divendres, 18 de març del 2011

18/03/11. No canviïs de llengua

Benvolguts,
He rebut aquest missatge de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia acompanyat de dues cartes, amb una imatge molt ben elaborada:

Missatge:
“No canviïs de llengua i difon aquest missatge.

Benvolguts,
Us trametem informació detallada de la campanya "no canviem de llengua" que hem organitzat des de l'Associació de Juristes amb la col·laboració de l'agència de comunicació Solé i Hernàndez. En els documents annexats trobareu els continguts detallats i les indicacions de com col·laborar-hi.

Us demanem bàsicament que en feu difusió entre els vostres contactes a través del facebook (podeu enviar el e-mail marketing que trobareu més avall) o podeu col·locar un bàner en el vostre web o bloc. També disposem d'altres materials de campanya com díptics i cartells, que si voleu, us podem fer arribar, falques de ràdio i vídeos (penjats al youtube).

Per a més informació 

Document Dossier campanya.pdf
El document ens explica com està de malmesa la llengua catalana a l’administració de justícia, com cada any que passa s’usa menys, en proporcions actualment del 16% respecte al 84% de castellà, etc. Explica el perquè i les accions a fer en la campanya i ensenya els cromos de la campanya.

Carta campanya.doc
Ens expliquen que:
El dret a usar la llengua catalana davant  l’ Administració de justícia és un dret indiscutible, que està regulat a la Llei de política lingüística, a l’Estatut d’autonomia de Catalunya, a la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries i a la Llei orgànica del poder judicial; aquest dret suposa que els ciutadans podem triar la llengua en la que volem relacionar-nos i que hem de ser atesos, oralment i per escrit en la llengua escollida.
En aquesta tasca, hi han d’estar implicats tots  els poders públics (administracions públiques i també l’Administració de justícia), els operadors jurídics (jutges, funcionaris de justícia, advocats procuradors, etc.) i els ciutadans i ciutadanes.

Amb tota aquesta parafernàlia volen convèncer els ciutadans que utilitzin el català passi el que passi davant de la majoria de funcionaris hostils (des d’uixers fins a jutges).
Però seria molt més fàcil que els funcionaris hostils desapareguessin dels jutjats, per haver sigut defenestrats i expulsats de la carrera judicial i substituïts per altres no hostils i per no admetre l’entrada a nous funcionaris hostils. Amb aquestes mesures els ciutadans no haurien d’enfrontar-se amb personatges que els menyspreen, que és exactament el que fan els que no volen aprendre la llengua de la colònia. I no haurien d’estar sotmesos a la pressió i a la violència d’enfrontar-se amb un personatge d’aquesta mena.

Per cert, el fiscal esmentat en la Reflexió 17/03/11. Reglament linguístic Girona. Desobediència civil! fa 50 anys que viu a Catalunya i no s’ha molestat mai a parlar català, malgrat que l’entén i sempre et diu que parlis en català encara que ell sigui al davant. Gràcies bwana!
També podeu trobar-hi l’apunt del 10/02/11 El morro, el menyspreu i la prepotència de la consellera Bozal on s’analitza una entrevista de Jordi Panyella amb la consellera de justícia. Títol “Qui no rebi la justícia en la llengua que vol s'ha de queixar” amb la premissa que si et diuen que no t’entenen t’hi barallis. Només ens falta això, que ens haguem de discutir amb qui no està complint el que mana la llei!
A no ser que segons el TC, TS, TSJC, etc. tinguin dret a passar-se per l’engonal tot el que l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia proposen de combatre ja que el TC en la sentència del juliol del 2010 declara inconstitucional l'article 6.1 sobre la llengua catalana que establia l’ús normal i preferent del català en l’administració pública de Catalunya.

Així doncs, em nego a secundar aquesta campanya de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia i proposo que tothom que estigui d’acord amb mi també s’hi negui i ho expliciti!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada