dilluns, 29 de gener del 2018

27/01/2018. Marc Bleda. Eurointelligence veu “flaire de derrota” en l’Estat davant l’independentisme. “Olor de derrota, o pitjor, de vergonya” és el que es viu dins del govern espanyol segons Eurointelligence, un dels serveis d’informació i anàlisi més respectats de Brussel·les. En la darrera publicació, carrega contra l’Executiu espanyol per recórrer fins a “l’últim truc del llibre” per intentar que Carles Puigdemont no sigui candidat a president en el ple d’investidura del proper dimarts. El titular de l’article ja és tota una declaració d’intencions, “Destruint la Constitució per salvar-la”, i en aquest es critica la “desesperació” de Rajoy, que veu com l’independentisme se li estaria escapant de les mans. Tot plegat, “una forma de prendre’s la Constitució” per part del govern espanyol que està “espantant” els experts en dret constitucional. La publicació assegura que determinats alts càrrecs de l’Estat estan “estupefactes” amb la situació, i arriba a parlar de “frau constitucional”. “El govern espanyol està forçant la Constitució fins al punt de trencar-la, i no per primera vegada”, tanca l’article.

.
NOVA LEGISLATURA

Eurointelligence veu “flaire de derrota” en l’Estat davant l’independentisme
Marc Bleda 


Foto: Flickr

Barcelona. 
Dissabte, 27 de gener de 2018

“Olor de derrota, o pitjor, de vergonya” és el que es viu dins del govern espanyol segons Eurointelligence, un dels serveis d’informació i anàlisi més respectats de Brussel·les.

En la darrera publicació, carrega contra l’Executiu espanyol per recórrer fins a “l’últim truc del llibre” per intentar que Carles Puigdemont no sigui candidat a president en el ple d’investidura del proper dimarts.

El titular de l’article ja és tota una declaració d’intencions, 

Destruint la Constitució per salvar-la”, 

i en aquest es critica la “desesperació” de Rajoy, que veu com l’independentisme se li estaria escapant de les mans.

Eurointelligence repassa els últims moviments del govern estatal, del qual diu que “no s’immuta” davant la negativa que els ha donat el Consell d’Estat sobre la candidatura de Puigdemont. “Ignoren l'opinió del Consell d'Estat” i utilitzaran l’article 161 per al seu benefici”, continua l'article, per afegir que Rajoy i Soraya han decidit dirigir-se directament al Tribunal Constitucional per la qüestió. L'objectiu és evitar allò que més els preocupa: que Puigdemont sigui candidat.

Tot plegat, “una forma de prendre’s la Constitució” per part del govern espanyol que està “espantant” els experts en dret constitucional. 

La publicació assegura que determinats alts càrrecs de l’Estat estan “estupefactes” amb la situació, i arriba a parlar de “frau constitucional”.

“El govern espanyol està forçant la Constitució fins al punt de trencar-la, i no per primera vegada”, tanca l’article.

Marc Bleda  

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada