dilluns, 7 de desembre del 2015

06/12/2015. Directe.cat. ERC. Rufián: 'l'Estat espanyol és l'únic lloc on va guanyar el feixisme i no els aliats'. Junqueras: 'Ho van deixar atado, bien atado y mejor atado'. 'A les urnes catalans, i omplim-les de vots’. Cal transmetre entusiasme, alegria i esperança. Consti vol dir quatre argolles: Monarquia, llengua, autodeterminació, i impedir l'articulació dels Països Catalans...

Benvolguts,
Avui m’ha semblat interessant comentar aquesta notícia del directe.cat, en primer lloc per la vàlua del seu parlament i també perquè en Rufián ha explicat exactament el que un acudit gràfic del meu arxiu diu:
6 DE DESEMBRE DE 2015 16:00 H

Rufián: 'l'Estat espanyol és l'únic lloc on va guanyar el feixisme i no els aliats'

Junqueras: 'Ho van deixar atado, bien atado y mejor atado'

El candidat d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha participat aquest diumenge en l'acte central de campanya de les JERC. Avui dia de la Constitució espanyola, Rufián ha recordat que 'l'Estat espanyol és una anomalia dins d'Europa. És l'únic lloc on va guanyar el feixisme i no els aliats' i ha recordat que va ser aquest exèrcit el que va tutelar la Constitució. Una Constitució que van deixar tan ben lligada que per canviar-la calen 'dos terços del Congrés, una dreta democràtica, una esquerra valenta, set boles de drac i sang d'unicorn', ha bromejat.

Rufián: 'l'Estat espanyol és l'únic lloc on va guanyar el feixisme i no els aliats'

El PP força TV3, a través de la JEC, a fer una entrevista a Gabriel Rufián de només sis minuts...

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha estat qui ha tancat l'acte i ha recordat que 'Ho van deixar 'atado, bién atado y mejor atado'. Que ells la vulguin canviar ens sembla bé. Que la canviïn tant com vulguin i que ens deixin fer la nostra tranquils. Així ells també la faran més tranquils'.

 Junqueras ha fet una crida: 'a les urnes catalans, i omplim-les de vots. L'única cosa que se'ns demana són vots. Cal transmetre entusiasme, alegria i esperança. I si ells volen viure en un passat del que no en volen sortir, nosaltres transmetem esperança i alegria perquè és el millor dels símptomes i instruments per fer un país millor'.

 Per la seva banda, Joan Tardà ha recordat que la Constitució va néixer ja amb quatre argolles:
·         Monarquia,
·         llengua,
·         autodeterminació
·         i impedir l'articulació dels Països Catalans.

El número 2 de la llista d'Esquerra Republicana ha cridat 'A les armes electorals. Hem d'emplenar les armes del segle XXI, les urnes, de vots. Feu l'esforç i recordeu que les urnes i els vots són l'única arma dels segadors en ple segle XXI. Si guanya ERC posarem oli als coixinets que faci tot el que cal fer pel nou país'.

 L'acte ha consistit en arrencar de manera simbòlica quatre articles de la Constitució Espanyola. Els articles 135, 159, 8 i 155 que han estat simbòlicament estripats pels candidats de les JERC: Ramon Solé, Anna Chillida, Susanna Pagès i Xavier Roger.
directe.cat

Joan A. Forès
Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada