dilluns, 27 de gener del 2014

27/01/14. TV3. Mas-Colell: "Volen aplanar el moviment de l'autogovern". Catalunya està al davant de la recuperació. No hi ha possibilitat de finançar-se als mercats. No podem controlar les nostres bases fiscals.


Benvolguts,

Un vídeo molt interessant i instructiu. Entrevista amb el conseller Mas-Colell i el seu baix continu. Fora dels dos primers minuts de preguntes intrascendents i que fan distreure i perdre el temps a qui és el conseller més important i responsable del govern català, la resta és molt, molt, aprofitable!

Mas-Colell és molt optimista, dintre del possible. Catalunya està al davant de la recuperació.

Deconstrucció. Cada dia plouen noves mesures de Madrid que es tradueixen en la deconstrucció sistemàtica de l’autogovern.

Balances fiscals. En el moment de l’entrevista el Montoro encara no havia fet l’”espantà” de dir que res de balances fiscals, i que s’han inventat una nova metodologia. En Mas-Colell diu que internacionalment la metodologia pel càlcul de les balances fiscals està molt estandarditzada. Per reproduir les balances que pretén amagar Montoro necessiten dades i malgrat que s’han demanat 4 o 5 vegades a Madrid al llarg de l’any, no hi ha hagut resposta. Que vol dir que continuen fent trampes!

No hi ha possibilitat de finançar-se als mercats. No podem controlar les nostres bases fiscals.

Vegi’s vídeo de Sala i Martin!


En aquest vídeo de Sala i Martin es pot veure molt ben exemplificat perquè Catalunya no pot cercar finançament exterior!

Pressupostos. La desaparició del negoci del totxo hi ha fet molt mal, ja que han baixat els ingressos per impostos. El repartiment estat-CCAA. Insuficiència CCAA. Quines tenen més tensions pressupostàries? Tots els territoris del marc mediterrani (els Països Catalans? La Nació Catalana?) tenen problemes. Impost Transmissions patrimonials ha baixat de 5.000M€ a 1.000M€. Ingressos que no eren permanents i es van considerar permanents. Qui els va considerar permanents?

Negociació bilateral? No en té res de bilateral. Negociacions de cara a la galeria. El poder és del ministeri. Ens volen aplanar. Procés de laminació de l’autogovern.

Sortida? Cap evidència. Volen deconstruir l’estat de les autonomies.

En Mas-Colell reconeix com una basa molt positiva que el nostre moviment reivindicatiu és fet des de la base i és molt potent.

El vídeo d'en Mas-Colell dura mitja hora i el d’en Sala i Martin 10 minuts. Dediqueu-hi el vostre temps. No us en penedireu!
 

Mas-Colell: "Volen aplanar el moviment de l'autogovern"


El conseller d'Economia i Coneixement ha vingut a "Els matins" l'endemà que s'aprovessin els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2014. Andreu Mas-Colell ha denunciat una vegada més que "estem vivint una autèntica agressió en l'àmbit de l'autogovern" i ha afegit que, malgrat que hi ha un moviment a Catalunya molt potent de reivindicació i reafirmació de l'autogovern, "el que veig és que ens volen aplanar". En aquest sentit, el conseller ha declarat: "La intenció de Madrid és deconstruir l'estat de les autonomies i continuar amb "el café para todos". Això voldrà dir cafè descafeïnat a fons". Mas-Colell ha fet una valoració positiva dels pressupostos, perquè "donen estabilitat", i ha explicat que a la llista dels immobles que es podrien vendre "no hi haurà les vivendes socials de l'Agència de l'Habitatge".

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada