dimecres, 16 de desembre del 2015

14/12/2015. Jordi Creus. Gabriel Rufián. La Constitució del 78 es va escriure amb l'alè del colpisme al clatell. L’article que parla de la “indissoluble unitat de la nació espanyola”, va ser dictat per una cúpula militar franquista fins al moll de l'os. És trist haver de dir que “El principal mur contra la voluntat democràtica d'un poble és una Constitució obsoleta, antidemocràtica i irreformable”

Benvolguts,

Només un parell de comentaris:

Primer, jo crec que soc tan estricte i crec que dic tant les coses pel seu nom com el Gabriel Rufian, de qui n’he parlat moltes vegades, li he comentat articles i el felicito un cop més.

Segon, que d’acord amb la premissa anterior jo no crec que s’hagi de dir, i jo no ho dic mai, que la Constitució del 78 ha acabat esdevenint no-sé-que... No! De cap manera! Hem dit des que aquest Bloc existeix que la Constitució del 78 ja va néixer amb totes les lacres que ara li trobem, o sigui que les lacres, antidemocràtica i irreformable, com l’autor diu, ja hi eren. No es podia esperar res més del Fraga, sinistre ministre i assassí franquista. Ja diuen que els plats s'assemblen a les olles i s'ha de ser molt babau per creure's que d'una ferotge dictadura feixista en pot sortir una flor democràtica impol·luta. Au!, Au!, Au! 

Només amb aquesta frase la Constitució es va escriure amb l'alè del colpisme al clatell i el seu article segon, aquell que parla de la “indissoluble unitat de la nació espanyola”, va ser dictat per una cúpula militar franquista fins al moll de l'os”, ja demostra el mateix autor que la Denominació d’origen era aquesta altra:

Constitució feixista Espanyola!



En honor de l'assassí Fraga Iribarne, aquell que a més de matar va dir que tenia un mosquetó darrere la porta del despatx per tornar a envair Catalunya quan calgués, he posat una portada del Presència del PuntAvui precisament del 6 de desembre que porta el títol d'Un fòssil de 37 anys...  

D’altra part, en castellà i en llenguatge políticament incorrecte que diuen ara “tanto es el dante como el tomante”, i l’Església parla dels pecats d’acció i d’omissió, o sigui que la pròpia dignitat, que tantes vegades hem esmentat, no havia d’haver permès als “pares de la pàtria” en principi no-feixistes, que acceptessin aquell joc. De cap manera! És clar que amb una clara posició anti-feixista segurament que no haurien gaudit de tants càrrecs ni haurien fet tants dinerets i és per aquesta dicotomia que els francesos, jocosament diuen que ells tenen “le coeur à gauche et le portefeuille à droite...”

I ara l’article del Jordi Creus:
14 desembre 2015 2.00 h

Gabriel Rufián
Jordi Creus

Em caus bé, Gabriel Rufián. En els darrers temps hem coincidit algunes vegades –també al plató d'El Punt Avui TV– i crec que ets un home que diu les coses pel seu nom, que creix en les distàncies curtes i que pot aportar molta autenticitat en la política catalana.
Dius les coses pel seu nom i pots aportar molta autenticitat en la política catalana

La setmana passada vaig pensar molt en tu, a causa de les teves declaracions en el sentit que la Constitució Espanyola havia estat avalada per feixistes. Declaracions sense matisos, pel broc gros... però tan certes com que ara estàs llegint aquesta columna. Acte seguit van arribar els insults, els menyspreus i alguna desqualificació amb una ferum classista que feia caure d'esquena. Xafar ulls de poll sagrats té aquestes coses, Rufián, ja t'hi acostumaràs. Saps perfectament que ni Solé Tura ni Miquel Roca procedien del franquisme, però també ets conscient que un altre d'aquests pares, Manuel Fraga, abans que aquesta Constitució, va signar, fins i tot, sentències de mort. Com la del comunista Julián Grimau, “el caballerete”, com el va anomenar aquell 1963 el futur president del PP. I saps que la Constitució es va escriure amb l'alè del colpisme al clatell i que el seu article segon, aquell que parla de la “indissoluble unitat de la nació espanyola”, va ser dictat per una cúpula militar franquista fins al moll de l'os.

Per tant, com diem al Pallars, que no ens facin beure amb una orella de ruc. Aquella Constitució tutelada, 37 anys després, ens mostra amb cruesa totes les mancances d'una Transició que no va ser modèlica. Com si no podem explicar que avui, en ple 2015, tots aquells que vulguin respostes pels crims del franquisme hagin d'anar a la justícia... argentina? Com si no podem explicar que

el principal mur contra la voluntat democràtica d'un poble és una Constitució que ha acabat esdevenint obsoleta, antidemocràtica i irreformable?

Jordi Creus

Joan A. Forès

Reflexions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada