dimecres, 1 de maig del 2019

30/04/2019. Tian Riba. Negacionistes. Tanta FAES i tanta bajanada i ha acabat guanyant l’evidència que mostren els mapes. Els mapes són tos­suts. I als del 28-A es torna a veure de manera tos­suda que al Regne d’Espa­nya –sí, encara estem així arri­bats a aquest punt– hi ha, almenys, tres països dife­rents. Qua­tre si hi afe­gim Galícia, on el PP actua de par­tit regi­o­na­lista. Quin gran des­co­bri­ment, no? Ja. Si fins i tot la Cons­ti­tució parla de naci­o­na­li­tats. El que passa és que hem assis­tit en els últims anys, i espe­ci­al­ment en els últims mesos, a una bor­rat­xera de polítics nega­ci­o­nis­tes, que neguen fins i tot allò que diuen defen­sar. Els mapes del 28-A diuen que el Regne d’Espa­nya està for­mat per diver­ses naci­ons i per ciu­ta­dans que, en la seva majo­ria, volen estat del benes­tar, cos­tums laxos i pau social. Aquest és el mis­satge. I no enten­dre això, negar la rea­li­tat, és no accep­tar on viuen. I, el que és pit­jor, no saber on viuen.



Benvolguts,

Estem d’acord amb la qüestió del negacionisme, però a més volem tirar més endarrere i recordar quelcom de com es va crear l’Estatut i la Consti. En Tian Riba s’exclama de la següent manera:

Si fins i tot la Cons­ti­tució parla de naci­o­na­li­tats. El que passa és que hem assis­tit en els últims anys, i espe­ci­al­ment en els últims mesos, a una bor­rat­xera de polítics nega­ci­o­nis­tes, que neguen fins i tot allò que diuen defen­sar.

Un detall: L’autor parla de dos conceptes:

  • Si fins i tot la Cons­ti­tució parla de naci­o­na­li­tats.
  • El que passa és que hem assis­tit en els últims anys, i espe­ci­al­ment en els últims mesos, a una bor­rat­xera de polítics nega­ci­o­nis­tes, que neguen fins i tot allò que diuen defen­sar.

Pel que fa al primer concepte, i si recordem com es va aprovar l’Estatut i la Consti, recordarem la polèmica per a enquibir-hi la definició de Catalunya com a nació tal com l’havia definit l’Estatut de Núria. Els constituents, amb soroll de sabres, no varen admetre que Catalunya constés com una nació en la Consti i en l’Estatut! A continuació varen dir que amb una gran magnanimitat admetrien que Catalunya constés com a nació en el Pròleg de l’Estatut, que ja varen afanyar-se a dir que d’aquesta manera no tenia cap sentit ni valor. I crec recordar que al final va quedar en el Pròleg i no com a nació sinó com a nacionalitat. A més a més, també amb soroll de sabres, van haver d’esmenar i modificar el diccionari de la RAE, per fer-hi cabre el sentit de nacionalitat usat en aquest cas.

1.       f. Condición y carácter peculiar de los pueblos y habitantes de una nación.
2.       Estado propio de la persona nacida o naturalitzada en una nación

Diccionari de la RAE després del 1978. Nacionalidad:
1. f. Condición y carácter peculiar de los pueblos y habitantesde una nación.
2. f. Der. Vínculo jurídico de una persona con un Estado, que le atribuye la condición de ciudadano de ese Estado en función del lugar en que ha nacido, de la nacionalidad de sus padres o del hecho de habérsele concedido la naturalización.
3. f. Esp. Comunidad autónoma a la que, en su Estatuto, se le reconoce una especial identidad histórica y cultural.

Si s’analitza com hem fet aquí es compren de quina manera els constituents i el seus amos de l’exèrcit varen organitzar la martingala.

Pel que fa al segon concepte:  

El que passa és que hem assis­tit en els últims anys, i espe­ci­al­ment en els últims mesos, a una bor­rat­xera de polítics nega­ci­o­nis­tes, que neguen fins i tot allò que diuen defen­sar.

Vist com va evolucionar la martingala que hem explicat abans aquest segon concepte no ens ha d’estranyar:

L’Estatut de Catalunya no cabia en la idea centralista que tenien els constituents, per tant varen fer veure el que hem explicat abans però amb l’íntim convenciment que hi introduirien tots els paranys imaginables per seguir el seu criteri negacionista, i el dels dels sabres! 

O sigui que el Tian Riba tampoc no s’ha de sorprendre de la borratxera.

Els constituents ho tenien tot “atado y bien atado”, fins el 155 i tots els altres santcristos grossos que encara no han tret, però que són amagats dins de la Consti!!!

Vegem ara l’article:



30 abril 2019 2.00 h



Tian Riba

Tanta FAES i tanta baja­nada i ha aca­bat gua­nyant l’evidència que mos­tren els mapes

Els mapes són tos­suts. I als del 28-A es torna a veure de manera tos­suda que al Regne d’Espa­nya –sí, encara estem així arri­bats a aquest punt– hi ha, almenys, tres països dife­rents. Qua­tre si hi afe­gim Galícia, on el PP actua de par­tit regi­o­na­lista. Quin gran des­co­bri­ment, no? Ja. Si fins i tot la Cons­ti­tució parla de naci­o­na­li­tats. El que passa és que hem assis­tit en els últims anys, i espe­ci­al­ment en els últims mesos, a una bor­rat­xera de polítics nega­ci­o­nis­tes, que neguen fins i tot allò que diuen defen­sar.

Com diria aquell: es diuen cons­ti­tu­ci­o­na­lis­tes i no ho són. O sigui que “al loro”. No hi afe­giré allò “que no esta­mos tan mal”, tot i que el resul­tat de diu­menge torna a demos­trar una rea­li­tat tos­suda. I torna a demos­trar que, quan els nega­ci­o­nis­tes neguen una rea­li­tat, els qui són negats no volen ser negats, per molta presó, molt exili i molta revenja que hi esmer­cin. Els mapes del 28-A diuen que el Regne d’Espa­nya està for­mat per diver­ses naci­ons i per ciu­ta­dans que, en la seva majo­ria, volen estat del benes­tar, cos­tums laxos i pau social. Aquest és el mis­satge. I no enten­dre això, negar la rea­li­tat, és no accep­tar on viuen. I, el que és pit­jor, no saber on viuen. Així que tanta FAES i tanta baja­nada inten­tant crear un arti­fici, tanta Caye­tana i tan “golpe de estado”, tan Aznar i tanta història, però ha aca­bat gua­nyant la força de l’evidència. I, ja de pas­sada, la bona edu­cació. Per això no és estrany que, a Pedro Sánchez, li cri­des­sin “con Rivera no”. Perquè els qui, des de l’abs­tenció o des de Podem, han tor­nat al PSOE, han apos­tat pel Sánchez que va renéixer de les cen­dres amb un dis­curs pode­mita. El que adme­tia el poder de l’Íbex i que Cata­lu­nya és una nació. No amb el dels barons o el Felipe més ranci. I no ser cohe­rent amb això li pas­sarà fac­tura.

Si Sánchez s’embor­ratxa ara també i ban­deja la rea­li­tat, social i naci­o­nal, s’estarà equi­vo­cant i entrarà al cada cop menys selecte club dels nega­ci­o­nis­tes.

Tian Riba

Joan A. Forès
Reflexions




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada