divendres, 16 de novembre del 2018

16/11/2018. E.Ansola. ERC opta per anar a Europa només amb les esquerres.El diputat rebutja així la proposta de Torra de crear un únic front democràtic per als comicis del maig. Avança que ERC ja hi treballa amb gallecs i bascos. ERC s’ha tor­nat a plan­tar davant l’enèsima pro­posta de for­mar part d’una llista elec­to­ral única aquest cop per a les elec­ci­ons euro­pees. Tan­ma­teix, sí que aposta per la suma de for­ces, però única­ment amb les esquer­res i amb aquest objec­tiu ja hi tre­ba­lla, segons va avançar ahir el dipu­tat repu­blicà al Congrés Joan Tardà. La pro­posta expres­sada pel pre­si­dent Torra i la con­se­llera Elsa Artadi de crear “un front democràtic de defensa de les lli­ber­tats en vista de la regressió de l’Estat espa­nyol” ha durat poc menys de vint-i-qua­tre hores. Des del bàndol repu­blicà, Tardà, en una entre­vista a SER Cata­lu­nya, va argu­men­tar que no s’ha de con­fon­dre uni­tat d’acció amb uni­tat elec­to­ral i hi va afe­gir que “les esquer­res han d’anar amb les esquer­res i els altres, amb els altres”.

Benvolguts,

La meva dona ja fa un parell d'anys va posar Barallats.cat com a títol d'un conte. Doncs això! Por ahí lo dejo que diria l'advocat Boye!

Vegem l'article de l'Emma Ansola:

 16 novembre 2018 2.00 h

ERC opta per anar a Europa només amb les esquerres

El diputat rebutja així la proposta de Torra de crear un únic front democràtic per als comicis del maig
 Avança que ERC ja hi treballa amb gallecs i bascos


E.Ansola - BARCELONA

ERC s’ha tor­nat a plan­tar davant l’enèsima pro­posta de for­mar part d’una llista elec­to­ral única aquest cop per a les elec­ci­ons euro­pees. Tan­ma­teix, sí que aposta per la suma de for­ces, però única­ment amb les esquer­res i amb aquest objec­tiu ja hi tre­ba­lla, segons va avançar ahir el dipu­tat repu­blicà al Congrés Joan Tardà.

La pro­posta expres­sada pel pre­si­dent Torra i la con­se­llera Elsa Artadi de crear “un front democràtic de defensa de les lli­ber­tats en vista de la regressió de l’Estat espa­nyol” ha durat poc menys de vint-i-qua­tre hores. Des del bàndol repu­blicà, Tardà, en una entre­vista a SER Cata­lu­nya, va argu­men­tar que no s’ha de con­fon­dre uni­tat d’acció amb uni­tat elec­to­ral i hi va afe­gir que “les esquer­res han d’anar amb les esquer­res i els altres, amb els altres”. “No és perquè ens esti­mem més o menys, sinó que res­pon a una estratègia tan legítima com ho és la dels altres. Cre­iem que la no uni­tat elec­to­ral és una joia perquè faci­lita l’acu­mu­lació de for­ces i reflec­teix la diver­si­tat i l’hete­ro­geneïtat de la soci­e­tat”, va argu­men­tar.

Paral·lela­ment va con­fir­mar que ERC té la seva pròpia estratègia i que a hores d’ara ja nego­cia amb l’inde­pen­den­tisme d’esquer­res d’Euskadi i el Bloc Naci­o­na­lista Gallec (BNG) per fer una llista con­junta en les elec­ci­ons euro­pees. Una estratègia que no depèn de qui es queda amb el tros del pastís inde­pen­den­tista més gran sinó de fer el pastís més gran. Unes con­ver­ses que van “prou bé”, segons va indi­car Tardà.

Llista sense Puig­de­mont
Sobre la pre­gunta directa de si Puig­de­mont podria ser el número dos d’Oriol Jun­que­ras en les elec­ci­ons euro­pees, Tardà també va res­pon­dre que l’expre­si­dent no hi podria anar perquè la pari­tat li ho impe­di­ria. Crec que és evi­dent que no anem per aquí nosal­tres”, va asse­gu­rar Tardà donant per tan­cat un assumpte que encara por­tarà cua arran de les deman­des d’alguns sec­tors polítics i ciu­ta­dans que recla­men uni­tat inde­pen­den­tista per anar junts a les euro­pees, men­tre que ERC i la CUP són més par­ti­da­ris de pac­tar només una acció con­junta.

E.Ansola 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada