dilluns, 16 de novembre del 2015

15/11/2015. Oriol Jordan. Per l’esquerra perdem la dreta. Andreu Mas-Colell alerta del perill de perdre la dreta per acontentar–només- l'extrema esquerra. I, perdent un dels extrems, el procés s'ensorra. No perdin mai de vista que, primer el país i després la revolució.


Benvolguts,
L’Oriol Jordan comenta l’article que el conseller d’Economia en funcions, Andreu Mas-Colell, publica avui a La Vanguardia. Ja està comentat i molt ben comentat. No cal que ens repetim!

15/11/2015. 21:17 H
Per l’esquerra perdem la dreta

Andreu Mas-Colell alerta del perill de perdre la dreta per acontentar l'extrema esquerra. I, perdent un dels extrems, el procés s'ensorra

Avui hem pogut llegir una reflexió ben interessant d’Andreu Mas-Colell, el qui fins ara ha estat donant la cara per Catalunya a l’hora d’anar a negociar l’objectiu de dèficit a una Espanya que cada vegada ens ha escanyat més. El conseller d’Economia en funcions ha volgut fer palès que si fins ara havíem conegut la cara amable de la CUP, poc a poc anem coneixent la cara vertadera, la que engloba tot un moviment anticapitalista de fons. “L’extrema esquerra” tal i com ell mateix l’ha definit. Això, d’entrada, no és ni bo ni dolent.
 
El problema arriba quan els catalans han demanat a través de les urnes una entesa de tot l’independentisme. Mas-Colell defensa que el govern en funcions –a qui considera que no li tocava decidir ni aprovar aquesta resolució independentista, i que ha sortit gratis a la CUP-, ha hagut de cedir molt per fer atractiva la investidura del president. Al conseller d’Economia en funcions li molesta que la CUP, a més de condicionar l’estructura del futur govern, hagi posat sobre la taula 54 condicions que esmicolen part de la bona feina feta; i tot per res a canvi: “un ‘no’ i un ‘no”. Finalment, Mas-Colell parla del risc de seguir el procés al costat d’euroescèptics anti UE i anti moneda única.
 
El braç econòmic del govern conclou que no es poden acceptar tantes condicions de part de la CUP a canvi de res. En resum, segons Mas-Colell –i això sí que ho compartim: “Quin dubte pot haver-hi que la seva pretensió és liquidar el lideratge del president Mas i controlar externament el proper Govern?”. Així que ell proposa com a solució convocar noves eleccions i esperar que la gent decideixi bonament seguir allò que sigui l’actual president en funcions.
 
Malauradament, però, la solució aplicable, com hem anat descrivint per ràbia que faci als sectors més conservadors de l’independentisme, no és trencar-ho tot i anar a unes eleccions que en el millor dels casos, ens tornarà a deixar en la mateixa situació que ara. Tinguin dret o no des de la CUP a fer el que estan fent, ho fan, i això s’inclou dins l’art de la política. Ara bé, el que sí que podem percebre i això ho hauria de tenir molt en compte la Candidatura d’Unitat Popular, és que 
no podem perdre la dreta per acontentar –només- l’extrema esquerra.
Molt de compte amb això, perquè la lectura que el sobiranisme ha virat a l’esquerra és falsa. El sobiranisme ja va néixer a l’esquerra, altra cosa és que la dreta l’hagi engruixit, i aquest és el nostre gran patrimoni, perquè si ens hem de fiar de CSQEP per arribar a la independència...
 
Tots som igual de necessaris i, com deia la dita “sense Convergència no hi ha independència”. Per tant, voler-se-la carregar d’aquesta manera abans de tenir el nou país, no ens farà cap bé.
 
No perdin mai de vista que, primer el país i després la revolució.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Joan A. Forès
Reflexions



COMENTARIS fletxa taronja
Josep C&C fletxa Girona
16 de novembre de 2015, 00.47 h
Algú coneix alguna persona que sigui votant de convergència i que digui que no els votarà més?

Si us plau! A qui votaran?

El que ho volien fer-ho, ja van marxar fa temps!

L'objectiu es aconseguir el màxim de consens en tots l'espectre polític! (poder sumar gent de CSQEP i alguns del PSC). Tots plegats ho aconseguirem! 
Isabel C. fletxa Barcelona
15 de novembre de 2015, 22.06 h
I no sé si em publicareu l'anterior comentari (de moment, no el veig), però sí, jo també demano, exigeixo, noves eleccions.

Tant que les CUP refreguen per la cara de Junts x Sí que només hem tret 62 diputats i que ells, sumats als unionistes, en fan 73... jo també vull recordar a les CUP que tret d'ells i d'una petita part de CSQP, tota la resta de grups que han estat elegits en aquestes eleccions (Junts x Sí, C's, PSC, PP) no avalen ni remotament el programari de mesures, ni el model de país ni el model econòmic que vol imposar la CUP. Ni remotament. Per tant, si hem de sumar gent a favor de la independència, es ben segur que amb les imposicions de les CUP sumarem ben poc, quatre gats de CSQP i para de comptar. Aleshores, què passa amb els que encara voten PSC, Unió Democràtica, Ciudadanos... aquests no mereixen ser convençuts ni acostats al sobiranisme?

No hem fet aquest camí per sortir d'un Estat, l'espanyol, que nega la sobirania dels catalans a les urnes, per caure a les brases d'un partit que vol la sobirania dels catalans sotmesa al "diktat" de les seves assemblees de un total de 1300 militants.

No volem ser súbdits, ni d'Espanya ni de les CUP. 
Isabel C. fletxa Barcelona
15 de novembre de 2015, 21.59 h
No només perdem la dreta. Jo no sóc de dretes i com jo milers i perdrem molta gent com jo que sense ser de dretes estem a les antípodes del programari de les CUP i sobre tot de les seves formes de voler imposar i torpedinar el procés a base de vetar, excloure i humiliar a qui consideren adversari en termes electoralistes.

Jo m'he passat tota la vida conscient lluitant pels drets de les dones, de les persones homosexuals, per la igualtat d'oportunitats de les persones amb independència del seu orígen o els seus recursos familiars. Per tant, de dretes res de res.

Però coincideixo plenament amb els raonaments que ha exposat el Sr. Mas-Colell al diari Ara, com tanta gent que no es deixa arrossegar pel manipulador binomi de l'enfrontament esquerra-dreta que, simplificat fins a extrems patètics, només serveix per manipular les masses i fer veure que es canvia alguna cosa per no caviar res de substancial.

No es tracta de si ens agrada o no ens agrada que la classe mitjana existeixi, que els empresaris existeixin o no. Es tracta d'entendre que existeixen i que els necessitem de cara no sols per "declarar" la independència, sinó, sobre tot, per construir un Estat que sigui viable i que acabi essent reconegut pels Estats del nostre entorn, un entorn composat per democràcies occidentals, no per dictadures ni islamistes ni comunistes ni populistes.

De fet, si jo que no sóc de dretes, si jo que no tinc un altra prioritat que la independència BEN FETA, amb rigor, amb plena viabilitat, amb totes les opcions per poder construir un Estat homologable a la resta de democràcies europees més avançades, estic d'acord amb el Sr. Mas-Colell i tinc un peu a fora del procés de la independència i l'altre peu a punt de saltar també fora degut a les humiliacions i exigències, vetos i exclusions i males formes imposades per les CUP en les darreres setmanes..... què no deuen tenir, com deuen estar tots aquests que sí són de dretes o de centre dreta i que no són pocs, i que, en tot cas, són imprescindibles per construir un Estat viable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada