divendres, 22 de maig del 2015

22/05/15. Mariona Ferrer. El consell de ministres aprova la llei que permetrà a Rajoy mobilitzar els Mossos en "defensa d'Espanya". Me lo explique! Me lo explique! Me lo explique! Me lo explique! Me lo explique! Me lo explique! Me lo explique!!!!!

Benvolguts,
Avui tractem de la penúltima acció perpetrada pel Consejo de Ministros espanyol:
El consell de ministres aprova la llei que permetrà a Rajoy mobilitzar els Mossos en "defensa d'Espanya"... Me lo explique!
Havíeu sentit parlar d’homogeneitzar, de centralitzar, d'uniformitzar, d’harmonitzar, d'assimilar, reduir o reordenar tasques que actualment exerceixen els territoris?
Sabieu que ja podem elaborar un diccionari d’eufemismes. Dins dels texts que he copiat, de fa quatre anys, hi ha tots aquests mots:
·         retallades
·         cafè per a tothom
·         uniformitzar els territoris
·         racionalitzar
·         unificar
·         assimilar
·         reduir tasques
·         reordenar tasques
·         harmonització
·         acordar
·         revisió del model
·         homogeneïtzar
·         concertació territorial
·         corregir
·         apuntalar
que a diferència d’un diccionari convencional en que cada mot té el seu equivalent, aquí tots els mots volen dir el mateix: Us traurem els ulls!
Doncs el que havíem sentit fins ara no és res comparat amb el que pensen fer amb la nova llei!

Aquí com a les casernes s’ha d’exclamar: Me lo explique!

El consell de ministres aprova la llei que permetrà a Rajoy mobilitzar els Mossos en "defensa d'Espanya"
La nova norma atorga al president espanyol el rol de màxim coordinador en matèria de seguretat
Mariona Ferrer I Fornells Madrid | Actualitzada el 22/05/2015 13:38

*       La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE
*        
El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el projecte de llei ordinària de seguretat nacional per millorar la resposta de l'Estat davant dels riscos, amenaces o catàstrofes naturals. Me lo explique!
Una norma que atorga al president espanyol el rol de màxim coordinador en matèria de seguretat i que permetrà al govern espanyol mobilitzar els Mossos "per protegir l'Estat i en defensa d'Espanya i els seus principis constitucionals". Me lo explique!
Així ho ha afirmat la vicepresidenta de l'executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres.
Sáenz de Santamaría ha defensat que, en "determinades circumstàncies internes de seguretat nacional, interessa una gran coordinació" amb els efectius del conjunt d'administracions de l'Estat, Me lo explique!
és a dir, també els Mossos. Me lo explique!
 Tot i això, ha especificat que la llei està feta a mida, Me lo explique! sobretot, per garantir la coordinació, dels "mecanismes de l'Administració General de l'Estat". Me lo explique!

El govern espanyol va aprovar l'avantprojecte de llei el passat gener, en ple debat sobre els límits entre seguretat i llibertat després dels atemptats a París. Després de passar pel Consell d'Estat, la norma ha patit dos canvis significatius. Per una banda, deixa de ser una llei orgànica i passa a ser ordinària, i per una altra, el president del govern espanyol haurà de declarar una situació "d'interès nacional" a través d'un reial decret i informar-ne així al Congrés dels Diputats i al Senat. De l'altra manera no calia donar explicacions.

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada