dissabte, 6 de gener del 2018

05/01/2018. Tribunal Suprem. Gemma Liñán. El Tribunal Suprem manté Junqueras a la presó. La interlocutòria, el ponent de la qual ha estat el magistrat Miguel Colmenero, comença destacant que defensar la opció política de la independència d'una part del territori és legítim, atès que la Constitució admet la defensa de qualsevol posició política, però que en tot cas "s'ha de propugnar sense cometre un delicte"! I què ha estat impedint el TC fins ara? Ah ja ho veig, el TC vetlla per tal que no cometem cap delicte, com feia la policia predictiva al film Minority Report... Doncs ja tenim un “oximorón”! Podem defensar qualsevol posició política, però d’amagat, tal com cantava el Delfí Abella durant el franquisme: Però sóc catalanista, i a casa, amb la mamà, quan no hi ha visita, parlo sempre en català...


Benvolguts,

Anem analitzant com els tribunals espanyols ens coarten, ens castiguen i ens empresonen. Avui parlem de l'Oriol Junqueras i de la interlocutòria que el TS li ha etzibat!

Una frase definitòria de la sentència (interlocutòria) és:

La interlocutòria, el ponent de la qual ha estat el magistrat Miguel Colmenero, comença destacant que defensar la opció política de la independència d'una part del territori és legítim, atès que la Constitució admet la defensa de qualsevol posició política, però que en tot cas "s'ha de propugnar sense cometre un delicte".

És el primer cop que veig aquesta frase: atès que la Constitució admet la defensa de qualsevol posició política!

I què ha estat impedint el TC fins ara, repetidament?

Ah ja ho veig! El TC vetlla per tal que no cometem cap delicte, com feia la policia predictiva al film Minority Report...

Doncs ja tenim un “oximorón”...

Podem defensar qualsevol posició política, però tal com cantava el Delfí Abella durant el franquisme, d’amagat:

Però sóc catalanista
i a casa, amb la mamà,
quan no hi ha visita,
parlo sempre en català.

I això com dimonis es pot resoldre?

Vegem l’article, per si ens ho aclareix:


INDEPENDÈNCIA

El Suprem manté Junqueras a la presó

Gemma Liñán

Foto: ACN

Barcelona. Divendres, 5 de gener de 2018

https://www.elnacional.cat/bundles/cs/Widgets/VaCentralContent/images/box.png
El Tribunal Suprem ha tancat una porta més a Oriol Junqueras. Ha decidit que manté en presó provisional el vicepresident, que està tancat al Penal d’Estremera des del 2 de novembre. Ara, Junqueras, si ho vol tornar a intentar, haurà de presentar un recurs al magistrat instructor Pablo Llarena, com van fer Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart [que continuen sent a la presó!].

La sala penal no ha recollit l'aposta pel diàleg i la bilateralitat que es va materialitzar durant la campanya i el programa d’ERC i que Junqueras va defensar durant la vista d'apel·lació.

El vicepresident, a la presó des del 2 de novembre, "s’ha ratificat en aquest compromís personal demostrat en la seva trajectòria política i basat en les seves conviccions morals", va dir dijous en sortir de la vista el seu advocat Andreu Van den Eynde, que va remarcar que Junqueras havia defensat l'acatament de les vies pacífiques.

El vicepresident va argumentar el seu dret a llibertat, de representació política i a defensar-se amb garanties. Oriol Junqueras es va presentar davant del tribunal com un "home de pau" i creient, per tal de guanyar la confiança i els arguments per poder sortir de la presó d'Estremera, on fa 63 dies que està tancat.

La fiscalia havia demanat mantenir Junqueras a la presó. El Ministeri Públic ha expressat la seva desconfiança que Oriol Junqueras pugui exercir la seva tasca política, i ha tractat el Govern de la Generalitat com una organització delictiva amb un full de ruta planificat per fer el referèndum i la posterior república.

L'advocat del vicepresident, Andreu Van den Eynde, lamentava abans de saber la resolució que el tema polític estigui "prenyant tot el discurs".

La decisió l'han presa per unanimitat els tres magistrats que integren la sala d'apel·lacions, després de determinar que "hi ha indicis de la comissió per part de Junqueras de delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics", i que també hi ha "un risc important de reiteració delictiva".

La interlocutòria, el ponent de la qual ha estat el magistrat Miguel Colmenero, comença destacant que defensar la opció política de la independència d'una part del territori és legítim, atès que la Constitució admet la defensa de qualsevol posició política, però que en tot cas "s'ha de propugnar sense cometre un delicte". El Suprem considera que el vicepresident en funcions no s'ha situat en aquesta posició teòrica, sinó que ha anat "molt més enllà participant com a vicepresident del Govern en un pla de declaració unilateral d'independència en contra de les resolucions del Tribunal Constitucional".

Gemma Liñan

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada