dimecres, 9 de gener del 2019

08/01/2019. Tian Riba. Laura. Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama que no agra­dava ni a Puig­de­mont, ni a Jun­que­ras, ni a Inés-155-Arri­ma­das, ni a Miquel-155-Iceta. ni a Ale­jan­dro-155- Fernández, ni a una llarga llista de polítics. Esti­gues orgu­llosa d’haver fet un pro­grama amb cri­teri propi. Esti­gues orgu­llosa d’haver tre­ba­llat un for­mat que no posa les coses fàcils a qui només vol un peri­o­dista pre­gun­tant per poder res­pon­dre el que li dona la gana, però no accepta un for­mat incòmode. Esti­gues orgu­llosa que el públic hagi com­prat noms des­co­ne­guts perquè la marca del pro­grama els donava la garan­tia. Esti­gues orgu­llosa d’haver insis­tit a con­vi­dar qui no volia venir. Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama en què els peri­o­dis­tes pre­gun­ten i no fan de ter­tu­li­ans. Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama que porta con­vi­dats perquè cri­ti­quin el propi pro­grama a la cara. Esti­gues orgu­llosa d’haver donat veu al femi­nisme i d’haver denun­ciat els atacs als drets soci­als i polítics. Esti­gues orgu­llosa d’haver qüesti­o­nat fins a l’últim detall de l’esca­leta. Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama que ha fugit de la cris­pació encara que l’hagin ata­cat des­car­na­da­ment per interes­sos polítics. Esti­gues orgu­llosa, perquè l’orgull no te’l trau­ran.

Benvolguts,

Hem gaudit durant un any del programa de TV3 dels dissabtes a la nit 'Preguntes freqüents' (FAQS), portat magistralment per la Laura Rosel (18% de share). I a nosaltres com a molts altres catalans, ara ens la canvien! Segons La República la Mònica Terribas ha obert ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ precisament amb una dedicatòria a Laura Rosel, que dilluns al migdia va ser acomiadada com a presentadora del ‘Preguntes Freqüents’ de TV3:

Ha estat un puntal del FAQS i els puntals sempre troben estructures on fer feina”, ha expressat Terribas. La periodista també ha aprofitat el seu altaveu per desitjar “tot l’encert” a Cristina Puig.

Vegem l’encertada opinió de Tian Riba sobre el FAQS portat aquest darrer any per Laura Rosel:


8 gener 2019 2.00 h

Laura


Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama que no agra­dava ni a Puig­de­mont, ni a Jun­que­ras, ni a Arri­ma­das, ni a Iceta

Esti­gues orgu­llosa d’haver fet un pro­grama que no agra­dava ni a Car­les Puig­de­mont, ni a Oriol Jun­que­ras, ni a Inés Arri­ma­das, ni a Miquel Iceta, ni a Ale­jan­dro Fernández, ni a una llarga llista de polítics. Esti­gues orgu­llosa d’haver fet un pro­grama amb cri­teri propi. Esti­gues orgu­llosa d’haver tre­ba­llat un for­mat que no posa les coses fàcils a qui només vol un peri­o­dista pre­gun­tant per poder res­pon­dre el que li dona la gana, però no accepta un for­mat incòmode. Esti­gues orgu­llosa d’haver dei­xat par­lar a qui has con­vi­dat a casa teva, sobre­tot quan el que deia no t’agra­dava. Esti­gues orgu­llosa d’haver aga­fat un relleu molt difícil i haver lide­rat l’audiència cada set­mana, sense la neces­si­tat d’haver-ho fet tot per l’audiència. Bé, menys quan et va gua­nyar Leo Messi... Esti­gues orgu­llosa d’haver pri­o­rit­zat com a con­vi­dats els qui tenien coses a dir, en lloc de que­dar enco­ti­llats en les quo­tes de par­tit. Esti­gues orgu­llosa que el públic hagi com­prat noms des­co­ne­guts perquè la marca del pro­grama els donava la garan­tia. Esti­gues orgu­llosa d’haver insis­tit a con­vi­dar qui no volia venir. Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama en què els peri­o­dis­tes pre­gun­ten i no fan de ter­tu­li­ans. Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama que porta con­vi­dats perquè cri­ti­quin el propi pro­grama a la cara. Esti­gues orgu­llosa d’haver entre­vis­tat en prime time en un pro­grama d’entre­te­ni­ment Judith But­ler, Jou­mana Had­dad o Dona­te­lla Di Cesare. Els crítics pro­ces­sis­tes s’ho han per­dut. Esti­gues orgu­llosa d’haver donat veu al femi­nisme i d’haver denun­ciat els atacs als drets soci­als i polítics. Esti­gues orgu­llosa d’haver expli­cat els grans cor­rents de fons que recor­ren Europa anant fins a la gola del llop de Tri­sulti. Esti­gues orgu­llosa d’haver qüesti­o­nat fins a l’últim detall de l’esca­leta. Esti­gues orgu­llosa d’un pro­grama que ha fugit de la cris­pació encara que l’hagin ata­cat des­car­na­da­ment per interes­sos polítics. Esti­gues orgu­llosa, perquè l’orgull no te’l trau­ran.

Tian Riba

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada