Benvolguts,
Un vell acudit explica com s’ha de fer per no pagar en un restaurant en un sopar d’amics:
Després del cafè, quan el cambrer està d’esquena i ben lluny n’hi ha un que s’aixeca, fa veure que busca la cartera amb una ma i comença a fer gestos amb l'altra mentre va dient “cambrer, cambrer!”, el temps just per què dos o tres comensals més diguin “No, de cap manera, ja pago jo, etc”. Moment que el primer s’ajup, calla, i deixa fer...
L’acudit em ve al cap perquè la poca traça dels polítics (o la molta traça, mes aviat), fa que anunciïn a priori les interpel·lacions que volen fer al Parlament o manifestin que “a l’any 2013 demanarem a Madrid el Concert Econòmic!”
Evidentment anunciar el que es vol fer és la garantia que l’adversari es prepararà! Si en un combat de boxa un diu a l’altre “ara el clavaré un uppercut d’esquerra” immediatament l’altre es cobreix el cantó dret.
Ahir el conseller Cleries va desautoritzar el portaveu del Govern Francesc Homs que havia proclamat fa una setmana que els immigrants haurien d’aprendre català per demostrar el seu grau d’arrelament i aconseguir amb més facilitat els reagrupaments familiars o altres avantatges que ara potser que no tinguin.
Vegem com molts polítics deuen tenir present l’acudit quan fan propostes que saben que no prosperaran. I la manera que no prosperin és anunciar-les a bombo i platerets! Com a exemples vegem avui en què han quedat les proclames d’Homs de la setmana passada.
Article de Joan Serra al’ARA:
La introducció:
“El portaveu del Govern, Francesc Homs, va anunciar la setmana passada que saber català serà "molt determinant" per als immigrants a l'hora de certificar-ne l'esforç d'integració. Les paraules d'Homs van generar la sensació d'un enduriment del discurs de la Generalitat en política migratòria. El portaveu va apuntar que s'extremaria el control en un dels criteris -el coneixement de la llengua- que condicionen l'obtenció del certificat d'integració i arrelament necessari per renovar, per exemple, els permisos de treball i residència, o per sol·licitar el reagrupament familiar. El portaveu del Govern, però, no va especificar cap canvi concret en la llei d'acollida, encara pendent de desenvolupar. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va tornar a precisar ahir el discurs del Govern. Cleries va afirmar que no s'exigirà als immigrants que acreditin els coneixements de català en un "examen".
Quan jo estudiava, en els llibres de matemàtiques per exemple, quan s'acabava de demostrar un teorema s'hi afegia el mot, críptic pels nou vinguts, "cqd" que significava "como queríamos demostrar".
Que vol dir que l’efecte d’aquestes dues intervencions, cqd, serà contraproduent, crearà mes desavinences i ajudarà al caos. És això el que vol el Govern? És això el que desitgen els polítics? Aquesta és la manera eixelebrada de tirar endavant?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada