dimecres, 6 de desembre del 2017

06/12/2017. Miquel Riera. El fals relat espanyol. Un estat en què la connivència entre poder judicial i poder executiu és tan evident no és de cap manera una democràcia. Espanya ha creat un fals relat sobre el procés i se l’ha acabat creient. L’han construït policies i guàrdies civils des d’un Ministeri de l’Interior dirigit per un personatge d’extrema dreta com és Juan Ignacio Zoido, l’han avalat els grans mitjans de comunicació espanyols i l’han beneït fiscals, jutges i magistrats. Amb la violència de l’extrema dreta instal·lada a Catalunya. Amb el 80% de les cadenes de televisió i el 80% dels diaris vomitant odi i mentides contra Catalunya, amb el 80% del Congreso i del Senado en el seu bàndol, considerem que necessitem denunciar formalment la situació als Tribunals europeus.

Benvolguts,

Un altre article d’opinió que es fixa en la falsa democràcia, en el fals estat de dret, en el fals relat espanyol que insisteix en l’odi que genera i en la violència que diuen que generem nosaltres!

Basen la seva estratègia en l’odi i la mentida. Tenen un exèrcit, un poder judicial, un poder legislatiu i un poder executiu interconnectats, tot a les ordres dels ministeris i dels fiscals i jutges d'extrema dreta, les castes, les oligarquies, l’IBEX35 i els Florentinos, que poden massacrar les comunitats "no afectas" tantes vegades com vulguin, mentre no hi hagi separació de poders i la UE els ho toleri!

En Ferreres ja ho va explicar gràficament fa anys:

Vista la situació, amb unes eleccions tramposes d’aquí a 15 dies, amb els nostres polítics,  candidats o no, empresonats o exiliats, tot el país sotmès a les forces d’ocupació espanyoles (com l’any 39), amb la violència de l’extrema dreta instal·lada a Catalunya, amb el 80% de les cadenes de televisió i el 80% dels diaris vomitant odi i mentides contra Catalunya, amb el 80% del Congreso o del Senado en el seu bàndol, considerem que necessitem denunciar formalment la situació als Tribunals europeus (dels polítics europeus sembla que no ens en podem fiar però de la justícia europea sembla que sí).

Vegem el magnífic article d’en Miquel Riera:


6 desembre 2017 2.00 h

FULL DE RUTA

El fals relat espanyol

Miquel Riera

Un estat en què la connivència entre 
poder judicial i poder executiu és 
tan evident no és de cap manera una 
democràcia

Espanya ha creat un fals relat sobre el procés i se l’ha acabat creient. L’han construït policies i guàrdies civils des d’un Ministeri de l’Interior dirigit per un personatge d’extrema dreta com és Juan Ignacio Zoido, l’han avalat els grans mitjans de comunicació espanyols i l’han beneït fiscals, jutges i magistrats.

El relat oficial espanyol diu que a Catalunya hi ha hagut, i hi ha, violència i odi, quan tothom sap que això no és així. De fet, en cap país europeu s’han fet manifestacions massives sense incidents tants anys seguits.
Tot plegat els és igual, però, a hores d’ara. Fins i tot, començo a témer-ho, tant els farà que l’independentisme guanyi les eleccions el 21-D. Seguiran igual el seu camí de repressió econòmica, judicial i policial. L’únic que els interessa és humiliar i castigar tots aquells que han gosat qüestionar l’statu quo espanyol. Humiliar-los i castigar-los per haver tingut la gosadia de proposar als ciutadans que decideixin a les urnes el futur del seu país.
Allò que és normal en les democràcies avançades, a l’Estat espanyol ja no ho és. La qüestió és que Espanya no és una democràcia amb tots els ets i uts. Ja poden parlar nit i dia des del govern espanyol de “la ley”, del ”estado de derecho” i de la “gran democracia que es España” que a Catalunya, i tampoc a fora –mireu la justícia belga–, ja no se’ls creu ningú. Un estat en què la connivència entre poder judicial i poder executiu és tan clara que l’invalida com a democràcia. Un estat que prohibeix colors, que censura mitjans de comunicació, que tolera la corrupció, que permet que els agents de l’ordre humiliïn els detinguts com van fer amb els consellers empresonats, que encoratja la violència policial i tantes altres coses, no és de cap manera una democràcia.

Aquesta és l’Espanya actual. Governada pel PP i amb la resta dels partits mirant cap a un altre costat. Una Espanya que seguirem combatent, malgrat tot, com sempre. Amb la veritat i amb pau. Amb ràbia, però sense violència. Ens trobarem el 21-D.

Miquel Riera

Joan A. ForèsReflexions

COMENTARIS
#11 Jordi Aznar Martínez

En l'intent castellà de reconstruir l'antiga Hispània com a estat a imatge de Castella, no han pogut sotmetre a Portugal. I amb Galícia, Euskal Herria i els Països Catalans no han pogut fer el que varen fer amb Lleó, Astúries i Aragó (nacions mortes assimilades per Castella). I això és el que pretenen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada