dimecres, 25 de novembre del 2015

25/11/2015. Redacció PuntAvui. La CUP nega cap risc de ruptura interna i manté el no a Mas. Endavant-OSAN (Anna Gabriel). "Hi ha dificultats per poder articular nous acords” amb JxSí. Poble Lliure (antic MDT, del qual forma part Botran) és més suau, i adverteix que no afavorir “la ruptura independentista en el moment actual representa posar-se al costat de l'Estat espanyol”.

Benvolguts,
Vinga a patir que és el que hem vingut a fer en aquest mon!
Aquesta és la crònica que vàrem esmentar ahir en el comentari de l’entrevista de l’Andreu Barnils al Germà Bel.

Vegem la crònica de Redacció:

25 novembre 2015 2.00 h

La CUP nega cap risc de ruptura interna i manté el no a Mas

El portaveu, Albert Botran, reitera la posició del partit, que començarà ara unes assemblees territorials


Redacció - Barcelona

La CUP no es mou d'on era. El seu portaveu al Parlament, Albert Botran, va reiterar ahir el no a la investidura de Mas com a president. Preguntat si la CUP portaria a l'assemblea una proposta que inclogués el nom de Mas, es va limitar a dir que correspondria “valorar-ho en el seu moment”. Va ser més clar a l'hora de negar que la CUP estigui en risc de ruptura interna arran de les tensions i discrepàncies sobre la investidura de Mas i el futur govern. Botran va dir que dins de la formació hi ha hagut debats interns en altres ocasions i que ja eren conscients que això passaria arran dels resultats del 27-S. Aquest missatge de calma arribava l'endemà que el diputat cupaire Benet Salellas digués que el debat sobre la investidura podria abocar el partit a una “fractura” i que dues de les grans famílies de la CUP (Poble Lliure i Endavant) fessin comunicats divergents. Endavant-OSAN (Anna Gabriel), que no dóna el braç a tòrcer amb Mas, va fer un comunicat molt contundent que palesa “les dificultats per poder articular nous acords” amb JxSí. Poble Lliure (antic MDT, del qual forma part Botran) és més suau, no esmenta Mas i adverteix que no afavorir “la ruptura independentista en el moment actual representa posar-se al costat de l'Estat espanyol”. La CUP comença ara una tanda d'assemblees territorials per preparar la jornada de debat del 29 de novembre.

A l'hora de parlar de les negociacions amb la CUP, el president en funcions no va ser gaire optimista. Mas va assegurar que amb la CUP estan parlant “de tot”, inclòs d'un procés constituent, la investidura i les condicions de la seva última oferta. “Em costaria molt dir si aquestes converses avancen en el ritme i la direcció que caldrien”, va afirmar, bo i avisant de l'actual situació de “debilitat” del govern davant “un adversari molt poderós”.
Mas va explicar amb un símil el punt d'aquestes converses: “És una fruita que ha d'acabar de madurar si és que finalment madura.”
Redacció

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada