dilluns, 11 de maig del 2015

11/05/15. Oriol Domingo. Ofensiva espanyolista sense ètica. El que aixeca fronteres és el govern espanyol. Fronteres lingüístiques al País Valencià, les Illes Balears i la Franja de l’Aragó per trencar la unitat lingüística catalana.

Benvolguts,
Fullejant el Blog de l’Oriol Domingo que hem comentat abans respecte a la posició del senyor Torralba sobre la plataforma duranista Construïm, he trobat un altre article de rabiosa actualitat i molt coherent amb els catalans independentistes que ja fa temps que hem desconnectat d’Espanya...
És curiós que parlin d’ètica cristiana i no simplement d’ètica! La meva ètica no és cristiana i arriba a les mateixes conclusions! O és que soc cristià i no ho sabia com aquell que deia que no se n’havia adonat mai que ell sabia escriure en prosa...
·        L’article de l’Oriol Domingo comença amb la frase: L’ofensiva espanyolista contra el sobiranisme català es realitza sistemàticament tergiversant la realitat. Ho hem explicat moltes vegades, la història d’Espanya que ens han estat contant des de fa 500 anys és falsa. És una mentida de cap a peus. Si llegim qualsevol dels estudis de l’Institut Nova Història per exemple l’obra d’en Jordi Bilbeny Brevíssima relació de la destrucció de la història, descobrirem des de la falsificació de la descoberta catalana d’Amèrica (com és que es guarda a l’Arxiu de la Corona d’Aragó el contracte de l’expedició de Colom a Amèrica, com és que la comptabilitat dels viatges de Colom està ressenyada en ducats, moneda de la Corona d’Aragó no existent a l’epoca a Castella i com és que el pagador és Lluís de Santàngel, escrivà de ració del Rei Catòlic?), fins a l’apropiació de les obres del segle d’or escrites en català, traduïdes al castellà i publicades com a obres d’autor anònim (com el Tirant lo Blanc) amb la posterior cremà dels originals, fins a l’eliminació de tots els vestigis dels escriptors en català de la Corona d’Aragó en la miraculosa florida del fals Siglo de Oro espanyol?
·        També és una mentida la no persecució del català des de fa cinc segles, amb la culminació del Juanca en el seu discurs  "Nunca fue la nuestra lengua de imposición, sino de encuentro; a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano: fueron los pueblos más diversos quienes hicieron suyo por voluntad libérrima el idioma de Cervantes ". En els dies 24 a 30 del més passat hem publicat els 8 o 10 apunts sobre la persecució del català des de fa cinc segles, cronologia sistemàtica.
·        Els que tenim més de 50 anys podem donar fe de com durant la dictadura franquista el català fou prohibit de manera cruel...

Oriol Domingo
10/05/2015
Ofensiva espanyolista sense ètica
          L’ofensiva espanyolista (PP de Mariano Rajoy, PSOE de Pedro Sánchez, Ciudadanos d’Albert Rivera, Podemos de Pablo Iglesias i Ada Colau) contra el sobiranisme català es realitza sistemàticament tergiversant la realitat.
          Aquesta actuació és criticable des de l’ètica cristiana en política i des d’altres plantejaments ètics.
          Aquesta ofensiva espanyolista sosté que el catalanisme que preconitza un estat sobirà per a Catalunya aixeca fronteres. Mentida. Europa està constituïda per estats i no hi ha fronteres. El que aixeca fronteres és el govern espanyol. Fronteres a Melilla contra la immigració més necessitada de suport. Fronteres lingüístiques al País Valencià, les Illes Balears i la Franja de l’Aragó per trencar la unitat lingüística catalana. Fronteres amb França per impedir el corredor mediterrani que comuniqui amb el conjunt europeu.
          Una segona tergiversació espanyolista es afirmar que la sobirania va contra la igualtat, i que la igualtat entre les persones importa més que la identitat dels pobles. Trampa. Els que ho afirmen defensen la identitat espanyola, no renuncien a la mateixa, i no respecten la identitat catalana. No accepten que Catalunya vol igualtat, vol ser igual que Espanya, i que Catalunya sigui tant sobirana com ho és Espanya.
          Una tercera tergiversació espanyolista es afirmar que el sobiranisme català implica una ruptura entre la gent i els pobles d’Espanya. Mentida. La millor relació que pot haver-hi entre Espanya i Catalunya és entre sobiranies, no sobre la base de la dependència i la subordinació. Una relació entre dues sobiranies no va contra ningú, no trenca res, no aixeca fronteres. La relació entre l’Espanya sobirana i la Catalunya sobirana seria més lliure i solidària per ambdues parts.
          Una quarta tergiversació espanyolista consisteix en afirmar que hi ha una entesa entre el gihadisme terrorista i el sobiranisme català democràtic i pacífic.
          La resposta a aquesta ofensiva espanyolista ha de deixar clar que totes les opcions polítiques són legitimes des de les perspectives política i eclesial si es promouen de manera democràtica i pacífica. El procés sobiranista i la Catalunya sobirana és legítim, raonable, democràtic, pacífic. Cal insistir sobre tot en la legitimitat del procés sobiranista català perquè és una opció maltractada i assetjada pels poders econòmic, mediàtic, polític i eclesiàstic d’Espanya i els seus còmplices i les seves sucursals a Catalunya.
          (Article publicat a www.tribuna.cat)

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada