divendres, 31 de gener del 2014

31/01/14. Guillem López-Casasnovas y Joan Rosselló Villalonga. Un criterio internacional. Tras horas de reuniones nos enteramos de que el ministerio rechaza el compromiso que había asumido el propio presidente de presentar las balanzas fiscales...


Benvolguts,

L’atac de l’estat espanyol contra Catalunya cada cop agafa més empenta. Com que els arguments són falaços no em fa cap angúnia d’anar-los refutant un per un i sé que tenim experts que poden anar-ho fent, però succeeixen dues coses: Una és que l’atac és molt abundós i anar rebatent punt per punt requereix molt esforç, l’altra és que ells es limiten a menystenir les nostres raons i tornen a repetir el mateix un dia i un altre dia, en imitació del dia de la marmota!

·       Els fronts que tenim oberts són molts: Qui ens ataca?:

o   Partits feixistes, PP, PSOE + PSC, C’s, UPyD, ministres, diputats, presidents de CA,

o   Diaris espanyols (La razón, El Mundo, ABC),

o   Diaris editats a Catalunya (La Vanguardia, El Periódico),

o   Televisions (dels bisbes, televisions generalistes)

o   Tribunals, TS, TC, TSJC e tutti quanti,

·       On ens ataquen: a tota la Nació Catalana, de Salses a Guardamar i de Maó al Cinca

·       Com ens ataquen:

·       Els atacs al dret a decidir i a la independència

·       L’atac a la llengua per part del PP (ministres, diputats, presidents de CA, diaris televisions dels bisbes, televisions generalistes), del PSOE, del TS, del TC, del TSJC e tutti quanti,

·       Les amenaces de la mateixa gentussa

·       L’atac al Govern de la Generalitat i a qui el recolza

·       Les trampes amb les Balances fiscals

·       Els documents amb mentides i trampes adreçats a l’estranger, als ciutadans espanyols, als catalans,

Cada dia els diaris van plens dels nous atacs i dels nous rebutjos. Exemples dels darrers 7 dies, alguns comentats i altres per comentar:













Ara presentem un article de Guillem López-Casasnovas y Joan Rosselló Villalonga, que és un dels molts que s’han d’anar generant per rebatre les mentides i fal·làcies dels enemics:

Un criterio internacional

Guillem López-Casasnovas y Joan Rosselló Villalonga en La Vanguardia

PrintFriendly and PDFImprimir
POLÍTICA

Después de haber leído las declaraciones del ministro Montoro no queda sino analizar lo que acontece en otros países con una estructura territorial parecida a la de España (eso sí, con verdaderas instituciones federales). Países como Australia, Estados Unidos, México, Bélgica y Canadá han publicado balanzas fiscales, bien sea por organismos públicos, bien por instituciones independientes. Y todas con los mismos problemas metodológicos que se encontraron al elaborarlas en España y que fueron abordados por un grupo de expertos nombrado por el mismo ministerio que ahora las rechaza. Sorprende la acusación de mala interpretación, porque no hay nada más fácil que refutar los resultados de alguien que hace las estimaciones exponiendo con todo lujo de detalles la metodología que utiliza. Claro está, si la información está disponible en la red. Además, cualquiera que haya vivido, estudiado y visitado cualquiera de los países mencionados sabrá que tienen escasas tendencias secesionistas.

Es absurdo pensar que las balanzas fiscales distorsionan per se el sentimiento de pertenencia a una nación. Y aunque así fuera, no parece lógico dicho tutelaje de un ministerio por encima de la demanda del Parlament, que es quien solicita del Govern su elaboración, a través de una comisión en la que los abajo firmantes participamos. y de recibir largas, pero no negativas, de la Intervención General de la Administración del Estado (las autonomías son también Estado) a los datos para dicha actualización, nos enteramos de que el ministerio rechaza el compromiso que había asumido el propio presidente de presentar las balanzas fiscales. Ahora se escudan en un nuevo método que no responde a la pregunta a la que se intentan dirigir, al menos en este país, las balanzas fiscales: cuántos recursos salen de Catalunya y cuántos regresan como para impactar en el bienestar y la creación de riqueza.

Guillem López-Casasnovas  y Joan Rosselló Villalonga, profesores de Hacienda Pública UPF y UIB.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada