diumenge, 7 de juliol del 2019

05/07/2019. Redacció. Borrell obre un nou conflicte diplomàtic amb el Regne Unit pel petrolier interceptat a Gibraltar. El ministre d’Afers estrangers espanyol, Josep Borrell, ha afirmat que té previst presentar una denúncia formal contra el Regne Unit, per la confiscació d’un petrolier iranià que tenia intenció de portar petroli a Síria. El conflicte sorgeix pel fet que l’estat espanyol considera que el mar que hi ha al voltant de Gibraltar formen part de les seves aigües internacionals, mentre que els britànics consideren que són seves. En el tractat d’Utrecht no s’especificava si en la cessió s’incloïen les aigües que teòricament li pertocarien als britànics per proximitat o només era el penyal. Es considera que el petrolier traslladava una càrrega de cru que es dirigia a un port de Síria i que incomplia així les sancions que va imposar la Unió Europea. La confiscació del vaixell ha creat una situació delicadament diplomàtica per al Regne Unit, ja que s’esforça per mantenir bones relacions amb l’Iran. L’ambaixador britànic a Teheran va ser convocat al ministeri d’Afers exteriors.



 Benvolguts,

Noves facècies del ministre Borrell:

  

Borrell obre un nou conflicte diplomàtic amb el Regne Unit pel petrolier interceptat a Gibraltar

L'estat espanyol no reconeix les aigües al voltant del penyal com a britàniques

Per: Redacció

 05/07/2019  17:46

El ministre d’Afers estrangers espanyol, Josep Borrell, ha afirmat que té previst presentar una denúncia formal contra el Regne Unit, per la confiscació d’un petrolier iranià que tenia intenció de portar petroli a Síria.

El conflicte sorgeix pel fet que l’estat espanyol considera que el mar que hi ha al voltant de Gibraltar formen part de les seves aigües internacionals, mentre que els britànics consideren que són seves. En el tractat d’Utrecht no s’especificava si en la cessió s’incloïen les aigües que teòricament li pertocarien als britànics per proximitat o només era el penyal.

El Regne Unit afirmen que les autoritats britàniques van informar Espanya que el vaixell estava a punt de ser detingut per Royal Marines i que tota l’operació va ser vigilada per un vaixell de patrulla de la Guàrdia Civil. Borrell, per la seva part, nega que els marines estiguessin sota comandament de la policia de Gibraltar, si no que actuaven sota ordre dels Estats Units i ha afegit que s’estan estudiant ‘ les circumstàncies i com això afecta la nostra sobirania’.


Es considera que el petrolier traslladava una càrrega de cru que es dirigia a un port de Síria i que incomplia així les sancions que va imposar la Unió Europea.

La confiscació del vaixell ha creat una situació delicadament diplomàtica per al Regne Unit, ja que s’esforça per mantenir bones relacions amb l’Iran. L’ambaixador britànic a Teheran va ser convocat al ministeri d’Afers exteriors.

 Redacció Vilaweb



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada