dimarts, 21 de febrer del 2017

17/02/2017. [Vídeo] Les tertúlies del Cuní a 8 Al Dia es converteixen en un feu unionista.. Ahir, per exemple, hi havia Màrius Carol, Xavier Vidal-Folch i Antoni Fernández Teixidó contra Gemma Calvet. De fet, en alguns moments, l'exdiputada per Esquerra, va posar molt nerviosos als tertulians unionistes tal com es pot veure al vídeo. Extrapolació a totes les cadenes.

Benvolguts,

Expliquem avui les menes de tertulians (independentistes o unionistes) que hi ha a les cadenes de televisió que es sintonitzen a Catalunya. També expliquem si les televisions d'àmbit territorial català es comporten de manera més o menys partidista i feixista en la tria dels tertulians, o no s'hi comporten.

En Vicent Partal ha dit algun cop, tenint present segurament la Llei de Murphy, la màxima: 

On hi ha la possibilitat d'haver-hi corrupció, n'hi ha!

Veurem si és així!

Presentem avui doncs dos apartats:

  • El el primer hi mostrem l'estudi del directe.cat, referit als tertulians actuals (o de sempre?) de la tramposa cadena godoista de 8aldia
  • En el segon analitzem el procediment trampós que varen tenir la majoria de cadenes espanyoles en les eleccions del 27-S, amb l’aquiescència tramposa de la Junta Electoral Central, procediment que sempre deuen utilitzar! I sense esmentar en aquest cas però que farem algun dia que el Gobierno espanyol directament (Operació Catalunya?) va llogar la cadena de hackers que varen atacar durant hores el 27-S els sistemes informàtics de la Generalitat de Catalunya, en una activitat perillosa i criminal mai no vista (o que mai no havia trascendit), que va afectar els serveis informàtics polítics però també els del sistema de salut, universitari, dels mossos, etc…


Vegem el primer apartat:

 17 de febrer de 2017


Ho intuíem però mai no havíem fet un recompte com aquest. En aquest cas en les tertúlies d’en Cuní al 8aldia hi ha tres menes de tertulians convidats:
·         els independentistes,
·         els unionistes


·         i els godoistes o botiflers que són dels que remenen les cireres, trien i aparellen els tertulians, etc. I aquests practiquen el joc del pim-pam-pum…


Ahir Gemma Calvet va protagonitzar un nou 3 contra 1


La deriva unionista del programa 8 al dia de Josep Cuní cada vegada és més evident. Tal com vam explicar fa uns mesos, Jordi Cañas, l'ala més dura de Ciudadanos a Barcelona, deia en una conferència que la tertúlia que li agradava més era la del canal del Grupo Godó, una declaració que ja diu molt del to que està agafant el programa de la televisió privada. Ahir, en vam tornar a tenir un exemple: Gemma Calvet, sola davant tres mascles unionistes que es posaven nerviosos amb les afirmacions de la independentista.

Les tertúlies de can Cuní a 8TV cada cop són menys plurals. De fet, s'esdevé sovint una confrontació de 3 contra 1. Això es tradueix en 3 tertulians en contra de la independència contra 1 que sí que ho és. Ahir, per exemple, hi havia Màrius Carol, Xavier Vidal-Folch i Antoni Fernández Teixidó contra Gemma Calvet. De fet, en alguns moments, l'exdiputada per Esquerra, va posar molt nerviosos als tertulians unionistes tal com es pot veure al vídeo.

Els altres dies també hi ha hagut, sempre, majoria unionista:

Dilluns: Juan José López Burniol, Montserrat Nebrera contra Marc Molins  
Dimarts: Oriol Bartomeus i Nacho Martín contra Patrícia Gabancho i Toni Aira
Dimecres: Enric Sierra, Jordi Cañas i Joan Tapia contra Albert Ortas
Diijous: Màrius Carol, Xavier Vidal-Folch i Antoni Fernández Teixidó contra Gemma Calvet
Avui divendres: Ricard Fernández Deu. Lluís Foix, Manuel Milián Mestre contra Joan Josep Queralt

Què us sembla tot plegat?
 
Directe.cat


2. Estudi de la campanya electoral del 27-S pel que respecta a les opinions independentistes o unionistes dels tertulians

A continuació estudiem les cadenes estatals versus les catalanes pel que fa a les opinions independentistes o unionistes dels tertulians en els processos de les campanyes electorals, concretament ens fixarem en la campanya del 27-S. Recordem que en general aquestes cadenes no conviden gairebé mai opinadors independentistes. Ara ho veurem quantitativament. I la Junta electoral Central no mou ni un dit!

Mostrem alguns dels apunts del Bloc Reflexions referits a aquest tema, i les conclusions dels quals cal tenir molt en compte ara que s’acosta l’estació d’eleccions. 

D’antuvi cal recordar que a Catalunya les enquestes expliquen que un 85% de població veu majoritàriament televisions estatals que n’hi ha més de mitja dotzena i només un 15% veuen televisions catalanes que n’hi ha dues, per tant aquest multiplicador s’ha d’aplicar a la taula que es mostra a continuació per obtenir les quantitats de catalans que reben informació electoral esbiaixada.

Primer article:



Si se sumen els tertulians i les tendències de cada un en els 7 canals estudiats resulta que a TV3 hi ha 29 tertulians a favor de la independència i 22 en contra. En la suma de la resta de canals hi ha  20+30+39+41+25+30=185 tertulians en contra i 17+2+3+3+3+0 = 28 a favor. Si s’aplica el multiplicador són 29x15%= 4,35 i 185*85=157,25. Per tant aquests valors demostren que les informacions de tertulians a favor  de la independència que rep el catalanet son 4,35 i les informacions de tertulians en contra de la independència són 157,25. Dit d’una altra manera, 4,35/157,25=0,028, o sigui que:

Menys d’un 3% de les informacions que reben els teleespectadors són de tertulians a favor de la independència i per tant més del 97% són de tertulians en contra de la independència!

Segon article:


La frase final de l’estudi és demolidora: Si tens a disposició una armada televisiva com l'espanyola permanentment instal·lada a Catalunya, per què necessites informes del CNI o de la UDEF o fins i tot partits majoritaris? Ho saben: els 600.000 seguidors del TN de TV3, tot i mantenir un meritori lideratge, no seran pas suficients per assegurar més d'un 50% en un referèndum d'autodeterminació...

Tercer article


A finals de la primera setmana de campanya electoral va aparèixer un document del Síndic de Greuges, molt ben pensat i realitzat, que comentem tot seguit. Estudia el tractament amb temps que les diverses cadenes de televisió espanyoles han donat a la primera setmana de la campanya pel 27-S. I demostra les trampes que aquestes cadenes fan portant cada una l’aigua al seu molí, que sempre és el mateix. Les dades tenen una component comuna i és que les informacions, telenotícies, debats que s’han fet a les cadenes privades estatals s’obliden de tots els partits independentistes...

El diumenge anterior al 27-S en el Racó del Xerraire els components del Grup d’Opinió Ara Lliures (GOAL) vàrem explicar-lo vàries vegades, en detall.

El gràfic de barres presenta en vertical els temps que cada cadena i per a cada partit han usat de més o de menys (en positiu i en negatiu) i en horitzontal les cadenes: La1, T5, A3, Sexta, Cuatro, TV3.

Les barres tenen diferents colors: Junts pel Sí blau turquesa, PSC vermell, PPC blau cel, CSQEP verd fulla, UDC morat, C’s taronja, CUP groc, i estan posats sempre en aquest ordre.

Si cada cadena ha usat per a cada partit el temps assignat, la barra vertical queda a zero. Si s’ha usat per a un partit més temps de l’assignat la barra marca els minuts de més cap amunt.  Si s’ha usat per a un partit menys temps de l’assignat la barra marca els minuts de menys cap avall.


Si ens fixem en un exemple, prou informatiu:
La sexta:
·         Ha dedicat 16 minuts de menys a JxSÍ
·         Ha dedicat 26 minuts de més al PSC
·         Ha dedicat 4 minuts de menys al PPC
·         Ha dedicat 1 minut de menys a CSQEP
·         Ha dedicat 0,5 minuts de menys a UDC
·         Ha dedicat 1 minut de més a C’s
·         Ha dedicat 3 minuts de menys a CUP

Joan A. Forès
Reflexions


NOTÍCIES RELACIONADES
El convidat especial de Josep Cuní per analitzar la Diada és... Miquel Iceta 12.09.2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada