dissabte, 24 de juliol del 2010

24/07/10. Kosova i Catalunya. López Tena. Si volem, podem!

Un altre article de rabiosa actualitat: “Kosova i Catalunya” d’en López Tena:


El Tribunal Internacional de Justícia de l’Haia ha emès veredicte sobre la legalitat de la declaració unilateral d’independència de Kosova.
Un dels arguments de l’article:

“No cal dir si existia o no dret a l'autodeterminació, o si la secessió era o no el millor remei en el cas de Kosova, només si la independència unilateral és conforme a dret internacional, si és legal, i la resposta és que és conforme i legal perquè no viola cap llei. El dret internacional no prohibeix les declaracions d'independència.”

I acaba:

“Afegiria una conclusió per a catalans: la independència, constituir-nos en estat sobirà, és plenament legal segons el dret internacional, encara que la Generalitat no en tingui competència ni la Constitució espanyola la permeti, si els representants democràtics del poble català així ho decideixen. Depèn de nosaltres, el poble, votar a les eleccions al Parlament en un sentit o altre, i això Espanya no ho pot prohibir. Si votem candidatures compromeses a declarar la independència, serem independents. Si no, no. Tot depèn de la voluntat majoritària i pacífica del poble. Si volem, podem, i res ni ningú no ens pot aturar. És l'hora de la claredat, el futur ja és aquí, no hi caben ni eufemismes ni excuses: qui no es compromet a la independència, és que no la vol, és que hi està en contra. Votem en conseqüència.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada