dimarts, 26 d’agost del 2014

26/08/14. Joan Ventura. L'exclusiu grup dels banquers. El Departament de Justícia dels EUA ha condemnat el Bank of America a pagar 12.600 milions d'euros per la venda fraudulenta d'hipoteques tòxiques. Al Reino de España NO!


Benvolguts,

Ara va, un cop més, de corrupció de la banca, protegida pel corrupte Gobierno Español.

L’articulista usa la frase “els beneficis són privats i les pèrdues són públiques” que s’ha expressat molt, darrerament, com a:

Socialització de les pèrdues.

I ara l'article:
L'exclusiu grup dels banquers

25/08/14 02:00 - Joan Ventura email protegit

Facebook Twitter Google + LinkedIn “Han fet bona la màxima que els beneficis són privats i les pèrdues són públiques”

Els banquers fa temps que rivalitzen amb els polítics per veure qui encapçala la cua dels índexs de popularitat. Parlem de la institució bancària, de l'exclusiu grup d'amics capitalistes (alguns polítics es donen la mà amb alguns banquers) que han fet bona la màxima que diu que:

Els beneficis són privats i les pèrdues són públiques.

Ningú amb un pessic de seny econòmic entén l'evolució de la crisi bancària, de quan es creen els anomenats “bancs dolents” per col·locar-hi els “actius tòxics”, és a dir, les hipoteques atorgades sense les mínimes garanties i que han acabat portant a la ruïna centenars de milers de famílies, i que acabaran enriquint encara més els bancs, perquè no solament es queden l'habitatge, amb els diners que s'han lliurat fins en aquell moment en concepte de capital i interessos, sinó perquè, a més, pretenen cobrar el deute pendent, sense acceptar la dació en pagament, que és el sistema més lògic, més racional i més humà. D'aquí han sortit les bel·ligerants PAH (Plataformes d'Afectats per l'Hipoteca), perquè a qui ja només li resta la dignitat, res més hi pot perdre. Ara, s'ha fet públic que:

El Departament de Justícia dels EUA ha condemnat el Bank of America a pagar 12.600 milions d'euros per la venda fraudulenta d'hipoteques tòxiques.

I aquest ja és el tercer banc sancionat.

A casa nostra, l'Estat fins ara només ha aportat milers de milions d'euros (de fons europeus i dels nostres impostos) als bancs i caixes que han fet fallida per la mala gestió dels seus directius, i no sabem que s'hagin demanat gaire responsabilitats, ni que s'hagin retornat diners.

A banda que el jutge Elpidio José Silva, que es va atrevir a portar el president de Caja Madrid, Miguel Blesa, a la presó, ha acabat ell mateix jutjat per prevaricació. Alts directius del sector es continuen prejubilant amb sous astronòmics, en temps que els mileuristes ja es consideren afortunats entre els assalariats.


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada