divendres, 15 de maig del 2015

15/05/15. Éric Bertran. 'La Fiscal que arxiva la denuncia dels Mossos contra la Policia espanyola per la 'xivatada' als jihadistes és la que em volia tancar 8 anys per defensar el català'. Senyor Ministre, penso que sou igual d’inútil que de malvat...

Benvolguts,
L’Èric Bertran, el de l’Exèrcit del Fènix, el que va provocar la brillant actuació de la guàrdia civil fa 8 o 10 anys, ara té 25 anys, treballa per la Fundació Nous catalans, té un Blog allotjat a l’Indirecte.cat i ha publicat el punyent apunt de més avall!

És un apunt que ens fa recordar un cop més que per als espanyols el senyor Montesquieu no va existir ni va escriure l’Esperit de les lleis, ni va explicar que per tal que un estat sigui seriós i no sigui una dictadura bananera cal que hi hagi una completa divisió de poders entre el Legislatiu, l’Executiu i el Judicial.
El nostre ninotaire de capçalera ho va expressar així:



Vegem l’apunt:


'Èric Bertran: La Fiscal que arxiva la denuncia dels Mossos contra la Policia espanyola per la 'xivatada' als jihadistes és la que em volia tancar 8 anys per defensar el català'


15.5.2015.
Qui és l’Èric Bertran?
Segons la Viquipèdia:
Èric Bertran i Martínez (Barcelona, 4 d'abril de 1990) és un escriptor i activista català. Va esdevenir famós perquè el 2004 va ser acusat d'un presumpte delicte d'amenaces terroristes per haver enviat un correu electrònic a uns supermercats demanant l'etiquetatge en català.[1] Trenta agents de la brigada antiterrorista de la Guàrdia Civil es van presentar a casa seva acusant-lo d'haver enviat amenaces terroristes. Va haver d'anar a l'Audiència Nacional d'Espanya on una fiscal li va demanar que digués que és espanyol, o que si no el tancaria a la presó. Ell s'hi va negar.
És autor del llibre 'Èric i l'Exèrcit del Fènix' (2005), amb més de tretze mil exemplars venuts, del qual l'any 2007 se'n va fer una obra de teatre (escrita per Víctor Alexandre i dirigida per Pere Planella) que va estar dos mesos en cartell a Barcelona[2] i se n'ha fet una adaptació cinematogràfica estrenada el novembre del 2012.[3] Més recentment ha publicat 'L'institut de la vergonya' (2007). L'any 2005 Xevi Mató va rodar un documental sobre la història que va protagonitzar Bertran quan tenia 14 anys i l'Audiència Nacional d'Espanya li demanava huit anys de reformatori per haver demanat l'etiquetatge en català a unes empreses i dir que només és català durant una declaració (així consta a l'expedient).[4] El documental s'ha traduït a l'anglès (per Heather Hayes) 1.200.000 visionats. El 2012 es va estrenar la pel·lícula Fènix 11·23 dirigida per Joel Joan i Sergi Lara en què s'explica la història de l'Èric.[5]
Ha col·laborat amb articles d'opinió en diversos mitjans de comunicació locals i escrits com directe.cat i e-noticies.cat.
Ha col·laborat en diverses plataformes i esdeveniments en defensa de la independència de Catalunya pronunciant diverses presentacions dels seus llibres, col·loquis polítics o conferències sobre immigració i cohesió social.
Actualment és el Sotssecretari d'Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya. El Sotsdirector de la Fundació Nous Catalans i el president del moviment juvenil NousCatalans.Joves.

Llegiu l’article, i descobriu com el va interrogar fa anys, quan en tenia 14, la fiscal que fa poc va arxivar el cas dels inspectors dels grisos que havien avisat uns gihadistes que el mossos els vigilaven! I llegiu sobre els seus treballs amb la Fundació Nous catalans, assetjats també pels grisos, la Guàrdia Civil i el Ministre de l'Interior.


Imagineu-​vos que els Mossos d’Esquadra estan seguint una cel·lula gihadista molt per­il­losa a Catalunya. Estan a tres set­manes de detenir-​los a tots i de cop i volta un inspec­tor i un sotsin­spec­tor de la Poli­cia Nacional Espany­ola, els qui estan dirig­its pel Min­istre de l’Interior i “amic" Jorge Fer­nán­dez Díaz, van a veure a aque­sts ter­ror­istes i els avisen que els Mossos els estan vig­i­lant, que tenen els telè­fons punx­ats, que els pensen detenir en pocs dies i que dins del seu grup hi tenen un Mosso d’Esquadra infil­trat. Sem­bla rocam­bo­lesc oi? Segu­ra­ment molts pen­sàveu que això no passa i que si passés no ens n’assabentaríem…

Doncs això és el que els Mossos d’Esquadra han denun­ciat que ha pas­sat. I ho saben jus­ta­ment perquè els dos agents de la Poli­cia Nacional van fer el “xivatassu" davant un grup de gihadistes on entre els presents hi havia el Mosso d’Esquadra infil­trat que ho va sen­tir tot. Els gihadistes van fugir, però per sort, van ser detinguts poc després a Bul­gària men­tre inten­taven anar a Síria grà­cies a la bona col·laboració dels Mossos d’Esquadra amb les poli­cies d’altres països.

Els Mossos d’Esquadra van denun­ciar aque­sts fets al jutge de l’Audiència Nacional que por­tava la inves­ti­gació. Aquest va citar a declarar a dos tes­ti­mo­nis de la reunió i al mateix Mosso infil­trat. Tots tres van coin­cidir en la mateixa ver­sió del fets. La fis­cal de l’Audiència Nacional que por­tava el cas va dir que no hi veia indi­cis i no va pre­sen­tar denun­cia. Per tant, es va arx­i­var el cas.

Arri­b­ats aquí se’ns passen moltes pre­guntes pel cap… Molts inter­ro­gants sense resposta. Podríem pre­gun­tar al cap polític de la Poli­cia Nacional, el Min­istre de l’Interior Jorge Fer­nán­dez Díaz, si ell estava al cor­rent d’aquestes declara­cions. En tenia coneix­e­ment, senyor Min­istre? Ho va ordenar vostè? Si és que sí, li sem­bla cor­recte posar en per­ill la vida d’un Mosso d’Esquadra per un con­flicte polític? Vostè pref­er­eix que hi hagi gihadistes a Catalunya encara que puguin atemp­tar con­tra inno­cents abans que siguin detinguts per la Poli­cia cata­lana? Tant odi té als cata­lans? Ens pref­er­eix morts abans que haver de felic­i­tar a la nos­tra poli­cia? O no en sabia res?

I podríem con­tin­uar… La feina del seu amic Wert en espany­olitzar els nens cata­lans no li sem­bla sufi­cient? Ara també vol deixar lli­ures a gihadistes perquè facin el que vostès no s’atreveixen a fer amb els qui pensem difer­ent? O cer­ta­ment vostè no en sabia res?

Això és indig­nant. La meva opinió és que si és cert que Catalunya es un niu de gihadistes com últi­ma­ment va dient vostè per tot arreu és per culpa seva que ded­ica més temps a fer poli­ti­que­ria que política. I és que vostè és un irre­spon­s­able, parla massa i acos­tuma a fal­tar a la ver­i­tat. Ja sabem com d’importants són pel seu par­tit polític les vides humanes, ja sabem que vostès no tenen val­ors. No sé perquè ens sor­prenem ara si quan hi va haver l’atemptat de l’11 de març a Madrid van inten­tar manip­u­lar la mort de més de 200 per­sones per guan­yar unes elec­cions. Van util­itzar el dolor de les famílies per inten­tar guan­yar alguns vots. Se’n van riure de les víc­times per inten­tar con­tin­uar gov­er­nant a qual­sevol preu.

I vostè senyor min­istre encara es prou cínic com per sor­tir ahir als mit­jans de comu­ni­cació i dir que els Mossos d’Esquadra no poden inves­ti­gar delictes de ter­ror­isme perquè no tenen sen­tit d’Estat.

Però vostè que s’ha cregut? Nos­altres si que tenim sen­tit d’Estat, però no del seu Estat. I sap per què? Per culpa de gent com vostè que posa en per­ill la segure­tat de l’Estat per ide­olo­gia. Per culpa de gent com el senyor Wert que diu que vol espany­olitzar els nens cata­lans. I per culpa del Zap­a­tero que men­tre parlava de l’Espanya pluri­na­cional acusaven de ter­ror­isme a menors d’edat per defen­sar el català. Que ens prome­tia que podríem decidir el nos­tre futur amb un nou Estatut i després se’l va tex­tual­ment “cepil­lar". Però també per culpa del Pablo Igle­sias, que en pocs mesos s’ha fet monàrquic, torero, amic del Banco San­tander, con­trari al dret a decidir de Catalunya i con­trari al català a l’Aragó. I ja no par­lem de Ciu­tadans que creix a Espanya a costa d’insultar Catalunya. Senyor Min­istre, si que tenim sen­tit d’Estat, però no del seu Estat.

I vostè encara te els nas­sos de dir que la “baix­esa" dels gov­er­nants cata­lans tin­drà “con­se­qüen­cies". Però qui es pensa que és vostè per ame­naçar als nos­tres polítics? Als nos­tres diri­gents ele­gits democràti­ca­ment? Si del poble català depen­gués vostè mai no hau­ria tingut cap respon­s­abil­i­tat de gov­ern, en els resul­tats elec­torals em remeto. Per tant baixi els fums, senyor min­istre baixi els fums. I no ame­n­aci, ni en públic ni en pri­vat. Ja sabem que vostè té molts dossiers grà­cies al seu càr­rec, i que sinó pre­sump­ta­ment se’ls inventa. Però sap què tenim nos­altres? La força de la ver­i­tat. I en aquest edi­to­r­ial amb tants inter­ro­gants oberts podem donar una resposta. I és que la fis­cal que ha deses­ti­mat pre­sen­tar denun­cia con­tra aque­sts fets i per tant ha fet que s’arxivi la inves­ti­gació té noms i cog­noms. Ella es diu Blanca Rodríguez segons infor­men avui alguns mit­jans de comu­ni­cació. Vés per on, que jo la conec. La vaig tenir 4 hores davant meu… Encara li recordo la mirada i és que jo només tenia catorze anys però ella em volia tan­car vuit anys a la presó si no deia que era espanyol. Mira si la recordo que no em va oferir ni un got d’aigua. La tinc molt present a aque­sta seny­ora… Vostès es coneixen? Són amics? Si és així maleeixo el dia en que es van conèixer sobre­tot sabent la seva obses­sió cap a la Fun­dació Nous Cata­lans… Però deixi’m dir que aleshores no va acon­seguir el que es pro­posava, tam­poc ara ho farà. I sap per què? Perquè vostès són ineptes. El Min­istre Wert fa declara­cions que no vol que siguin gravades sense com­pro­var si algú l’està gra­vant, vostè pre­sump­ta­ment envia xivatos a grups gihadistes sense abans com­pro­var si en aquest grup hi ha un Mossos infil­trat.
Senyor Min­istre, penso que sou igual d’inútil que de mal­vat. Bon dia tingui!

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada