dijous, 24 d’octubre del 2019

23/10/2019. Editorial. Al Parlament s’hi pot parlar de tot. Diu molt de la mala salut democràtica de l’Estat Espa­nyol que els tres grups inde­pen­den­tis­tes del Par­la­ment de Cata­lu­nya hagin de filar prim i bus­car una fórmula mati­sada per refe­rir-se a l’auto­de­ter­mi­nació en la moció de con­demna a la sentència sobre l’1-O del Tri­bu­nal Suprem que van pre­sen­tar ahir, tot per evi­tar –o inten­tar-ho– l’acció del Tri­bu­nal Cons­ti­tu­ci­o­nal, que ja ha adver­tit, amb ame­na­ces penals i per indi­cació del govern de Pedro Sánchez, que la cam­bra cata­lana no pot par­lar ni d’aquest, ni d’altres temes rela­ci­o­nats amb la sobi­ra­nia de Cata­lu­nya. Les ame­na­ces del govern espa­nyol i del Cons­ti­tu­ci­o­nal cap al Par­la­ment de Cata­lu­nya són inac­cep­ta­bles en una democràcia moderna. Pro­hi­bir a una cam­bra que parli, dis­cu­teixi o aprovi les moci­ons que vul­gui sobre el tema que vul­gui, més quan aques­tes sovint tenen un caràcter simbòlic, és un pas enrere que cons­ti­tu­eix una vul­ne­ració dels drets més bàsics de la repre­sen­tació política dels dipu­tats, com són la lli­ber­tat d’expressió i la ini­ci­a­tiva política.


Benvolguts,

L'Editorial recorda molt el joc de quan erem petits en que s'havia de fer un relat amb la condició de no dir ni si ni no ni blanc ni negre ni or ni plata, etc

És un altre episodi del Lawfare de l'Estat espanyol. Pel que sembla el Lawfare pertany a una assignatura de primer de carrera de gangsterisme... Lawfare és el mot anglès per indicar Guerra Judicial. I és precisament el que maquiavèl·licament l’Estat espanyol està usant contra Catalunya des de fa anys. En l’apunt del Lawfare en aquest Bloc ho explica de la següent manera:

“El Lawfare és una forma de guerra desigual, perquè qui la promou és qui té el control de la llei, per més que això vulgui dir forçar-la, tergiversar-la o àdhuc incomplir-la. 
Una operació d’estat amb un mateix propòsit: la inhabilitació de l’adversari polític, la persecució judicial de l’enemic, i la justificació –mitjançant les lleis– de la vulneració de drets fonamentals. ‘La llei estava per damunt de la convivència ciutadana’, va dir el cap del dispositiu policíac de l’1-O, Diego Pérez de los Cobos. Un cas evident de lawfare, de guerra judicial.”

Vegem doncs l’Editorial d’El PuntAvui del dimecres 23 d’octubre. Precisament el mateix dia que es va iniciar l’operació del trasllat de les despulles del dictador franquista Francisco Franco Bahamonde, caudillo de España por la gracia de Dios... 

Franco que és el pare putatiu dels seus hereus PPSOE-C’s-Vox i la monarquia borbo-franquista espanyola del Juanca i el Felipe:.



23 octubre 2019 2.00 h

Al Parlament s’hi pot parlar de tot

Diu molt de la mala salut democràtica de l’Estat Espa­nyol que els tres grups inde­pen­den­tis­tes del Par­la­ment de Cata­lu­nya hagin de filar prim i bus­car una fórmula mati­sada per refe­rir-se a l’auto­de­ter­mi­nació en la moció de con­demna a la sentència sobre l’1-O del Tri­bu­nal Suprem que van pre­sen­tar ahir, tot per evi­tar –o inten­tar-ho– l’acció del Tri­bu­nal Cons­ti­tu­ci­o­nal, que ja ha adver­tit, amb ame­na­ces penals i per indi­cació del govern de Pedro Sánchez, que la cam­bra cata­lana no pot par­lar ni d’aquest, ni d’altres temes rela­ci­o­nats amb la sobi­ra­nia de Cata­lu­nya. I també diu molt que, just després de fer-se públic el text, alguns dels grups uni­o­nis­tes de la cam­bra i una majo­ria dels mit­jans espa­nyols no tri­gues­sin ni un minut en dema­nar una ràpida actu­ació del govern i del tri­bu­nal espa­nyols con­tra la Mesa del Par­la­ment i el pre­si­dent Roger Tor­rent. Això sense que la moció no hagi estat encara ni votada.

Les ame­na­ces del govern espa­nyol i del Cons­ti­tu­ci­o­nal cap al Par­la­ment de Cata­lu­nya són inac­cep­ta­bles en una democràcia moderna. Pro­hi­bir a una cam­bra que parli, dis­cu­teixi o aprovi les moci­ons que vul­gui sobre el tema que vul­gui, més quan aques­tes sovint tenen un caràcter simbòlic, és un pas enrere que cons­ti­tu­eix una vul­ne­ració dels drets més bàsics de la repre­sen­tació política dels dipu­tats, com són la lli­ber­tat d’expressió i la ini­ci­a­tiva política. L’acció del Cons­ti­tu­ci­o­nal suposa també des­vir­tuar el paper del Par­la­ment de Cata­lu­nya, reduint-ne encara més el seu paper ins­ti­tu­ci­o­nal, ja prou malmès els últims anys pels rei­te­rats recur­sos con­tra les lleis apro­va­des per la cam­bra cata­lana. L’Estat no dubta en cre­uar línies ver­me­lles en la seva actu­ació con­tra la dis­sidència política. La democràcia va de baixa.

Editorial ElPuntAvui


Joan A. Forès
Reflexions


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada