divendres, 23 de juliol del 2010

23/07/10. Debat d'ahir al Casal d'ERC del Poblenou

Benvolguts,
Amb una audiència mitja (13 militants) es va desenvolupar ahir el debat anunciat sobre la CRIDA feta per en Laporta, en López Tena i l’Uriel Bertran que ja hem explicat entre tots per YG.

Laporta, Tena i Bertran demanen als partits catalanistes que s'apleguin en una sola llista per declarar unilateralment la independència”

Les conclusions que es varen establir eren que la CRIDA és una idea brillant sempre que els interessos nacionals prevalguin sobre els de partit.

·         La CRIDA està oberta per una part a partits (surten tots citats explícitament al document, tots els de l’arc parlamentari català actual així com els extraparlamentaris com les CUP, sense incloure els partits unionistes declarats, el PSC(PSC-PSOE), el PP i C’s.

·         Però també està oberta a Associacions civils (el Centre Català de Negocis s’hi ha afegit avui)

·         I també a particulars (alguns dels assistents ja s’hi havia afegit).

Es va comentar que CiU continua sense manifestar-se en res i que ERC diu que no hi entrarà si no hi entra CiU (?!).
Es va considerar que calia que els partits s’hi apuntessin com més aviat millor. Si ERC fos valenta i s’hi apuntés, posaria CiU davant d’un problema o sigui que haurien de definir-se com el PSC (PSC-PSOE) s’ha hagut de definir explícitament aquests dies anteriors.
És fàcil que Reagrupament s’hi afegeixi molt aviat.
Respecte al “I ara què fem?” també es va plantejar seriosament què hauríem de fer els catalans i militants d’ERC per ajudar a la Independència. Un criteri va ser “què hem de fer els militants per fer que ERC guanyi les eleccions?”, un altre criteri va ser “què hem de fer els militants per aconseguir la independència?” Aquest darrer va recollir la majoria de les opinions.

Complementeu aquest tema amb l’article d’en Vicent Partal que he comentat en un altre mail...


Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada