dijous, 23 de febrer de 2017

23/02/2017. Avui és 23F! Avui fa 36 anys del cop d’estat frustrat (o no?) del Rei, el general Armada i el Tejero. Un altre episodi no explicat, no resolt, de la Transacció Borbofranquista! Deia el Sabino a l'Anasagasti: ¿Qué significaba lo de “Esto no estaba previsto”? ¿Por qué el Rey aparentaba estar tranquilo conmigo y no con Armada?

Benvolguts,

Avui és 23F! Avui fa 36 anys del cop d’estat frustrat (o no?) del Rei, el general Armada i el Tejero. Un altre episodi no explicat, no resolt, de la Transacció Borbofranquista! Deia el Sabino a l'Anasagasti: ¿Qué significaba lo de “Esto no estaba previsto”? ¿Por qué el Rey aparentaba estar tranquilo conmigo y no con Armada?

Considero que cal treure informació desada en calaixos des del 23F. Els records es perden, però documents com els de l’Iñaki Anasagasti de títol La verdad sobre lo que pasó el 23F, publicat sencer en el Bloc, no es perden.

Segons el Bloc de l’Anasagasti amb informació verbal directa de Sabino Fernández Campo,  militar espanyol assistent personal del rei Joan Carles I de Borbó, en molts paràgrafs s’explica que el Juanca estava tranquil, brindant amb xampany amb la Sofia, mentre escoltaven els trets del Congreso per la radio. També explica que el Sabino va repetir moltes vegades a mida que la cosa es complicava, que el Juanca volia que el general Armada que era al Congreso sense que el rei ho sabés, anés immediatament a La Zarzuela i el Sabino ho desaconsellava.

La cosa es complicava, per exemple quan els varen informar que l’exèrcit havia ocupat la seu de Televisió Española,  i el rei va dir la frase, repetida al llarg de la nit a cada nou episodi: “Esto no estaba previsto!”

Tornava a complicar-se quan es va saber que Milans del Bosch havia tret els tancs al carrer a València. I el rei passava d’estar tranquil a esverar-se quan el Sabino li deia que “allò que passava” podia significar la fi de la monarquia, com havia passat amb Alfonso XIII!

Diu l’Anasagasti:

¿Qué significaba lo de “Esto no estaba previsto”? ¿Por qué el Rey aparentaba estar tranquilo conmigo y no con Armada?

Suposo que amb aquests tasts us interessarà llegir completament el document de l’Anasagasti.
Que en gaudiu!
Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada