dimarts, 13 de juliol del 2010

13/07/10. Comença la transició

Benvolguts,
Comença la transició segons el professor Ferran Sàez Mateu. Després de 4 anys de deliberacions, amb la majoria de jutges amb mandats caducats, el TC ha emès sentència contra l'Estatut. Com a entremès hi posarem un acudit d'en Ferreres, genial com tots els seus:














Un article molt recomanable de Ferran Sàez Mateu (en aquest cas no és d’en Victor Alexandre!).
Una frase:
Els poders de l'Estat s'ho van prendre més seriosament. Es tractava de desmantellar un Estatut que consideraven incompatible amb una determinada idea d'Espanya. Tenien la paella pel mànec, en aquest cas gràcies a un instrument polític amfibi, el Tribunal Constitucional. Aquest no depèn del Consell General del Poder Judicial, però juga a fer veure que sí. Quan ho creu oportú, com en el cas de l'Estatut de Catalunya, emet sentències que en realitat són pseudoesmenes parlamentàries a la totalitat. A diferència del que passa en un Parlament de debò, però, són inapel·lables. Vet aquí el truc!

Però el final és esperançador:
Si la via estatutària està clarament exhaurida i la superació d'aquesta no és encara possible, com cal articular el «mentrestant»?. Doncs com s'ha fet sempre en aquestes circumstàncies: des de la consciència d'estar protagonitzant una transició entre una cosa i una altra. Sense ambigüitats, sense subterfugis, sense autoenganys col·lectius”. Cap a on? Cap a la secessió. Més clar, l'aigua.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada