dissabte, 28 de novembre del 2015

28/11/2015. Gemma Aguilera. Tres dels quatre escenaris que es planteja la CUP preveuen investir Mas. 1. Mantenir el “no” fins el límit. 2. Accelerar al màxim i aconseguir un acord el més ràpid possible amb el màxim de condicions favorables. 3. Abstenir-se tot pactant que dos diputats de CSQP s’abstinguin. 4. Mantenir el “no” i passar a les eleccions del març...

Benvolguts,
Ahir vàrem publicar l’organigrama i la metodologia de treball de les CUP (La CUP, manual d’instruccions) així com les tendències de cada territorial o de cada grup. Avui la Gemma Aguilera explica que les CUP proposem una qüestió d’escenaris en que sorprenentment tres sobre quatre plantegen amb més o menys contrapartides investir Mas.
Tres dels quatre escenaris que es planteja la CUP preveuen investir Mas
Diumenge els militants i col·laboradors votaran a mà alçada, i d'aquí en sortirà un mandat no vinculant per a la comissió que negocia amb Junts pel Sí
La CUP analitzarà diversos escenaris per sortir del bloqueig de les negociacions.  Gemma Aguilera 

28 de Novembre 2015 a les 07.27 h

Aquest diumenge, els militants i col·laboradors de la CUP que assisteixin al Debat Nacional que ha organitzat el partit a Manresa per valorar l'estratègia de la comissió negociadora podran votar a mà alçada sobre les possibles sortides que té sobre la taula la CUP per donar una sortida a les negociacions amb Junts pel Sí. "Hi haurà votacions a mà alçada sobre diferents escenaris, que si bé no tindran caràcter vinculant, serviran per prendre la temperatura de la negociació i donaran un mandat a la comissió negociadora perquè segueixi en la posició actual o apreti cap a un cantó o altre. Diumenge no s'acaba res, sinó que és un canvi d'etapa en la negociació", expliquen fonts de la CUP a El Món.

Quatre escenaris

Dels quatre escenaris que plantejarà la direcció de la CUP als més de 1.600 militants i col·laboradors que podran votar aquest diumenge, tres preveuen la investidura d'Artur Mas. El quart escenari són les eleccions al març de 2016, que significaria que la CUP mantindria el seu 'no' al candidat actual de Junts pel Sí i que la llista de CDC i ERC no renuncia a Artur Mas. Aquesta posició, abanderada pel diputat Josep Manuel Busqueta, ja és molt minoritària a la CUP.

Un primer escenari passaria per "mantenir el no a Artur Mas fins al límit, i intentar forçar la negociació més favorable per a la CUP amb Junts pel Sí. Això ens situaria després del 20D. Aquí la CUP es trobaria en la mateixa disjuntiva que ara, però havent apurat al màxim la negociació hauríem obtingut uns acords més bons malgrat que s'acabés investint Mas", raonen des de la CUP a El Món.

Una segona possibilitat que es debatrà és la "d'accelerar al màxim i aconseguir un acord el més ràpid possible i en les condicions el màxim de favorables possibles que es puguin aconseguir". Aquest escenari, que comportaria que la CUP donés dos 'Sí' a Artur Mas, no es produirà en cap cas abans de la campanya electoral, "sinó durant la campanya electoral, perquè els terminis ja són massa ajustats". Aquesta és l'opció que de forma molt clara ha defensat el primer tinent d'alcalde de Berga, Francesc Ribera (Titot) en una piulada que simplement deia "Sense independència no hi ha revolució!", i que ha estat repiulada per Antonio Baños i completada amb un "totalment d'acord". 

I finalment, un tercer escenari, defensat pel diputat gironí Benet Salellas, que la CUP s'abstingui en un tercer debat d'investidura si aconsegueix dues abstencions de Catalunya Sí que es Pot. Amb quatre abstencions, la CUP no hauria votat Mas però hauria desencallat la situació.

"Tot es pot explicar i defensar"

La CUP prepara el terreny per una possible investidura. "La qüestió és si la CUP es pot mantenir en aquesta posició de no desencallar, i si ho fa, a quin cost, o si cal prioritzar un acord per avançar en clau de procés", reconeixen fonts de la CUP. Ara bé, ningú no sap ben bé què pensa la militància: "Està molt obert, perquè la immensa majoria de gent voldria trobar una alternativa a Mas i que a més es poguessin aconseguir bons acords a canvi de la investidura d'un candidat de Junts pel Sí, però això ja no depèn només de nosaltres, i per tant, hem de valorar fins a quin punt l'altra part és inamobible pel que fa al nom del candidat".

LA CUP assegura que és conscient que "si no investim Mas correm el risc que el procés se saturi o caigui en una fase d'estancament, i si l'investim correm el risc que gent que necessitem que se sumi al procés, no ho faci. Hi ha gent que estaria en el límit entre el procés i el dret a decidir, gent amb una sensibilitat d'esquerres, que si acabes investint Mas, no vindran. Però al final, tot és política i tot es pot explicar i defensar".

Sigui com sigui, a la CUP hi ha tensió interna i molt de debat confrontat. 
I de fet, la mateixa CUP va difondre una nota de premsa en què assegurava que diumenge no hi hauria cap mena de votació, i que per tant, no es decidirà res sobre la investidura o no d'Artur Mas. També ho va assenyalar el portaveu del secretariat nacional, Xavi Generó, en conversa amb El Món. 
Gemma Aguilera

Joan A.Forès
Reflexions

2 comentaris:

  1. Tots els soberanistes ens esmerçem en demanar que no es demonitzi la CUP i en elogiar la seva coherència amb els postulats avançats de justícia social democràcia assembleària.
    Els fets però, després de l´Assemblea d´avui, demostren al meu entendre un totalitarisme, supèrbia i incoherència desmesurats.
    Totalitarisme, perqué les seves exigències són absolutament desproporcionades tenin en compte els escons que aporten a la majoría i a més utilitzen l´argument de les retallades falçament ( i ho saben).
    Supèrbia, perqué es creuen els únics posseïdors de la veritat, sense fer el mínim cas a l´allau de recomanacions que el que és prioritàri és
    l ´Independència i tenir el més aviat possible un govern de concentració fort amb imatge de de solidesa i fiable internacionalment.
    Incoherent, i vergonyós que no donin suport al president Mas que s´está jugant la pell i és victima de falsetats , insults , amenàces, etc. I EN CANVI VOTIN NO IGUAL QUE EL "PP", "CIUDADANOS", EL "PSC-PSOE". En la seva tossudería i incoherència alineant-se amb aquests partits, no vàren tenir el detall d´abstenir-se i van votar NO igual que uns partits en els que l´igualtat social i els comportaments democràtics són esassos .
    La triste conclusió és que després d´escoltar la Sra Gabriel i el Sr Fernandez a la CUP no cal demonitzarla es demonitza ella sola.
    Si amb un esca´s 15% dels escons són així d´intransigents imagineu-vos com ho seríen si fossin majoría!!!.
    JoanX
    .

    ResponElimina
  2. Prego disculpeu les errades de matinada(JX)

    ResponElimina