divendres, 8 d’agost del 2014

03/08/14. 140803. ARA. Notícia. Fernández Díaz defensa que la Policia Nacional a Catalunya és "clau". Directe.cat. Què hi fan 7.000 efectius de la policia espanyola a Catalunya?


Benvolguts,

Us passo informació sobre els grisos a Catalunya. El seu cap diu que són 3.200 i en Miquel Sellarès en l’entrevista que segueix diu que n’hi ha més del doble i que amb 2.000 serien més que suficients. Quina missió tenen els sobrers?

Els comentaris són molt sucosos:

·       No volem policia estrangera ni forces d´ocupació; la policia nacional de Catalunya són els mossos d´esquadra.

·       Els apreciem molt, sobretot quan ens estoven per parlar català.

·       I tant, ministre! Els cossos de repressió espanyols són els favorits dels catalans. Quina llàstima que aviat n'haurem de prescindir.

·       La policia de Catalunya són els Mossos. Els altres són forces d'ocupació. La resta són eufemismes.

 

Fernández Díaz defensa que la Policia Nacional a Catalunya és "clau"

El ministre assegura que els catalans són els ciutadans espanyols que més valoren la tasca del cos

ARA Barcelona | Actualitzada el 14/07/2014 14:07

1 / 1El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz / EFE

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha defensat aquest dilluns a Barcelona que la comandància de la Policia Nacional a Catalunya, que a hores d'ara està formada per quasi 3.200 professionals, "ha estat, és i seguirà sent clau en l'estructura territorial" del cos policial. Ho ha assegurat durant la presentació dels 104 nous agents que prestaran servei en territori català i que representen la meitat de la promoció que va jurar el càrrec el 6 de juny a Àvila.

Segons el ministre, que el 50% siguin destinats a Catalunya "és la millor prova del compromís que el govern d'Espanya manté amb aquesta comunitat autònoma". Fernández Díaz ha destacat que els agents desenvoluparan les seves funcions en "col·laboració, coordinació i cooperació" tant amb la Guàrdia Civil com amb Mossos, Guàrdia Urbana i policia local. També ha afegit que la "vàlua i esperit de servei públic" dels agents "seran valorats pels catalans". De fet, ha insistit que els catalans "són els ciutadans espanyols que més aprecien aspectes tan essencials de la Policia Nacional com l'eficàcia operativa i la qualitat del servei".

 

Comentaris

15/07/2014 01:45

però hi ha quelcom més carca que aquest carcamal?

15/07/2014 00:41

No volem policia estrangera ni forces d´ocupació; la policia nacional de Catalunya són els mossos d´esquadra.

15/07/2014 00:16

I tant que els apreciem, combinats amb el Mundo fan uns informes d'allò més entretinguts. Policia espanyola? Abans que policia, és castanyola.

14/07/2014 21:27

És clau per a què. Per elaborar informes per Madrid?

14/07/2014 20:36

Els apreciem molt, sobretot quan ens estoven per parlar català.

14/07/2014 20:12

L'única policia que ha d'estar a Catalunya son els mossos i la policia local o urbana. Les demès policies sobren tot i que la coperació entre elles ha i hauria de ser benvinguda sinó obligatoria.

14/07/2014 18:31

Sr. Fernàndez, el que ens convé als catalans és:

·       un finançament just,

·       que ens tornin els nostres impostos, no com ara, que ens fan crèdits amb un interès del 6,5% amb els nostres diners,

·       ens convé que deixin de legislar cada setmana en contra dels catalans,

·       ens convé que no menteixin contínuament, manipulant la realitat dels fets,

·       ens convé la independència, ja que heu trencat tot intent de pacte, en primer lloc perquè no en compliríeu cap, heu perdut tota credibilitat, som un destorb per vosaltres, així ho vàreu manifestar recollint signatures en contra dels catalans, tant és la seva convicció, que la única formula per convèncer als catalans de continuar dins Espanya, és enviar-nos més policia espanyola, i la interpretació que fa d’aquest acudit, és dir, que la policia espanyola és clau per Catalunya, gran polític el Sr. Fernàndez...

14/07/2014 17:42

És clau per esclavitzar els catalans. Ell té aquesta ceba al cap. Realment és un problema que gent així tinguin càrrecs públics

14/07/2014 17:23

I N D E P E N D E N C I A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Si tot molt maco pero ara s'arrepenteixen d'haver trapassat la competencia de la policia autonoma....o no?

Quin malson

14/07/2014 15:22

I tant, ministre! Els cossos de repressió espanyols són els favorits dels catalans. Quina llàstima que aviat n'haurem de prescindir.

14/07/2014 15:17

Malament. El 12% de la població necessita el 50% de la promoció? A més seran gent que no coneix el país, ni la llengua, ni els costums. Possiblement els envien per això.

14/07/2014 15:10

Doncs no sé d'on treu aquestes valoracions. Jo l'experiència que tinc (a Sabadell) és que si vas a fer una denúncia encara que s'estiguin avorrint t'envien als mossos, els quals estan saturats però t'atenen força bé.
Potser la bona valoració és perquè ja no es fan aquelles cues tercemundistes per renovar el DNI o el passaport. Però tot i així et pots trobar sorpreses si poses quatre ratlles a la signatura...

14/07/2014 15:09

"els catalans "són els ciutadans espanyols que més aprecien aspectes tan essencials de la Policia Nacional com l'eficàcia operativa i la qualitat del servei"."
Perquè són els ciutadans espanyols (juntament amb els bascos) que menys pateixen la policia espanyola. Allà on més actua la policia espanyola, pitjor la valoren. No ha pensat en això sr. ministro? ;-)

14/07/2014 14:52

Sr Fernandes espero que a mi no em compti amb les seves estadistiques.
El que voste vol es fer desaperèixer els Mossos.
Ja hem tingut mol de temps el grisos com per tornar-los a veure i tornar a córrer davant d'ells.
Adeu sr Fernandes.

14/07/2014 14:44

La policia de Catalunya són els Mossos. Els altres són forces d'ocupació. La resta són eufemismes.

14/07/2014 14:38

És tot un demòcrata, ho porta als gens. A més a més d'un gran humorísta...

14/07/2014 14:24

O sigui: amenaça amb la violència d'estat.

7 de febrer de 2013 05:00 h

Què hi fan 7.000 efectius de la policia espanyola a Catalunya?


L’estat manté a Catalunya efectius innecessaris què utilitza com a servei d’informació per controlar els riscos que suposa la societat catalana per a la supervivència de l’estat


Ho explica Miquel Sellarès, director del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya, en una de la sèrie d’entrevistes sobre com seria una Catalunya independent que l’Associació Catalana de Professionals està duent a terme dins el projecte “Amb independència”.  Sellarès afirma que en plena crisi econòmica l’estat manté entre 7.000 i 8.000 efectius quan per cobrir les competències supracomunitàries amb 2000 efectius ja farien i la resposta al desplegament és la necessitat de l’estat de visualitzar la seva presència i disposar d’un servei de control. Sellarès respon a qüestions com si hi ha infiltrats als mossos o quin rol han de tenir en el procés de transició nacional.

Etiquetes


Hi ha infiltrats als mossos?
Per Sellarès hi ha hagut i hi ha molts talps, gent que s’ha infiltrat per controlar, rebentar i crear problemes i també hi ha “cucs” gent sense cap vocació que tenen la intenció de crear problemes en moments determinats, i recomana netejar la nostra policia fins les últimes conseqüències.

Quin rol han de tenir els mossos en la transició nacional?
L’expert considera que el deure dels mossos és defensar els ciutadans i les institucions del país, hi ha de prevaldre la màxima que ningú al marge de la llei pot alterar les nostres institucions.

És previsible una intervenció de l’exèrcit espanyol contra Catalunya?
La resposta de Sellarès és no, perquè “no s’atreviran a participar en una ràtzia contra Catalunya”, i menys en el context de l’Europa actual.

Com veiem els catalans la nostra policia?
En l’entrevista Sellarès explica que Catalunya ha viscut 300 anys sense sentit d’estat, l’exèrcit i la policia han estat durant anys vistos com l’enemic, en part de la societat actuals s’ha produït un rebuig vers els uniformes i en aquest sentit tenim un repte important per canviar aquesta percepció. Pel que fa a la inversió en seguretat considera que caldria augmentar-la ja que “per corrompre la nostra policia hi ha centenars d’euros” qualssevol organització criminal té molts més recursos que la nostra policia.

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada