dissabte, 5 d’octubre del 2019

01/12/2017. Oriol Domingo. El jurament de fidelitat del pare del rei a Franco es clau en l’afer Espanya / Catalunya. El discurs televisat del rei Felipe VI sobre el referèndum del 1-O és inoblidable pels repressors i pels reprimits, pels unionistes i pels sobiranistes. Felipe VI és successor del rei Juan Carlos I que va jurar fidelitat al dictador Francisco Franco. Aquest fet és una de les claus de l’afer entre Espanya i Catalunya. “Ha de quedar claro y bien entendido, ante los españoles de hoy y ante las generaciones futuras, que esta Monarquía es la del Movimiento Nacional”. En un discurs franquista va dir entre altres coses: “Estoy profundamente emocionado por la gran confianza que ha depositado en mí Su Excelencia el Jefe del Estado (…) Formado en la España surgida el 18 de Julio, he conocido paso a paso las importantes realizaciones que se han conseguido bajo el mandato magistral del Generalísimo (…)–Sí, juro lealtad a Su Excelencia el Jefe del Estado y fidelidad a los Principios del Movimiento Nacional y demás Leyes Fundamentales del Reino.– Si así lo hiciereis que Dios os lo premie y, si no, os lo demande.



Benvolguts,

L'autor presenta a l'hora el discurs traidor de FelipeVI el 3 d'octubre del 2017, 3 dies després del Referèndum de l'1-O, que és una presa de posició de l'Estat espanyol i al mateix temps una declaració de guerra del Cap de l'Estat espanyol als seus súbdits catalans, i presenta al mateix temps el desenvolupament de les cerimònies del 22 i 23 de juliol del 1969 en les que el Juanca I jura els Principios del Movimiento Nacional. Ergo Felipe VI hereu del Juanca, hereu per tant del traidor Franco actua amb traiduria contra el seu poble.

El jurament de fidelitat del pare del rei a Franco es clau en l’afer Espanya / Catalunya.

Vegem el jurament:





   1. des, 2017
El jurament de fidelitat del pare del rei a Franco es clau en l’afer Espanya / Catalunya

El discurs televisat del rei Felipe VI sobre el referèndum del 1-O és inoblidable pels repressors i pels reprimits, pels unionistes i pels sobiranistes. Felipe VI és successor del rei Juan Carlos I que va jurar fidelitat al dictador Francisco Franco. Aquest fet és una de les claus de l’afer entre Espanya i Catalunya.


1. El general Franco ho va deixar clar el 22 de juliol de 1969 a las Cortes: Ha de quedar claro y bien entendido, ante los españoles de hoy y ante las generaciones futuras, que esta Monarquía es la del Movimiento Nacional”.

2. A l’endemà, dia 23,  el llavors Príncipe de España va ser informat al Palacio de la Zarzuela que les Cortes havien acordat que fos "Sucesor a titulo de Rey". Don Juan Carlos de Borbón y Borbón ho va acceptar. En un discurs franquista va dir entre altres coses:
Estoy profundamente emocionado por la gran confianza que ha depositado en mí Su Excelencia el Jefe del Estado (…) Formado en la España surgida el 18 de Julio, he conocido paso a paso las importantes realizaciones que se han conseguido bajo el mandato magistral del Generalísimo (…) Mi aceptación incluye una promesa firme, dedicando todas mis fuerzas al cumplimiento del deber, velando porque los principios de nuestro Movimiento y Leyes Fundamentales del Reino sean observadas”.

3. A la tarda del mateix dia 23 es va procedir a les Cortes el jurament del Príncep davant de l’anomenat “generalísimo”. El president de les Cortes franquistes, Antonio Iturmendi Bañales, va preguntar al Príncep:

En nombre de Dios y sobre los Santos Evangelios, ¿juráis lealtad a Su Excelencia el Jefe del Estado y fidelidad a los Principios del Movimiento Nacional y demás leyes Fundamentales del Reino?

El Príncep va contestar:

Sí, juro lealtad a Su Excelencia el Jefe del Estado y fidelidad a los Principios del Movimiento Nacional y demás Leyes Fundamentales del Reino.

 El president de las Cortes va concloure:

– Si así lo hiciereis que Dios os lo premie y, si no, os lo demande.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada