divendres, 4 de gener del 2019

04/01/2019. Editorial El PuntAvui. Capgirar el judici. “Judici con­tra Cata­lu­nya”. El judici de l’1-O no hau­ria d’exis­tir, però després de la violència poli­cial, de les acu­sa­ci­ons fal­ses, del relat judi­cial fic­tici, de la ins­trucció par­cial i injusta i, sobre­tot, després de l’any llarg de cal­vari per als pre­sos i exi­li­ats polítics i les seves famílies, no només cal veure’l com un fet ine­vi­ta­ble sinó com un mal neces­sari per desem­mas­ca­rar i denun­ciar fins a quin punt el búnquer poli­ti­co­ju­di­cial espa­nyol ha mani­pu­lat l’estat de dret per per­pe­trar la seva ven­jança con­tra el movi­ment inde­pen­den­tista català. El judici tindrà una reper­cussió inter­na­ci­o­nal molt impor­tant i cal apro­fi­tar aquesta fines­tra per visu­a­lit­zar el rebuig social que pro­voca no només l’actu­ació judi­cial en si, sinó la judi­ci­a­lit­zació del con­flicte polític que l’Estat espa­nyol té amb la població, el Par­la­ment i el govern d’una nació històrica com és Cata­lu­nya. És en aquest sen­tit que van les con­cen­tra­ci­ons anun­ci­a­des per les enti­tats soci­als i els par­tits polítics amb motiu del procés judi­cial, no només a Cata­lu­nya, sinó també a Europa i fins i tot al mateix Madrid, al cor de l’Estat, on l’ANC pro­jecta una gran mani­fes­tació en ple judici.

Benvolguts,

L’ANC pro­jecta una gran mani­fes­tació a Madrid en ple judici no només per denun­ciar la injustícia, un tri­bu­nal d’excepció, la mani­pu­lació dels fets o la repressió política, sinó per inter­pel·lar els sec­tors pro­gres­sis­tes de la soci­e­tat espa­nyola a defen­sar els drets fona­men­tals i els valors democràtics davant la deriva anti­de­mocràtica de l’Estat espa­nyol.

Vegem l’Editorial:

4 gener 2019

Capgirar el judici

El judici de l’1-O no hau­ria d’exis­tir, però després de la violència poli­cial, de les acu­sa­ci­ons fal­ses, del relat judi­cial fic­tici, de la ins­trucció par­cial i injusta i, sobre­tot, després de l’any llarg de cal­vari per als pre­sos i exi­li­ats polítics i les seves famílies, no només cal veure’l com un fet ine­vi­ta­ble sinó com un mal neces­sari per desem­mas­ca­rar i denun­ciar fins a quin punt el búnquer poli­ti­co­ju­di­cial espa­nyol ha mani­pu­lat l’estat de dret per per­pe­trar la seva ven­jança con­tra el movi­ment inde­pen­den­tista català.

És el que la con­se­llera Artadi va defi­nir fa pocs dies com “cap­gi­rar” per denun­ciar al món aquest judici con­tra Cata­lu­nya”.





Editorial El PuntAvui    

COMENTARIS  
ENRIC VILAR MESTRE
No m'ho crec. Ojalà estigui equivocat. 

Només tenen testicles en lloc de cervell, començant per "el preparao".
MIQUEL ALTIMIRES I ROS

Conscienciar a la societat castellana és picar ferro fred.
Ho va intentar l’ex-president Jordi Pujol durant anys i panys, i ja saben com va acabar ?
Li cantaven coralment, “Pujol enano, habla en castellano
Creieu que ara és diferent ?
Hem fet mobilitzacions de milions de persones i se les passen per l’entrecuix.

Si alguna cosa frena en part la cruesa del judici, serà si existeixen juristes internacionals i periodistes (que siguin neutrals) com a públic assistent, la resta de poc servirà. Poden comprar juristes feixistes que els donin la raó. No pequem de càndids com sempre.

Això no vol dir que aquell que cregui positiu anar-hi, no deixi de fer-ho, de mal no en farà cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada