diumenge, 20 d’octubre del 2019

16/10/2019. Puigdemont reclama la restitució dels seus drets com a diputat del Parlament. L'expresident ha participat en una concentració d'eurodiputats a les portes del Parlament Europeu contra les penes imposades pel Suprem. El jutge del Suprem Pablo Llarena va emetre aquest dilluns una nova euroordre contra ell sota els delictes de sedició i malversació. En la mateixa interlocutòria Llarena estableix que Carles Puigdemont i Toni Comín tornen a ser, des d'aquest dilluns, diputats de ple dret del Parlament. En no acusar-los de rebel·lió, d'acord amb la sentència del Suprem, ja no se'ls pot aplicar l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que suspèn de l'exercici de qualsevol càrrec públic les persones acusades de rebel·lió i empresonades. L'expresident demanarà la restitució dels seus drets:"Jo demanaré la restitució de tots els meus drets polítics i econòmics al Parlament de Catalunya."


Benvolguts,

Vegem la restitució dels drets de Puigdemont a Europa, consequència de l’aixecament de la suspensió per part del jutge Llarena de les penes imposades pel Suprem:


Puigdemont reclama la restitució dels seus drets com a diputat del Parlament

L'expresident ha participat en una concentració d'eurodiputats a les portes del Parlament Europeu contra les penes imposades pel Suprem
16/10/2019 - 14.17  

TEMA:



Concentració d'Eurodiputats

L'expresident Carles Puigdemont demanarà la restitució dels seus drets polítics i econòmics com a diputat del Parlament després que el Tribunal Suprem hagi aixecat la suspensió.

El jutge del Suprem Pablo Llarena va emetre aquest dilluns una nova euroordre contra ell sota els delictes de sedició i malversació. En la mateixa interlocutòria Llarena estableix que Carles Puigdemont i Toni Comín tornen a ser, des d'aquest dilluns, diputats de ple dret del Parlament.
En no acusar-los de rebel·lió, d'acord amb la sentència del Suprem, ja no se'ls pot aplicar l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que suspèn de l'exercici de qualsevol càrrec públic les persones acusades de rebel·lió i empresonades.

L'expresident demanarà la restitució dels seus drets:

"Jo demanaré la restitució de tots els meus drets polítics i econòmics al Parlament de Catalunya."

Puigdemont ja s'ha posat a disposició de la justícia belga i repetirà, diu, la disposició voluntària a presentar-se davant el jutge quan el cridin. I ha mostrat la seva confiança en la justícia de Bèlgicaon ha apuntat que "sí que hi ha separació de poders".
En relació a la nova euroordre, diu que la justícia espanyola haurà "d'explicar el canvi de delicte" pel qual es demana la seva extradició ara:

"Estem acostumats a la creativitat de la justícia espanyola una mica a la carta."

Sobre el fet que la nova euroordre sigui només per a ell i no per als altres exconsellers, ha apuntat que aquesta és la "novetat" de la nova euroordre.

Sentència del Suprem

Per Puigdemont, la sentència del Suprem contra els líders independentistes és una "mostra més" que tenen "raó". Segons l'expresident, la sentència mostra que no tenen "cap possibilitat de tenir un judici just" ni "cap garantia" a Espanya.

"Sabien que no hi havia violència, el mateix tribunal ho ha confirmat, i no obstant això han estat fent enginyeria processal per aconseguir els efectes d'una condemna per rebel·lió que és matant uns drets fonamentals."

I ha remarcat la necessitat de ser "prudents" perquè el procés pot "no ser tan ràpid com alguns sostenen".

Protesta contra la sentència davant l'Eurocambra

Un dia després de la sentència del Suprem, una vintena d'eurodiputats i simpatitzants, acompanyats per Puigdemont, la delegada del govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig s'han concentrat davant l'Eurocambra per protestar contra la sentència del Suprem.

Creus que ja heu dictat #Sentencia.
Vos pensau que ens heu vençut
I no sabeu que heu mogut
la força de la consciència.
No és només la independència,
que arribarà aviat,
la venjança que heu mostrat
és tan desproporcionada
que a l’hora menys esperada
qui caurà serà l’Estat


Puigdemont Comin Puig Serret



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada