diumenge, 10 de desembre del 2017

02/10/2015. Gemma Aguilera. Ciutadans i PP s'han negat avui a subscriure una declaració del ple de l'ajuntament de Barcelona en què s'insta el govern espanyol que porti a terme les actuacions necessàries per anul·lar la sentència del judici per la qual va ser afusellat el president de la Generalitat Republicana, Lluís Companys, i perquè sigui "reparat" el seu honor. La resta de partits, BeC, CDC, Unió, ERC, PSC i la CUP, han tirat endavant el text, a partir d'una proposició d'Esquerra. La declaració també vol que es considerin inexistents i nul·les de ple dret les sentències dictades pels jutjats i tribunals del règim franquista, i que es modifiqui la Llei 52/2007 que les considera il·legítimes.

Benvolguts,

En el recull de barbaritats que Ciudadanos ha fet fins ara com a enemics de Catalunya hi afegim aquesta en què tant els Ciudadanos com el PP, com a bons franquistes que són, es neguen a anul·lar el judici de Companys, executat pels pares espirituals dels uns i dels altres. D'aquí poc publicarem tota la informació del Bloc Reflexions referida als Ciudadanos.

Vegem la notícia que és de fa dos anys:



Redacció / Agències
2 d' Octubre 2015 Política
C's i PP es neguen a subscriure la declaració de Barcelona que exigeix l'anul·lació del judici a Companys

L'ajuntament barceloní aprova en el ple la demanda al govern espanyol que "repari" l'honor del president afusellat ara farà 75 anys

Ciutadans i PP s'han negat avui a subscriure una declaració del ple de l'ajuntament de Barcelona en què s'insta el govern espanyol que porti a terme les actuacions necessàries per anul·lar la sentència del judici per la qual va ser afusellat el president de la Generalitat Republicana, Lluís Companys, i perquè sigui "reparat" el seu honor. La resta de partits, BeC, CDC, Unió, ERC, PSC i la CUP, han tirat endavant el text, a partir d'una proposició d'Esquerra.

La declaració també vol que es considerin inexistents i nul·les de ple dret les sentències dictades pels jutjats i tribunals del règim franquista, i que es modifiqui la Llei 52/2007 que les considera il·legítimes.

A més, reclama que es torni tota la informació sobre Companys requisada per la Gestapo a París el 1940 i que actualment es troba a l'arxiu d'Àvila de l'exèrcit espanyol, i que tots els governs que van participar en la captura i l'execució del president participin en un acte de desgreuge que hauria de fer-se al fossat del castell de Montjuïc. El consistori també demanarà que es modifiqui la llei d'Enjudiciament Criminal i la Processal Militar perquè incorpori els requisits que habilitin la revisió d'una sentència ferma.

En la declaració l'ajuntament es compromet a col·laborar amb les persones que participen a la 'Querella Argentina' de represaliats i víctimes del franquisme, on també es troba la causa contra Companys, i a comunicar aquest acord al govern espanyol i a les Corts generals.



Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada