’única cosa que es pot espe­rar de la justícia espa­nyola en aquest judici és un lin­xa­ment. I de la justícia euro­pea?

Toni Brosa

Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada